Από ριζοσπαστική λεσβία, αναγεννημένη Χριστιανή

Το 1999, η Rosaria Champagne Butterfield κατείχε μία έδρα στο Τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο των Συρακουσών της Νέας Υόρκης, ήταν σκεπτικίστρια απέναντι σε κάθε τι χριστιανικό και βρισκόταν σε μια σταθερή λεσβιακή σχέση. Η ακαδημαϊκή της ειδικότητα ήταν η Queer theory, μια μετανεωτερική μορφή σπουδών πάνω στην ομοφυλοφιλία.

Σήμερα, η Butterfield είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών, νοικοκυρά και σύζυγος ενός πρεσβυτεριανού πάστορα με το όνομα Kent. Ζουν στο Durham της Βόρειας Καρολίνας.

Πρόκειται για μια ασυνήθιστη μεταστροφή, από ριζοσπαστική λεσβία έγινε αναγεννημένη Χριστιανή. Πρόκειται για μια ιστορία που περιλαμβάνει έναν πάστορα, μια αρκετά συνηθισμένη ενορία και μία Αγία Γραφή.

“Προσπάθησα να πετάξω την Αγία Γραφή και όλες τις διδασκαλίες της στα σκουπίδια — πραγματικά το προσπάθησα”, λέει. “Αλλά συνέχισα να την διαβάζω, να τη διαβάζω όχι μόνο για ευχαρίστηση, αλλά τη διάβαζα επειδή συμμετείχα σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα που προσπαθούσε να αντικρούσει τη θρησκευτική δεξιά από μια λεσβιακή φεμινιστική σκοπιά… Μετά το δεύτερο ή τρίτο, ίσως και τέταρτο, πέρασμά μου από ολόκληρη την Αγία Γραφή, κάτι άρχισε να συμβαίνει. Η Αγία Γραφή άρχισε να καταλαμβάνει περισσότερο χώρο μέσα μου απ’ ό,τι εγώ η ίδια. Και ξεχείλισε ξεκάθαρα μέσα στον κόσμο μου. Το πάλεψα πραγματικά. Και μετά, μια Κυριακή πρωί, πανομοιότυπο με κάθε άλλο κυριακάτικο πρωινό, σηκώθηκα από το κρεβάτι και τη λεσβία σύντροφό μου, και μια ώρα αργότερα καθόμουν σε ένα στασίδι. Πήγα εκεί, ενώ μου ήταν ξεκάθαρο ότι δεν ταίριαζα εκεί μέσα. Αλλά ήμουν πραγματικά υποχρεωμένη να αντιμετωπίσω αυτόν το Θεό”.

Και το έκανε.

rosaria-butterfield

Αφού δέχτηκε το Χριστό στη ζωή της, βρέθηκε να είναι “μια άγαμη πρώην λεσβία με ένα άχρηστο διδακτορικό”, τα λόγια που χρησιμοποιεί στο βιβλίο της Οι Μυστικές Σκέψεις μιας Ασυνήθιστης Μεταστροφής: Το ταξίδι μιας καθηγήτριας αγγλικών προς τη Χριστιανική πίστη.

Η μεταστροφή της την προσγείωσε σε “ένα περίπλοκο και καθολικό χάος”. “Με μια φράση η μεταστροφή μου σήμαινε το εξής: Έχασα τα πάντα εκτός από το σκύλο”.

Αλλά σε αντάλλαγμα κέρδισε τη ζωή του Χριστού.


Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για τη Rosaria Champagne Butterfield, μπορείτε να ακούσετε αυτή τη συνέντευξή της στα αγγλικά: From Radical Lesbian to Redeemed Christian: An Autobiographical Interview with Rosaria Champagne Butterfield

Αφήστε ένα σχόλιο

To email σας μένει μυστικό. *

Τελευταία

Η συνταγή της επιτυχίας

Η συνταγή της επιτυχίας

Είτε αγωνίζεσαι χρόνια κατά της αρσενοκοιτίας είτε ξεκινάς τώρα την πνευματική ζωή, έρχεται η στιγμή

1 Μαΐου 2024
Ένας Κύπριος φοιτητής μιλά για την ομοφυλοφιλία (Συνέντευξη)

Ένας Κύπριος φοιτητής μιλά για την ομοφυλοφιλία (Συνέντευξη)

Ποτέ δεν έδωσα υπερβολική προσοχή και αυτό νομίζω είναι σημαντικό. Να μη μας καταπιεί αυτό το πάθος. Να το αντιμετωπίσουμε, δίνοντας σημασία στα τόσα άλλα που είναι πολύ πιο σημαντικά και που μας χαρακτηρίζουν πολύ περισσότερο…

1 Απριλίου 2024
Γιατί κάνουμε σεξ (και σαρκικές αμαρτίες);

Γιατί κάνουμε σεξ (και σαρκικές αμαρτίες);

Ποια είναι τα 13 κίνητρα του σεξ και πώς θα βρούμε την αληθινή αγάπη;

12 Μαρτίου 2024
Ισότητα στο γάμο, Ισότητα στον αγώνα

Ισότητα στο γάμο, Ισότητα στον αγώνα

Όταν παντρεύτηκε ο κολλητός μου, το πανηγυρίσαμε. Ήμασταν ενθουσιασμένοι που έπαιρνε μια τόσο καλή κοπέλα

16 Φεβρουαρίου 2024