Γιατί ξεκίνησα αυτό το ιστολόγιο;

Χαίρετε!

Ίσως ακούγεται παράξενο, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που, ενώ νιώθουν επιθυμία για τους ομόφυλούς τους, δεν είναι ευτυχισμένοι με αυτό. Βλέπουν ότι στον τρόπο ζωής των σύγχρονων ομοφυλόφιλων κυριαρχούν οι επιφανειακές σχέσεις, οι περιστασιακές σεξουαλικές επαφές και ο ναρκισσισμός. Ακόμη και αν με μεγάλη επιτυχία ζουν και ενεργούν μέσα σε αυτό το πλαίσιο, συχνά δε νιώθουν ικανοποιημένοι. Αισθάνονται ένα ψυχικό κενό. Όπως κι εγώ.

Είμαι ένας άνδρας, που ενώ νιώθω επιθυμία για τους άλλους άντρες, και ενώ έζησα έτσι, μέσα μου έμενε μόνο η ταραχή, το άγχος και η απόρριψη. Στις σχέσεις που προσπάθησα να κάνω, όλα άρχιζαν όμορφα, αλλά τελείωναν επώδυνα. Όταν όμως γνώρισα τον Ιησού Χριστό, όταν άκουσα τη διδασκαλία του για μένα, όταν μπήκα μέσα στην Εκκλησία και προσπάθησα να ζήσω χριστιανικά, αισθάνθηκα κάτι πρωτόγνωρο. Μια απίστευτη πλημμύριδα χαράς και χάριτος με κατέκλυσε και με μεταμόρφωσε σε παιδί του Θεού, κοντά στον Οποίο βρήκα τη γαλήνη και την αγάπη.

Δεν αρνούμαι το δικαίωμα των άλλων ομοφυλόφιλων να επιλέξουν να ζουν όπως θέλουν, με τη σαρκολατρεία τους και τις μόνιμα αποτυχημένες σχέσεις τους. Μπορεί αυτοί να νιώθουν ευτυχισμένοι έτσι. Εγώ πάντως δεν ένιωθα. Μπορεί κιόλας αυτοί να είναι πιο ικανοί και να τα καταφέρνουν καλύτερα και να βρίσκουν την αγάπη. Πάντως, υπάρχουν σήμερα χιλιάδες νέοι στην Ελλάδα που δεν τα καταφέρνουν. Κάποιοι από αυτούς άκουσαν, σκέφτηκαν, αποφάσισαν ελεύθερα και έκαναν το απαραίτητο βήμα. Άνοιξαν την πόρτα στο Χριστό και τον κάλεσαν στη ζωή τους.

Εύχομαι να μην είχα ζήσει έτσι, όπως έζησα. Όμως στο Χριστιανισμό, ο άνθρωπος δεν είναι το παρελθόν του. Δεν υπάρχει άγιος χωρίς παρελθόν, ούτε αμαρτωλός χωρίς μέλλον. Γι’ αυτό, δοξάζοντας το Θεό, που μέσα από τα πάθη μου και τις πτώσεις μου, με κρατάει ακόμη κοντά Του, ξεκινώ αυτό το εγχείρημα.

 • Για να εκφράσω τα συναισθήματά μου, αυτά που εγώ νιώθω, κι όχι αυτά, που θέλουν να μου επιβάλουν.
 • Για να παράσχω την αναγκαία πληροφόρηση σε όσους νιώθουν όπως εγώ.
 • Για να διατρανώσω το δικαίωμα των ανθρώπων που νιώθουν ομόφυλες επιθυμίες να ζήσουν όπως αυτοί επιλέγουν, και όχι απαραίτητα όπως τους υπαγορεύεται από τα Μ.Μ.Ε.
 • Για να δώσω μια μικρή ελπίδα σε όσους έχουν απελπιστεί από έναν αδιέξοδο τρόπο ζωής.

Για όλα αυτά και επικαλούμενος τη χάρη του Θεού, δημιούργησα αυτό το blog, όπου θα δημοσιεύω τις σκέψεις μου, τα βιώματά μου, καθώς και υλικό σχετικό με την ομοφυλοφιλία και την ασκητική της υπέρβαση μέσω μιας αγίας ζωής εν Χριστώ Ιησού.

Ξεκινάμε λοιπόν κι όπου βγει. Να εύχεσθε.

9 Απαντήσεις

  1. Νομίζω ότι έλειπε ένας τέτοιος ιστότοπος για τους Έλληνες που αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες αυτές…Συγχαρητήρια για τον ιστότοπό σας.

 1. Με συγκίνησε βαθύτατα το ιστολόγιό σας!
  Είναι συγκλονιστικό το πώς ενεργεί η Χάρις του Θεού!
  Εύχομαι να σας στερεώνει κ να σας χαριτώνει ως το τέλος!
  Θα προσεύχομαι γι’ αυτό!

 2. Αδελφέ μου, συγχαρητήρια που βρήκες τον Αρχηγό της ζωής και μιλάς με τόση καθαρότητα για αυτό το γεγονός.
  Νιώθω την ίδια χαρά και ευγνωμοσύνη που Τον βρήκα και άρχισα δειλά να ελπίζω ότι, με τις ευχές και προσευχές αγίων πατέρων, μπορώ κι εγώ να λυτρωθώ από τη δουλεία του δικού μου (ετερόφυλου) σαρκικού πάθους. Τα αδύνατα για τους ανθρώπους δυνατά για Εκείνον.
  Καλή δύναμη και καλό Παράδεισο.
  Σύνδουλός σου με ΕΑΦ
  (έλξη προς το άλλο φύλο)

 3. Αδελφέ μου, καλή δύναμη!
  Και το δικό μου παρελθόν (είμαι ετερόφυλη) είναι αμαρτωλό και χυδαίο, στην αρχή κι εγώ δυσκολευόμουν πολύ γιατί από τη μια βίωνα (ψυχή και σώματι) την Αλήθεια του Χριστού μέσα στη Ζεστασιά της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, κι από την άλλη όλα τα αρχέγονα ένστικτά μου και οι λογισμοί μου (που τους είχα δώσει θάρρος λόγω του βίου μου) με πολεμούσαν.
  Η φυλακή της ηδονής είναι ύπουλη, αλλά τα δώρα της Χάριτος που μας δίνει απλόχερα η Αγάπη του Χριστού μέσα από την αγνεία, την εγκράτεια, την προσευχή, και όλον τον καλόν αγώνα είναι αιώνια και μοναδικά, είναι η αληθινή Χαρά της Ζωής! Και μετά φεύγει ο πειρασμός, εξαφανίζεται! Πίστη και υπομονή σου εύχομαι, ο Άγιος του ονόματός σου να είναι στήριγμά σου και είθε να μετανοούν οι άπιστοι για να βρίκουν τέτοια χαρά, και είθε κι εμείς οι αγωνιζόμενοι χριστιανοί να μην έχουμε λήθη, αλλά εγρήγορση και προσευχή!

 4. Αγαπητοί φίλοι,

  το βασικό ερώτημα είναι εάν ο άνθρωπος θέλει να ζει στο δρόμο του Θεού, να ακολουθεί τους Αγίους Πατέρες, τους Αγίους όλων των αιώνων και τους φωτισμένους σύγχρονους Γέροντες.

  Από εκεί και πέρα όλα είναι δυνατά.

  Αυτό ισχύει ανεξάρτητα από τις όποιες προτιμήσεις, τάσεις, πάθη ή αδυναμίες έχει ο καθένας μας.

  Αρκεί να θέλουμε να δούμε την Αλήθεια και να προχωρήσουμε προς την Αλήθεια, με μετάνοια και ταπείνωση.

  Εύχομαι και ελπίζω να ακολουθούμε Αυτόν τον Δρόμο, την Οδό, την Αλήθεια και την Ζωή.

  Με αυτό το σκεπτικό συνέγραψα κι ένα πρόσφατο κείμενο. Ίσως σας ενδιαφέρει:

  Ένα σύντομο σχόλιο στη «Δήλωση π. Βασιλείου Θερμού» (ομοφυλοφιλία)

  Πηγή: http://www.antibaro.gr/article/14443

  Δρ. Ταγαράκης Χρήστος

 5. Αδελφέ σε εύχομαι ο Θεός να σε μεταφέρει βιωματικά στο ΥΠΕΡ ΦΥΣΗ αφού απόρριψες το ΠΑΡΑ ΦΥΣΗι και ζεις στο ΚΑΤΑ ΦΥΣΗ.

 6. Καλησπερα… Την στιγμή που γράφω αυτα τσ λόγια νιώθω μια βαθειά συγκίνηση και δοξαζω τον Θεο που με αξίωσε να γνωρίσω έστω και απο ενα ιστολόγιο αληθινους ανθρώπους και πραγματικούς χριστιανούς. Χαίρομαι που υπάρχουν στις μέρες μας άνθρωποι που παρόλο τους συνεχείς και τόσο δυνατούς πειρασμούς εναντιώνονται στον πονηρό γιατί προστρέχουν με λαχτάρα στον δημιουργό τους για να επωφεληθούν τα αιώνια του Παραδείσου. Ελπίζω ο Θεός να μου δώσει έστω και λίγη απο τη δύναμή σας για να αγωνιστω εναντίον ολων των παθών μου μαζί και με αυτό της ομοφυλοφιλίας. Εύχομαι ο Κύριος Ιησούς Χριστός να είναι παντα στο πλευρό σας και η Μητέρα όλου του κόσμου, η Υπεραγία Θεοτόκος μας, να σας έχει παντα στην αγκαλιά της. Μετα τιμής, ένας που θέλει να σας μιμηθεί.

 7. Συγχαρητήρια πολλά για αυτό τον ιστότοπο και το κλίμα του στο οποίο κινείται. Πολύ πρωτοποριακό κ γι αυτό ενα μεγαλύτερο μπράβο στο θάρρος σου που δεν φοβήθηκες αποδοκιμασίες και αρνητικές κριτικές (γνωρίζεις τις καραμέλες πουθα ελεγε ο καθενας τωρα) Σε ευχαριστώ επίσης γιατί έψαχνα απαντήσεις και με βρήκαν εδώ καθως κι εγώ συμπασχω και διχαζομαι αρκετα . Να σαι πάντα καλά , σταθερός και φωτισμένος για να μας δίνεις απο τη δύναμη σου!

Αφήστε ένα σχόλιο

To email σας μένει μυστικό. *

Τελευταία

Η συνταγή της επιτυχίας

Η συνταγή της επιτυχίας

Είτε αγωνίζεσαι χρόνια κατά της αρσενοκοιτίας είτε ξεκινάς τώρα την πνευματική ζωή, έρχεται η στιγμή

1 Μαΐου 2024
Ένας Κύπριος φοιτητής μιλά για την ομοφυλοφιλία (Συνέντευξη)

Ένας Κύπριος φοιτητής μιλά για την ομοφυλοφιλία (Συνέντευξη)

Ποτέ δεν έδωσα υπερβολική προσοχή και αυτό νομίζω είναι σημαντικό. Να μη μας καταπιεί αυτό το πάθος. Να το αντιμετωπίσουμε, δίνοντας σημασία στα τόσα άλλα που είναι πολύ πιο σημαντικά και που μας χαρακτηρίζουν πολύ περισσότερο…

1 Απριλίου 2024
Γιατί κάνουμε σεξ (και σαρκικές αμαρτίες);

Γιατί κάνουμε σεξ (και σαρκικές αμαρτίες);

Ποια είναι τα 13 κίνητρα του σεξ και πώς θα βρούμε την αληθινή αγάπη;

12 Μαρτίου 2024
Ισότητα στο γάμο, Ισότητα στον αγώνα

Ισότητα στο γάμο, Ισότητα στον αγώνα

Όταν παντρεύτηκε ο κολλητός μου, το πανηγυρίσαμε. Ήμασταν ενθουσιασμένοι που έπαιρνε μια τόσο καλή κοπέλα

16 Φεβρουαρίου 2024