Ποιοι είμαστε;

Καλώς ήρθατε στο Ομοφυλοφιλία.gr, τον μεγαλύτερο ελληνικό οδηγό για την ομοφυλοφιλία και την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη.

Αυτός ο ιστότοπος είναι μία προσπάθεια να εκφράσουμε ένα αόρατο κομμάτι της κοινωνίας μας: τους ανθρώπους που έλκονται σεξουαλικά προς το ίδιο φύλο, πιστεύουν στον Ιησού Χριστό και θέλουν να ζήσουν μαζί Του. Πρόκειται για μια ομάδα προσώπων που δεν χωράει στις κατεστημένες αφηγήσεις περί ομοφυλοφιλίας. Η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στέκεται συχνά επιθετική απέναντί τους και η Εκκλησία μιλάει σπάνια για αυτούς τους πιστούς της, στέκοντας αδιάφορη ή και εχθρική.

Ίσως σε μερικούς να ακουστεί παράξενη όλη αυτή η φάση. Όμως, η ζωή μας δεν αρχίζει ούτε τελειώνει με την ομοφυλοφιλία μας, και το γεγονός ότι είμαστε ομοφυλόφιλοι ή αμφιφυλόφιλοι δεν αποτελεί μονόδρομο για το πώς θα ζήσουμε τη ζωή μας.

Είναι αλήθεια ότι στον τρόπο ζωής πολλών ομοφυλόφιλων κυριαρχούν οι επιφανειακές σχέσεις, οι περιστασιακές σεξουαλικές επαφές και ο ναρκισσισμός. Ακόμη και όταν με μεγάλη επιτυχία ζούμε και ενεργούμε μέσα σε αυτό το πλαίσιο, συχνά δεν νιώθουμε ικανοποιημένοι. Αισθανόμαστε ένα ψυχικό κενό.

Κάποιοι από μας ακούσαμε, σκεφτήκαμε, αποφασίσαμε ελεύθερα και κάναμε το απαραίτητο βήμα. Ανοίξαμε την πόρτα στον Χριστό και Τον καλέσαμε στη ζωή μας. Αυτό διηγούμαστε! Την εμπειρία μας μοιραζόμαστε μέσα από αυτό το site και θέλουμε να σας κοιτάμε στα μάτια.

Θέλουμε να εκφράσουμε τους ανθρώπους εκείνους σαν κι εμάς, που στερούνται φωνής στην κοινωνία μας, επειδή άλλοι αναλαμβάνουν να μιλήσουν γι’ αυτούς χωρίς αυτούς. Στην Ελλάδα του 2024, ο αριθμός τους ανέρχεται σε εκατοντάδες και χιλιάδες πρόσωπα. Είναι η ηρωική εκείνη πάστα ανθρώπων, που επιλέγει να πολεμήσει τις αμαρτωλές της επιθυμίες, για να είναι αρεστή στον Χριστό. Είναι η ομάδα που αντιλαμβάνεται ότι η Αγία Γραφή μιλάει για την ομοφυλοφιλία και έχει μία σαφή πρόταση για όσους αισθάνονται ομόφυλες έλξεις: την αγιότητα.

Σε αυτούς, με πολλή αγάπη, αφιερώνουμε αυτόν τον μικρό ιστότοπο.