Αντιφάσεις της lgbt ιδεολογίας

Η LGBT κοινότητα (ή ελληνιστί ΛΟΑΤ) περιλαμβάνει ανθρώπους που αυτοχαρακτηρίζονται ως λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφισεξουαλικοί και τρανσέξουαλ (διεμφυλικοί). Ο όρος LGBT αποτελεί νεολογισμό των τελευταίων χρόνων. Αντ’ αυτού παλαιότερα χρησιμοποιούνταν ο όρος “gay κοινότητα”. Όταν αργότερα θέλησαν σε αυτήν να ενταχθούν και οι transsexual, η ονομασία της κοινότητας έπρεπε να αλλάξει, ώστε να αντανακλά το σεξουαλικό πλουραλισμό, που επικρατούσε σε αυτήν, και πάντως οτιδήποτε δεν ταυτίζεται με τον “κατεστημένο” ετεροφυλοφιλικό τρόπο ζωής.

Οι διεμφυλικοί είναι άτομα που χαρακτηρίζονται από δυσφορία ως προς το φύλο, μια ψυχιατρική διαταραχή, κατά την οποία δεν μπορούν να αναγνωρίσουν και να ταυτιστούν με το φύλο τους, αλλά αισθάνονται ότι ανήκουν στο αντίθετο φύλο. Η διαταραχή αυτή μπορεί να αντιμετωπιστεί με ψυχιατρική υποστήριξη. Ωστόσο, κάποιοι ασθενείς μπορεί να αναζητήσουν την αλλαγή των εξωτερικών στοιχείων του φύλου τους. Αυτό γίνεται με πλαστική χειρουργική επέμβαση, κατά την οποία τούς αφαιρούνται τα φυσικά γεννητικά όργανα και τοποθετούνται στη θέση τους ομοιώματα οργάνων του αντίθετου φύλου.

Οι άνθρωποι που πάσχουν από αυτή τη διαταραχή πρέπει να αντιμετωπίζονται με μεγάλη επιείκεια και να υποστηρίζονται ψυχολογικά, ώστε να ταυτιστούν με το φύλο τους και να μπορέσουν να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή. Δυστυχώς, οι ΛΟΑΤ οργανώσεις ξεχνούν ότι το φύλο δεν μπορεί να αλλάξει, καθώς μέσω των χρωμοσωμάτων είναι ανεξάλειπτα χαραγμένο και στο μικρότερο κύτταρο του ανθρώπινου σώματος. Αυτό δεν μπορεί να μεταβάλλεται αμφίδρομα με μια πλαστική επεμβασούλα. Δεν θέλουμε βέβαια να απελπίσουμε τους αδελφούς μας, που πάσχουν από δυσφορία ως προς το φύλο. Αντίθετα, θέλουμε να αντικρίσουν και να αποδεχτούν την αλήθεια, ότι το φύλο αποτελεί μεγάλη ευλογία του Θεού στη ζωή μας.

CC (BY-NC-ND) Marcos de Madariaga
CC (BY-NC-ND) Marcos de Madariaga

Εκείνο που μπορεί να μεταβάλλεται είναι ο αυτοπροσδιορισμός μας και όχι η βιολογική μας συνάφεια. Αυτό το γνωρίζουν όλοι οι ομοφυλόφιλοι. Οι gay ακτιβιστές υποστηρίζουν σχετικά με την έλξη αυτή, στην οποία η επίδραση των βιολογικών παραγόντων αγγίζει συνήθως το 20%, πως η αγνόηση του σεξουαλικού προσανατολισμού είναι αδύνατη. Πώς μπορούν όμως ταυτόχρονα να υποστηρίζουν πως το ίδιο το φύλο, το οποίο καθορίζεται 100% από βιολογικούς παράγοντες και μάς ακολουθεί σε όλη μας τη ζωή, είναι δυνατόν να αλλάζει με μια πλαστική επέμβαση και δυο-τρεις ψυχολογικές συνεδρίες;

Τέτοιες είναι οι αντιφάσεις μέσα στις οποίες ζουν οι ΛΟΑΤ ακτιβιστές, όχι γιατί γεννήθηκαν με αυτούς, αλλά γιατί επέλεξαν να ιδεολογικοποιήσει τις επιθυμίες τους. Είναι γνωστό άλλωστε ότι το να είσαι γκέι ακτιβιστής στις μέρες μας είναι μια δημοφιλής ενασχόληση. Αυτό όμως δεν δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να παίζει με τη ζωή μας και να εκφράζεται σαν δήθεν να μας εκπροσωπεί. Όχι. Αυτό το δικαίωμα δεν το χαρίζουμε σε κανέναν.

Αφήστε ένα σχόλιο

To email σας μένει μυστικό. *

Τελευταία

Πέρα από την αμαρτία: Συνέντευξη με έναν ομοφυλόφιλο φοιτητή

Πέρα από την αμαρτία: Συνέντευξη με έναν ομοφυλόφιλο φοιτητή

— Καλησπέρα, Άρη! Πες μας λίγα λόγια για τον εαυτό σου. — Γεια σας! Χαίρομαι

17 Ιουνίου 2024
Ομοφυλοφιλία και Θρησκεία: Ωφελεί ή βλάπτει;

Ομοφυλοφιλία και Θρησκεία: Ωφελεί ή βλάπτει;

Μια επιστημονική ανασκόπηση για την σχέση θρησκείας και υγείας στον ομοφυλοφιλικό πληθυσμό

7 Ιουνίου 2024
Η συνταγή της επιτυχίας

Η συνταγή της επιτυχίας

Είτε αγωνίζεσαι χρόνια κατά της αρσενοκοιτίας είτε ξεκινάς τώρα την πνευματική ζωή, έρχεται η στιγμή

1 Μαΐου 2024
Ένας Κύπριος φοιτητής μιλά για την ομοφυλοφιλία (Συνέντευξη)

Ένας Κύπριος φοιτητής μιλά για την ομοφυλοφιλία (Συνέντευξη)

Ποτέ δεν έδωσα υπερβολική προσοχή και αυτό νομίζω είναι σημαντικό. Να μη μας καταπιεί αυτό το πάθος. Να το αντιμετωπίσουμε, δίνοντας σημασία στα τόσα άλλα που είναι πολύ πιο σημαντικά και που μας χαρακτηρίζουν πολύ περισσότερο…

1 Απριλίου 2024