Ποιοι είμαστε;

Καλώς ήρθατε στο Ομοφυλοφιλία.gr, τον μεγαλύτερο ελληνικό οδηγό για την ομοφυλοφιλία και την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη.

Αυτός ο ιστότοπος είναι μία προσπάθεια να εκφράσουμε ένα αόρατο κομμάτι της κοινωνίας μας: τους ανθρώπους εκείνους, που έλκονται σεξουαλικά προς το ίδιο φύλο και ταυτόχρονα πιστεύουν στον Ιησού Χριστό και θέλουν να ζήσουν μαζί Του. Πρόκειται για μια ομάδα προσώπων που δεν χωράει στις κατεστημένες αφηγήσεις περί ομοφυλοφιλίας. Η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στέκεται συχνά επιθετική απέναντί τους, ενώ και η Εκκλησία σπάνια μιλάει για αυτούς τους πιστούς της, στέκοντας αδιάφορη ή και εχθρική.

Ίσως σε μερικούς να ακούγεται παράξενη όλη αυτή η φάση. Όμως, η ζωή μας δεν αρχίζει ούτε τελειώνει με την ομοφυλοφιλία μας και σε καμία περίπτωση το γεγονός ότι είμαστε ομοφυλόφιλοι ή αμφιφυλόφιλοι δεν συνιστά μονόδρομο για το πώς θα ζήσουμε την ζωή μας.

Είναι αλήθεια ότι στον τρόπο ζωής πολλών σύγχρονων ομοφυλόφιλων κυριαρχούν οι επιφανειακές σχέσεις, οι περιστασιακές σεξουαλικές επαφές και ο ναρκισσισμός. Ακόμη και όταν με μεγάλη επιτυχία ζούμε και ενεργούμε μέσα σε αυτό το πλαίσιο, συχνά δε νιώθουμε ικανοποιημένοι. Αισθανόμαστε ένα ψυχικό κενό.

Κάποιοι από μας ακούσαμε, σκεφτήκαμε, αποφασίσαμε ελεύθερα και κάναμε το απαραίτητο βήμα. Ανοίξαμε την πόρτα στον Χριστό και Τον καλέσαμε στη ζωή μας. Αυτό διηγούμαστε! Την εμπειρία μας μοιραζόμαστε μέσα από αυτό το site και θέλουμε να σας κοιτάμε στα μάτια.

Θέλουμε να εκφράσουμε τους ανθρώπους εκείνους σαν κι εμάς, που στερούνται φωνής στην κοινωνία μας, γιατί άλλοι αναλαμβάνουν να μιλήσουν γι’ αυτούς χωρίς αυτούς. Στην Ελλάδα του 2022, ο αριθμός τους ανέρχεται σε εκατοντάδες και σε χιλιάδες πρόσωπα. Είναι η ηρωική εκείνη πάστα ανθρώπων, που αποφασίζει να πολεμήσει τις αμαρτωλές της επιθυμίες, για να είναι αρεστή στον Χριστό. Είναι η ομάδα εκείνη, που αντιλαμβάνεται ότι η Αγία Γραφή μιλά για την ομοφυλοφιλία και έχει μία σαφή πρόταση για όσους αισθάνονται ομόφυλες έλξεις: την αγιότητα.

Σ’ αυτούς, με πολλή αγάπη, αφιερώνουμε αυτόν τον μικρό ιστότοπο.