Αναστημένη ζωή

Αγαπητοί φίλοι ομοιοπαθείς, Χριστός ανέστη!

Σας αγαπώ πάρα πολύ με την αγάπη του Χριστού μας! Γνωρίζω από πρώτο χέρι, ότι το πάθος της αρσενοκοιτίας είναι σκληρό πάθος!

Με ελκύουν κι εμένα τα αγόρια εδώ και μια δεκαετία, δηλαδή από την ηλικία των 9 ετών. Όμως, με την βοήθεια του Θεού, αγωνίζομαι να κρατηθώ αγνός και να μην κάνω σαρκικές αμαρτίες. Δεν είναι εύκολος αγώνας, βέβαια.

Θα πέσουμε, θα ξανασηκωθούμε, αλλά μην ξεχνάτε, αδελφοί μου, ότι ο Χριστός μας μας αγαπάει πολύ, ενώ ταυτόχρονα μισεί την αμαρτία!

Καταλαβαίνω τον πόνο σου, τον αγώνα σου. Κάποια μέρα θα ανταμειφθούμε, καλέ μου φίλε, για τον αγώνα που καταβάλλουμε για την αγάπη του Χριστού!

Ξέρετε πόσοι άνθρωποι είχαν παγιδευτεί στο πάθος της αρσενοκοιτίας; Και έπειτα με τη βοήθεια του Χριστού μας απαλλάχτηκαν από αυτό τον καταναγκασμό;

Υπάρχουν πάμπολλες περιπτώσεις, που οι άνθρωποι ήταν απελπισμένοι, φοβισμένοι για τη ζωή. Κι εκεί που δεν έχουμε άλλο δυνάμεις να αγωνιστούμε, να κάνουμε τίποτε άλλο, έρχεται ο Χριστός μας και αναλαμβάνει να μας κάνει δικά του παιδιά!

Αυτός θα αναλάβει να μας κάνει και αγίους!

Ν’ αλλάξουμε ζωή

Ξέρουμε από τις διηγήσεις για τον Άγιο Παΐσιο, πως όποιον πήγαινε να τον συναντήσει, ό,τι πρόβλημα κι αν είχε αυτός, είτε ήταν ναρκομανής, είτε αρσενοκοίτης, είτε ό,τι άλλο, τους αγαπούσε πολύ!

Και έλεγε ο καλός μας παππούλης ότι, εάν δείξουμε σε έναν άνθρωπο πραγματική αγάπη και τον συμπονέσουμε, τότε όσα κι αν έχει κάνει στη ζωή του θα αλλάξει ριζικά και θα γίνει ευλαβής Χριστιανός!

Διότι, εξηγεί ο άγιος, κατά κάποιο μυστήριο τρόπο ο Θεός πληροφορεί στην καρδιά του πονεμένου αδελφού μας την αγάπη και τη συμπάθειά μας. Και τότε ανάβει στην ψυχή του το φυτιλάκι του Αγίου Πνεύματος!

Όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί έχουμε το Άγιο Πνεύμα στην ψυχή μας από τη στιγμή του βαπτίσματος και του χρίσματος! Σκοπός μας πρέπει να είναι να το ενεργοποιήσουμε.

Ένας φωτισμένος άνθρωπος είχε πει πως η καλύτερη προσευχή είναι αυτή, που βγαίνει αβίαστα από την καρδιά μας την ώρα της προσευχής!

Να του μιλάς με απλα λόγια του Χριστού μας! Έτσι, του αρέσει!

Η απλότητα είναι το πάν στην πνευματική ζωή του Ορθόδοξου Χριστιανού!

Η απλότητα γεννιέται από την ταπείνωση!

Η ταπείνωση έρχεται από την εκκοπή του δικού μας θελήματος!

Για να κοπεί το θέλημα μας, όμως, πρέπει πρώτα να φύγει από την ψυχή μας ο εγωισμός, για να χτυπήσει την πόρτα της η αρετή της ταπείνωσης!

Μου είχε πει κάποτε ο πνευματικός μου ότι πίσω από το “θέλω” κρύβεται ο εγωισμός!

Η μετάνοια μάς συνδέει άμεσα με τον Χριστό μας!

Με την μετάνοια δίνουμε το δικαίωμα στον Χριστό μας, για να μας βοηθήσει νωρίτερα!

Όπως, όταν αμαρτάνουμε, δίνουμε δικαιώματα στον διάβολο, έτσι και όταν αγωνιζόμαστε με ταπείνωση και με διάθεση μετάνοιας, έρχεται η χάρη του Χριστού μας και μας επισκέπτεται!

Ο Άγιος Παΐσιος έλεγε ότι: “Μέχρι να καταλάβεις την πτώση σου και να ζητήσεις συγχώρεση από τον Θεό, θα λειτουργούν οι πνευματικοί νόμοι”!

Και στην Παλαιά Διαθήκη, αναφέρεται ότι ο εγωισμός είναι βασική αιτία των σαρκικών παθών, άρα και της αρσενοκοιτίας.

Για αυτό, πρέπει να καλλιεργούμε στην ζωή μας το ταπεινό φρόνημα!

Και η ταπείνωση έρχεται στη ζωή μας, όταν υπομένουμε διάφορες δυσάρεστες καταστάσεις με υπομονή, προσευχή και εξομολόγηση!

Η υπομονή και η εκκοπή του θελήματός μας καλλιεργούν σιγά-σιγά την ταπείνωση!

Να μην ξεχνάμε ποτέ μας, ότι οι πνευματικές θλίψεις μπορούν να μας οδηγήσουν στον Παράδεισο!

Κανένας δεν βρήκε τον Χριστό στην ζωή του χωρίς δυσκολίες και πνευματικές θλίψεις!

Ζωντανή προσευχή

Για να είμαστε χαρούμενοι, πρέπει να βάλουμε στην καθημερινή μας ζωή έναν ευχαριστηριακό λόγο προς τον Χριστό μας!

Να λέμε, δηλαδή:

 • Σε ευχαριστώ Χριστέ μου, που έχω να φάω!
 • Σε ευχαριστώ Χριστέ μου, που έχω να πιώ νερό!
 • Σε ευχαριστώ Χριστέ μου, που είμαι υγιής!
 • Σε ευχαριστώ Χριστέ μου, που ζω!

Επίσης, να κάνουμε τις ακόλουθες προσευχές, που μας προτρέπει ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος στις πνευματικές του ομιλίες:

 • Κύριε μου Ιησού Χριστέ, ελέησον με.
 • Μέγα το όνομα της Αγίας Τριάδος. Υπεραγία Θεότοκε, σκέπε ημάς.
 • Μεγάλε Αρχάγγελε του Κυρίου Μιχαήλ, σκέπασον ημάς.
 • Χριστέ μου, δώσ’ μου την υπομονή και την πίστη των Αγίων.
 • Υπεραγία Θεότοκε σώσον ημάς.
 • Άγιε μου Παΐσιε, πρέσβευε υπέρ ημών (στη θέση του αγίου Παϊσίου, μπορείτε να βάλετε όποιον άγιο θέλετε)
 • Χριστέ μου, ταπείνωσέ με διά της ταπεινώσεώς σου.

Και να θυμόμαστε αυτό που λέει ο κ. Νεόφυτος, ότι οι βίοι των αγίων είναι οι βιταμίνες της ψυχής μας! Οι βίοι των αγίων μάς βοηθούν να αυξηθεί η πίστη μας!

Ένας ομοφυλόφιλος άγιος

Και δεν είμαστε μόνοι μας σε αυτή τη διαδρομή. Υπήρξαν άλλοι πριν από μας που χάραξαν το μονοπάτι. Ένας σύγχρονος άγιος, που πολέμησε αρκετά με το πάθος της αρσενοκοιτίας είναι ο άγιος γέροντας Σεραφείμ Ρόουζ (κατά κόσμο Ευγένιος)!

Αρχικά, ο Ευγένιος δεν ήταν Ορθόδοξος. Σε νεαρή ηλικία, εμφανίστηκαν στη ζωή του και οι ομόφυλες έλξεις, όπως μαρτυρούν οι επιστολές του.

Ήδη κατά τα πρώτα του φοιτητικά χρόνια, είχε συνειδητοποιήσει τον ομοφυλοφιλικό του προσανατολισμό. Η μητέρα του ανακάλυψε μια αποκαλυπτική αλληλογραφία που είχε με έναν πρώην συμμαθητή και αυτό τον ανάγκασε να ομολογήσει τον προσανατολισμό του σε φίλους του. Κατά το τρίτο έτος, ο Ευγένιος γνώρισε έναν Φινλανδό Ορθόδοξο, που ήταν κι αυτός ομοφυλόφιλος και ήρθαν σε σχέση, η οποία διάρκεσε αρκετά χρόνια. Μέσα από αυτήν την σχέση, ο Ευγένιος γνώρισε για πρώτη φορά την Ορθόδοξη πίστη. Σταδιακά, αποφάσισε να εγκαταλείψει τη σχέση του με τον Φινλανδό και να προσχωρήσει στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Έτσι, βαπτίστηκε Ορθόδοξος, άρχισε να εκδίδει βιβλία για την ορθόδοξη χριστιανική πίστη και το 1970, έγινε μοναχός και πήρε το όνομα Σεραφείμ. Σύντομα, με την ευλογία του πνευματικού του, χειροτονήθηκε ιερέας και άρχισε να γράφει περίφημα θεολογικά βιβλία και πνευματικά άρθρα, τα οποία είχαν πολύ μεγάλη απήχηση στην Ορθόδοξη κοινότητα της εποχής και μέχρι σήμερα. Η ασκητική του ζωή εντυπωσίαζε τον κόσμο που έτρεχε κοντά του, για να ακούσει τις συμβουλές του και να εμπνευστεί από τον αγώνα του. Ο Αρχιεπίσκοπος Οττάβα Λάζαρος έχει γράψει πως “ο π. Σεραφείμ Ρόουζ ήταν ένας εντυπωσιακός ασκητής. Η ζωή του ήταν βαθύτατα ασκητική. Είχε τεράστιους εσωτερικούς πειρασμούς και τους πάλεψε με μεγάλη αυταπάρνηση μέχρι το τέλος της ζωής του”. Ο π. Σεραφείμ, τελικά, πέθανε σε ηλικία 48 ετών το 1982 και σήμερα θεωρείται από πολλούς ως άγιος.

Να προσέχουμε τα μάτια μας

Έτσι, αγαπητοί αδελφοί, να αγωνιστούμε κι εμείς με αποφασιστικότητα και αυταπάρνηση ενάντια στο πάθος της αρσενοκοιτίας. Όπως μάθαμε και στα αρχαία: “εκ του οράν τίκτεται το εράν”.

Ακόμη πιο χαρακτηριστικό είναι αυτό που λέει κάποιος σοφός, “αυτός που απλώνει τα μάτια του σε ξένη ομορφιά, όχι πλέον κόρη αλλά πόρνη έχει την κόρη του ματιού”, συμφωνώντας έτσι με τον Άγιο Ισίδωρo που είπε πως “όχι μόνο το σώμα ανέπαφο, αλλά και oι βολές των οφθαλμών, τις οποίες γι’ αυτό ακριβώς τις ονομάζουμε κόρες, πρέπει να είναι παρθένες”.

Γι’ αυτό λέει ωραία και ο Άγιος Ιωάννης της Κλίμακας: “Ας αποφεύγουμε πάση θυσία να βλέπουμε και να ακούμε τον καρπό και δεν θα συγκατατεθούμε ούτε να τον γευτούμε. Γιατί αναρωτιέμαι, αν από το Δαβίδ τον προφήτη, θεωρούμε ισχυρότερους τους εαυτούς μας”. Γιατί και ο Δαβίδ, όταν είδε την Βηρσαβεέ να κάνει μπάνιο γυμνή, δεν απέστρεψε το βλέμμα του και έτσι οδηγήθηκε στη μοιχεία και στον φόνο.

Όπως λέει και ο Παροιμιαστής, “υπολογίζει το κακό ο σοφός κι απομακρύνεται απ’ αυτό, μα ο ανόητος προχωρεί με σιγουριά γεμάτος” (Παροιμίες 14:16).

Γι’ αυτό, λέει κι ο Άγιος Ισίδωρος ο Πηλουσιώτης:

Ή βλέποντας να μην επιθυμείς, ή επιθυμώντας να μη βλέπεις.

Και αν το πρώτο φαίνεται σε κάποιους δύσκολο και σε άλλους αδύνατο, το δεύτερο μπορεί να ασκηθεί. Γιατί είναι καλύτερη η ασφάλεια από την άκριτη φιλοτιμία.

Έτσι, με αγάπη και φιλότιμο, να αγωνιστούμε κι εμείς, αδέρφια μου, απέναντι στην έλξη προς το ίδιο φύλο και ο καλός Θεός θα συγκινηθεί από τον αγώνα μας και θα μας χαρίσει τον δικό Του απέραντο έρωτα, που κατακλύζει σώμα και ψυχή από ευτυχία.

Χριστός ανέστη!

Μία Απάντηση

Αφήστε ένα σχόλιο

To email σας μένει μυστικό. *

Τελευταία

Η συνταγή της επιτυχίας

Η συνταγή της επιτυχίας

Είτε αγωνίζεσαι χρόνια κατά της αρσενοκοιτίας είτε ξεκινάς τώρα την πνευματική ζωή, έρχεται η στιγμή

1 Μαΐου 2024
Ένας Κύπριος φοιτητής μιλά για την ομοφυλοφιλία (Συνέντευξη)

Ένας Κύπριος φοιτητής μιλά για την ομοφυλοφιλία (Συνέντευξη)

Ποτέ δεν έδωσα υπερβολική προσοχή και αυτό νομίζω είναι σημαντικό. Να μη μας καταπιεί αυτό το πάθος. Να το αντιμετωπίσουμε, δίνοντας σημασία στα τόσα άλλα που είναι πολύ πιο σημαντικά και που μας χαρακτηρίζουν πολύ περισσότερο…

1 Απριλίου 2024
Γιατί κάνουμε σεξ (και σαρκικές αμαρτίες);

Γιατί κάνουμε σεξ (και σαρκικές αμαρτίες);

Ποια είναι τα 13 κίνητρα του σεξ και πώς θα βρούμε την αληθινή αγάπη;

12 Μαρτίου 2024
Ισότητα στο γάμο, Ισότητα στον αγώνα

Ισότητα στο γάμο, Ισότητα στον αγώνα

Όταν παντρεύτηκε ο κολλητός μου, το πανηγυρίσαμε. Ήμασταν ενθουσιασμένοι που έπαιρνε μια τόσο καλή κοπέλα

16 Φεβρουαρίου 2024