Από ριζοσπαστική λεσβία, αναγεννημένη Χριστιανή

Το 1999, η Rosaria Champagne Butterfield κατείχε μία έδρα στο Τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο των Συρακουσών της Νέας Υόρκης, ήταν σκεπτικίστρια απέναντι σε κάθε τι χριστιανικό και βρισκόταν σε μια σταθερή λεσβιακή σχέση. Η ακαδημαϊκή της ειδικότητα ήταν η Queer theory, μια μετανεωτερική μορφή σπουδών πάνω στην ομοφυλοφιλία.

Σήμερα, η Butterfield είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών, νοικοκυρά και σύζυγος ενός πρεσβυτεριανού πάστορα με το όνομα Kent. Ζουν στο Durham της Βόρειας Καρολίνας.

Πρόκειται για μια ασυνήθιστη μεταστροφή, από ριζοσπαστική λεσβία έγινε αναγεννημένη Χριστιανή. Πρόκειται για μια ιστορία που περιλαμβάνει έναν πάστορα, μια αρκετά συνηθισμένη ενορία και μία Αγία Γραφή.

“Προσπάθησα να πετάξω την Αγία Γραφή και όλες τις διδασκαλίες της στα σκουπίδια — πραγματικά το προσπάθησα”, λέει. “Αλλά συνέχισα να την διαβάζω, να τη διαβάζω όχι μόνο για ευχαρίστηση, αλλά τη διάβαζα επειδή συμμετείχα σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα που προσπαθούσε να αντικρούσει τη θρησκευτική δεξιά από μια λεσβιακή φεμινιστική σκοπιά… Μετά το δεύτερο ή τρίτο, ίσως και τέταρτο, πέρασμά μου από ολόκληρη την Αγία Γραφή, κάτι άρχισε να συμβαίνει. Η Αγία Γραφή άρχισε να καταλαμβάνει περισσότερο χώρο μέσα μου απ’ ό,τι εγώ η ίδια. Και ξεχείλισε ξεκάθαρα μέσα στον κόσμο μου. Το πάλεψα πραγματικά. Και μετά, μια Κυριακή πρωί, πανομοιότυπο με κάθε άλλο κυριακάτικο πρωινό, σηκώθηκα από το κρεβάτι και τη λεσβία σύντροφό μου, και μια ώρα αργότερα καθόμουν σε ένα στασίδι. Πήγα εκεί, ενώ μου ήταν ξεκάθαρο ότι δεν ταίριαζα εκεί μέσα. Αλλά ήμουν πραγματικά υποχρεωμένη να αντιμετωπίσω αυτόν το Θεό”.

Και το έκανε.

rosaria-butterfield

Αφού δέχτηκε το Χριστό στη ζωή της, βρέθηκε να είναι “μια άγαμη πρώην λεσβία με ένα άχρηστο διδακτορικό”, τα λόγια που χρησιμοποιεί στο βιβλίο της Οι Μυστικές Σκέψεις μιας Ασυνήθιστης Μεταστροφής: Το ταξίδι μιας καθηγήτριας αγγλικών προς τη Χριστιανική πίστη.

Η μεταστροφή της την προσγείωσε σε “ένα περίπλοκο και καθολικό χάος”. “Με μια φράση η μεταστροφή μου σήμαινε το εξής: Έχασα τα πάντα εκτός από το σκύλο”.

Αλλά σε αντάλλαγμα κέρδισε τη ζωή του Χριστού.


Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για τη Rosaria Champagne Butterfield, μπορείτε να ακούσετε αυτή τη συνέντευξή της στα αγγλικά: From Radical Lesbian to Redeemed Christian: An Autobiographical Interview with Rosaria Champagne Butterfield

Αφήστε ένα σχόλιο

To email σας μένει μυστικό. *

Τελευταία

Κάθε αγώνας μετράει

Κάθε αγώνας μετράει

Συμβαίνει καμιά φορά να ξενερώνεις με τον αγώνα σου. Άλλα περίμενες και άλλα καταφέρνεις τελικά.

10 Δεκεμβρίου 2023
Παίζοντας με τη φωτιά

Παίζοντας με τη φωτιά

Σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, όπου κάθε καλοκαίρι καίγονται τεράστιες εκτάσεις δάσους και χάνονται

4 Δεκεμβρίου 2023
Μετά την πτώση

Μετά την πτώση

Πάλι αυτή η φαρμακερή στιγμή. Η στιγμή που άφησες εβδομάδες και μήνες αγώνα να πάνε

1 Δεκεμβρίου 2023
Διαλέγοντας τον Χριστό: Συνέντευξη με έναν αμφιφυλόφιλο φοιτητή

Διαλέγοντας τον Χριστό: Συνέντευξη με έναν αμφιφυλόφιλο φοιτητή

— Καλησπέρα, Νίκο. Καλώς όρισες στο Ομοφυλοφιλία.gr. Ευχαριστούμε που είσαι εδώ σήμερα μαζί μας. Πες

27 Νοεμβρίου 2023