Διαλέγοντας τον Χριστό: Συνέντευξη με έναν αμφιφυλόφιλο φοιτητή

— Καλησπέρα, Νίκο. Καλώς όρισες στο Ομοφυλοφιλία.gr. Ευχαριστούμε που είσαι εδώ σήμερα μαζί μας. Πες μας μερικά λόγια για σένα.

— Εγώ ευχαριστώ! Με λένε Νίκο, είμαι 21 χρονών, σπουδάζω Φυσική και είμαι ένας αμφιφυλόφιλος Χριστιανός.

— Πώς ανακάλυψες ότι είσαι αμφιφυλόφιλος;

— Όταν ήμουν 18-19 χρονών, συνειδητοποίησα ότι εκτός από τη φιλική αγάπη που είχα για έναν συγκεκριμένο φίλο μου, άρχισα να τον βλέπω και ερωτικά. Άρχισα να αναπτύσσω αυτά τα συναισθήματα και είδα ότι μου άρεσε και ότι γενικά παρατηρούσα τους άντρες γύρω μου. Κατάλαβα λοιπόν ότι αρχίζουν να με ελκύουν και οι άντρες.

— Μιλάμε για μια πολύ πρόσφατη διαπίστωση...

— Ναι, πριν δύο χρόνια. Παλαιότερα μού άρεσαν τα κορίτσια και ακόμη μου αρέσουν τα κορίτσια, απλώς ανακάλυψα ότι έχω και αυτή την πλευρά. Αυτή την περίοδο οι έλξεις μου είναι 45% προς τις γυναίκες, 55% προς τους άντρες.

— Έχεις αναρωτηθεί γιατί συνέβη αυτό;

— Έχω ψαχτεί μέσα μου και νομίζω ότι είχα εκθέσει τον εαυτό μου σε φαντασιώσεις και θεάματα και από εκεί ξεκίνησε όλο αυτό.

Η αλήθεια είναι ότι πάντα ήμουν ένα θηλυπρεπές αγόρι, με απαλή φωνή, που μερικές φορές έχοντας αυτά τα χαρακτηριστικά οι γύρω μου έβγαζαν το συμπέρασμα πως είμαι γκέι. Αυτό με ενοχλούσε ώσπου τελικά σκέφτηκα μήπως έχουν δίκιο…

— Η σχέση σου με τους γονείς σου ποια είναι;

— Είναι πολύ καλή, με αγαπάνε και τους αγαπώ. Απλά δεν τους έχω αποκαλύψει τίποτα για τον προσανατολισμό μου και ούτε πρόκειται. Μερικά πράγματα δεν χρειάζεται να τα ξέρουν όλοι. Κατά τα άλλα έχουμε πολύ καλή επικοινωνία και με τον πατέρα μου και με τη μητέρα μου. Ο πατέρας μου είναι ιερέας και έχω μια ιδιαίτερη σχέση μαζί του. Τον βοηθάω όσο μπορώ. Μερικές φορές εκτελώ και χρέη ψάλτη.

— Πώς είναι αλήθεια να μεγαλώνεις και να είσαι το παιδί του ιερέα;

— Μεγάλωσα σε ένα μικρό χωριό, στο ίδιο χωριό που εφημερεύει ο πατέρας μου. Δεν ένιωσα ποτέ πίεση ότι πρέπει να είμαι κάτι το ιδεατό, το πρότυπο. Ήθελα και ήμουν ευγενικός και κοινωνικός και με αγαπούσαν στο χωριό. Αυτό δεν είναι πάντα εύκολο βέβαια, έχω κι εγώ τις κακές στιγμές μου. Ιδιαίτερα δύσκολο ήταν όταν κάποιοι μού επιτίθονταν επειδή ο πατέρας μου είναι ιερέας.

Γενικά πάντως ήταν μια θετική εμπειρία. Ο πατέρας μου ήταν πατέρας για όλους τους συγχωριανούς μου. Ποτέ δεν με πίεσε να κάνω κάτι που δεν ήθελα. Έτσι από μικρός συνήθισα να πηγαίνω στην Εκκλησία χωρίς να με υποχρεώνει κανείς, ελεύθερα. Η μητέρα μου τον βοηθούσε σε κάθε του κίνηση, τον έδινε κουράγιο στον πνευματικό του αγώνα. Ήταν ταυτόχρονα μητέρα μας, σύζυγος, καλή νοικοκυρά, εργαζόμενη γυναίκα και πρεσβυτέρα του χωριού. Πολυεργαλείο θα έλεγε κανείς!

— Θέλω να μου πεις ποια είναι η σχέση σου με τον Χριστό σήμερα;

— Αυτή η ελευθερία που είχα στην εφηβεία μου, με έκανε να θέλω να μάθω περισσότερα για τον Χριστό και την Εκκλησία Του. Ξεκίνησα να διαβάζω πολλά θεολογικά βιβλία και φυσικά την Καινή Διαθήκη. Άρχισα σιγά-σιγά να αποκτώ γνώσεις και να καταλαβαίνω την τιμή που μας έκανε ο Χριστός να μας καλέσει κοντά Του.

Προσπαθώ λοιπόν και σήμερα όσο μπορώ να τηρώ τις εντολές Του, να αγαπώ τους συνανθρώπους μου, να αγαπώ τον Θεό, να εκκλησιάζομαι, να εξομολογούμαι, να μετέχω στη λατρευτική ζωή της Εκκλησίας. Προσπαθώ όσο γίνεται να είμαι κοντά Του με οποιονδήποτε τρόπο.

— Η σεξουαλικότητά σου σε δυσκολεύει σε αυτό;

— Πιστεύω ότι για κάποιο λόγο γίνονται όλα. Πριν συνειδητοποιήσω αυτή την πλευρά του εαυτού μου, μπορώ να πω ότι ήμουν κάπως αυτάρεσκος, θεωρούσα ότι ήμουν σωστός Χριστιανός. Μάλλον αυτή η πλευρά του χαρακτήρα μου ήρθε για να με ταρακουνήσει και να μου πει ότι ξέρεις, δεν είναι έτσι τα πράγματα. Δεν μπορώ να κυριαρχούμαι από τη σεξουαλικότητά μου και ταυτόχρονα να είμαι κοντά Του. Ο Θεός δηλαδή μού έδωσε αυτόν τον πειρασμό για να με ταπεινώσει.

Εξάλλου, όλοι οι άγιοι έχουν αγωνιστεί και έχουν νικήσει στο θέμα της σεξουαλικότητας, ετερόφυλης ή ομόφυλης. Είναι λοιπόν τα δικά μας πρότυπα που μπορούμε να μιμηθούμε, άγιοι που φύλαξαν την παρθενία τους όπως ο άγιος Γεώργιος, ή και άγιοι που είχαν ομόφυλες έλξεις, όπως ο προστάτης μας, ο άγιος Νήφων, που τον γνώρισα μέσα από αυτή την ιστοσελίδα και από τότε με βοηθάει στον πνευματικό μου αγώνα.

— Στους φίλους σου έχεις πει ότι σου αρέσουν οι άντρες;

Πολλοί φίλοι μου δεν πιστεύουν στον Χριστό και απέχουν από τη χριστιανική ζωή – και αυτό με βάση τα δικά τους λόγια, δεν τους κρίνω εγώ. Η αλήθεια είναι πως ήμουν λίγο διστακτικός, αλλά εν τέλει μου έδωσαν το πάτημα να πω ότι έχω και ομόφυλες έλξεις. Δεν με κατέκρινε κανένας για τις έλξεις μου, ούτε οι Χριστιανοί φίλοι μου ούτε οι μη Χριστιανοί.

Βέβαια, οι Χριστιανοί φίλοι μου μού τόνισαν, όπως το ήξερα κι εγώ, ότι αν θέλω να ζήσω πνευματικά και να είμαι με τον Χριστό, πρέπει να απέχω από αμαρτωλές πράξεις, είτε με άντρες είτε με γυναίκες.

Από την άλλη, οι φίλοι μου που δεν είναι Χριστιανοί υποθέτουν ότι ξέρουν τι θα με κάνει εμένα ευτυχισμένο και εννοούν τη σαρκική ζωή, τις σαρκικές απολαύσεις και ηδονές. Αυτό μου τονίζουν τις περισσότερες φορές και με παροτρύνουν να το ζήσω. Εγώ πάντως νιώθω ότι θέλω να είμαι με τον Χριστό 100% και το επιλέγω. Νιώθω ότι έχω την ελπίδα μου σε Αυτόν.

Γι’ αυτό προσπαθώ όσο γίνεται να μην αναφέρομαι στο θέμα, γιατί ξέρω ότι η συζήτηση θα καταλήξει σε αυτές τις «συμβουλές».

— Είναι δύσκολο να είσαι ο μόνος ομοφυλόφιλος σε μια παρέα ετεροφυλόφιλων;

— Είναι δύσκολο γιατί δεν μπορείς να είσαι τόσο ανοιχτός. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να το παίζουν άνετοι αλλά κάποιες φορές καρφώνονται ότι αισθάνονται άβολα να μιλούν για το θέμα. Μερικές φορές αισθάνονται άβολα ακόμα και να σε έχουν γύρω τους! Έχω και τέτοιες ενδείξεις, απλά επειδή τους αγαπώ και τους σέβομαι ως ανθρώπους δεν αντιδράω.

— Έχεις εισπράξει απόρριψη από κάποιον ως Χριστιανός που βιώνει ομόφυλες έλξεις;

— Δεν έχω νιώσει από πολλούς τέτοια απόρριψη. Αυτό που μου έχει τύχει στην παρέα μου και καθώς γνωρίζω καινούργιο κόσμο και τους ανοίγομαι είναι ότι καταδικάζουν το γεγονός ότι έλκομαι από το ίδιο φύλο και είμαι Χριστιανός. Νιώθουν ότι αυτά τα δύο δεν μπορούν να πάνε μαζί, θεωρούν ότι είμαι υποκριτής. Σε κοσμική παρέα τώρα αυτό… Έτσι το αντιλαμβάνονται και μερικοί δεν το αποδέχονται εν τέλει και κάθε φορά μού πετάνε μπηχτές όποτε μιλάω για τον Θεό. «Είσαι ομοφυλόφιλος, γιατί μιλάς για τον Θεό;».

— Νίκο, πόσο εύκολο είναι στα 21 να έχεις τις ορμές και τους πειρασμούς που υπάρχουν σε αυτή την ηλικία και να παλεύεις να μείνεις αγνός για τον Χριστό;

— Κοίτα: έχω αποδεχτεί και ξέρω ότι αυτός είναι ο σταυρός μου. Είναι δύσκολο, επίπονο, γιατί έρχεσαι σε σύγκρουση με τον ίδιο σου τον εαυτό, δηλαδή με την κακή εκδοχή του εαυτού σου. Χαίρομαι που δίνω αυτόν τον αγώνα και χαίρομαι που προσπαθώ να σηκώνομαι κάθε φορά που πέφτω. Θα μπορούσε ο αγώνας μου και ο σταυρός μου να ήταν χίλια-δυο άλλα πράγματα, αλλά είναι αυτός, είναι δύσκολος αλλά σοφά διαλεγμένος από τον Θεό.

Υπάρχουν στιγμές που λυγίζω, αλλά με προσπάθεια και με τη συμμετοχή στη λατρευτική ζωή της Εκκλησίας, με τις ομιλίες, με το κατηχητικό και κυρίως με την εξομολόγηση ορθοποδώ και συνεχίζω τον αγώνα. Και ξέρεις κάτι; Είναι εφικτό να είμαστε αγνοί, γιατί έχουμε τον Θεό δίπλα μας, τους αγίους, την πάναγνη Παναγία. Είναι εφικτό γιατί αυτά που φαίνονται στον άνθρωπο αδύνατα είναι για τον Θεό όλα δυνατά.

— Τι θα ήθελες να πεις στους χιλιάδες νέους που θα διαβάσουν ή θα ακούσουν την ιστορία σου;

— Όλη μας η πνευματική προσπάθεια είναι για να είμαστε μαζί με τον Χριστό. Όλα τα γήινα, όλα τα σαρκικά είναι προσωρινά. Ο δικός μας αγώνας όμως είναι για την αιωνιότητα, για να την ζήσουμε μαζί με τον Χριστό μας. Εύχομαι πραγματικά σε όλους να το καταφέρουμε.

— Νίκο, σε ευχαριστούμε πάρα πολύ.

— Εγώ σας ευχαριστώ και χαίρομαι πολύ που υπάρχει το Ομοφυλοφιλία.gr. Νιώθω ότι δεν υπάρχει ομάδα που να ταιριάζω περισσότερο. Νιώθω full in!

Η παρούσα συνέντευξη αφιερώνεται στον Πέτρο. Φωτογραφίες: Adobe Stock/Alen-D

17 Απαντήσεις

 1. Αδερφέ μου μακάρι πολλοί να είχαν τις αντοχές και την δύναμη της ψυχής σου. Εύχομαι ο Θεός να σου χαρίζει πάντα απλόχερα την δύναμη να συνεχίσεις τον αγώνα σου και να είσαι πάντα παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας

 2. Ένα σύντομο ταξίδι είναι η ζωή σε αυτό τον κόσμο και αξίζει να αγωνιστούμε, παλεύοντας με τα παθη μας! Να μην νιώθεις ποτέ διαφορετικός από τους άλλους, γιατί όλοι μας είμαστε παιδιά του Χριστού! Να έχεις ελπίδα και αισιοδοξία, που να πηγάζει μέσα από τον Κύριο! Δύσκολος δρόμος για τους δυνατούς ανθρώπους και σε προτρέπω να βάλεις σωστές επιλογές στην ζωή σου, όπως και κάνεις και να νιώθεις περηφανος για εσένα! Συγχαρητήρια αδερφέ!

 3. Νίκο κράτα τον Χριστό μαζί σου και με οτιδήποτε έρθεις αντιμέτωπος, είτε κάτι που θεωρείς λάθος τώρα είτε κάτι που θα το μετανιώσεις αργότερα, δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην υπερβατική αγάπη Του Θεού στο πρόσωπο σου.

 4. Αγαπητέ Νίκο.
  Σε ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας όλες αυτές τις πληροφορίες για την ζωή σου, τις σκέψεις σου, τους προβληματισμούς σου (θεολογικους και μη), που μοιράστηκες μαζί μας πληροφορίες για την οικογένεια σου, το σπίτι σου, την κοινωνική σου ζωή, τους φίλους σου, το πως σε αντιμετωπίζουν οι άλλοι, πως σε δέχονται..
  Έχεις θάρρος και είσαι ειλικρινής, σωστός μαχητής. Εμείς είμαστε εδώ να σου συμπαρασταθουμε όποτε μας χρειαστείς, πλάι σου στην ίδια γραμμή μάχης, δίπλα σου,κοντά σου. Εδώ σε αυτή την παρέα μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας από αυτόν τον πόλεμο, τον πόλεμο που έχεις κηρύξει και εσύ στους πειρασμούς της σάρκας. Κράτα γερά αδερφέ μου και εμείς είμαστε εδώ για σένα, για ό, τι χρειαστείς :συμπαράσταση, συμβουλές, απλή συζητησουλα, θεολογικους προβληματισμούς , παρέα, φιλία, και που ξέρεις.. μπορεί κάποτε κάποιοι από εμάς εδώ (όπως έχει γίνει και στο παρελθόν) να γνωριστούμε και από κοντά.
  Σας φιλώ όλους.

  Γιάννης Τ.

 5. Νίκο εύχομαι να συνεχίσεις τον αγώνα σου με τις πτώσεις του αλλά και με τις νίκες του. Η σκέψη ότι δεν είσαι ο μόνος και ότι υπάρχουμε κι άλλοι χριστιανοί με το ίδιο πάθος, είναι το καλύτερο βοήθημα, μετά απ’ τη πνευματική ζωή… Σίγουρα σε όλο αυτό που περνάς έχεις δίπλα σου τους Αγίους μας να σηκώνουν το βάρος του σταυρού κι εύχομαι για όλους εμάς αλλά και όσους δεν έχουν μοιραστεί ακόμη τον αγώνα τους στο site αυτό, να είμαστε δυνατοί και να τα καταφέρουμε!

 6. Αδερφέ, νιώθω τον αγώνα σου, καθώς τυγχάνει να είμαι κι εγώ αμφιφυλόφιλος. Πράγματι, είναι μεγάλη παρηγοριά για όλους μας να ξέρουμε ότι συνυπάρχουμε όλοι μαζί, με τα ίδια πάθη, τις ίδιες επιθυμίες και τα ίδια άγχη, αλλά και με την ίδια εις Χριστόν ελπίδα. Εύχομαι να μην αποθαρρυνθείς ποτέ στον αγώνα σου. Ούτε εσύ, ούτε κανείς μας!

 7. Χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε, αγαπημένε μου αδελφέ Νικόλαε!

  Διάβασα, με μεγάλη προσήλωση η αλήθεια είναι, την συνέντευξη που έδωσες και μου δημιούργησες συναισθήματα χαράς και παρηγοριάς για τον κοινό μας αγώνα!

  Δεν θα σου πω ότι η ζωή του Χριστιανού είναι μέσα στα ροδοπέταλα. Κάθε άλλο. Η ζωή του Χριστιανού θα περάσει από πολλές δύσκολες φουρτούνες, έτσι ώστε να μπορέσουμε έστω και αναξίως να φτάσουμε του αγιασμού. Όπως, έλεγε και ένας σύγχρονος Άγιος των ημερών μας, ο Άγιος Ευμένιος ο Σαριδάκης, όταν υπάρχει μεγάλος Σταυρός στην ζωή του κάθε ανθρώπου μετά έρχεται η Ανάσταση!

  Επίσης, ένας άγιος εν ζωή, έχει πει να προσέχουμε τους λογισμούς αν θέλουμε να έχουμε πνευματική ζωή. Αυτό είναι το Α και το Ω, Νικόλαε!Μόλις δούμε πως ο διάβολος μας στέλνει άσεμνους λογισμούς κατευθείαν να λέμε: “Κύριε ελέησον, Κύριε ελέησον”, “Μέγα το όνομα της Αγίας Τριάδος. Υπεραγία Θεοτόκε σκέπε ημάς”. Να μη τους δίνεις σημασία και θα φεύγουν σιγά σιγά με την βοήθεια του Χριστού.

  Πολύ βοηθάει πάνω σε αυτό το θέμα να επικαλείσαι και έναν Άγιο, ώστε να πρεσβεύει για εσένα στην Παναγία και η Παναγία με την σειρά της να πρεσβεύει στον Υιό της και Θεό της, τον Κύριο μας Ιησού Χριστό.

  Οι λογισμοί καθορίζουν την ζωή μας, όπως έλεγε και ένας σύγχρονος άγιος γέροντας.

  Να έχεις όσο μπορείς μυστηριακή ζωή. Και βέβαια ό,τι κάνεις στην ζωή σου να το κάνεις με πλήρη επίγνωση και ενσυναίσθηση. Δηλαδή να πηγαίνεις στην θεία εξομολόγησή επειδή ποθείς να εξομολογηθείς. Να πηγαίνεις στην Εκκλησία επειδή αγαπάς την θεία λειτουργία. Να προσκυνάς τις αγίες εικόνες επειδή το λαχταράει η καρδιά σου!

  Η ζωή του χριστιανού ενίοτε καταντάει μια ρουτίνα. Μια αγγαρεία. Ε, αυτό δεν το θέλει ο Χριστός. Θέλει πίστη και καθαρή καρδιά! Ό,τι κάνουμε να το κάνουμε για την αγάπη του Χριστού. Τι ωραίο πράμα!

  Βάλε τον Χριστό οδηγό στην ζωή σου και θα βγεις νικητής, Νικόλα μου.

  Αυτά τα ολίγα. Εύχομαι, ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός και η μητέρα μας Υπεραγία Θεοτόκος να σε ευλογεί, λεβέντη μου.

  Την ευχή του Χριστού μας να έχουμε! Αμήν, γένοιτο.

 8. Συγκινητική ιστορία ενός συνανθρώπου μας , θα μπορούσε να ήταν παιδί μας…

  Πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσους σχολίασαν με περισσή αγάπη και πίστη Χριστού…..

  1. Ναι, λεβεντιά, το γράφει. Πόρνες συγχώρεσε ο Χριστός, τελώνες συγχώρεσε, ασωτα παλικάρια συγχώρεσε, δολοφόνους συγχώρεσε. Τους – περήφανους κιόλας- κιναιδους ( από το κινώ και την αιδος) τους έκαψε με θειάφι και φωτια. Όταν ο Θεός σου ανάβει το Φως, και εσύ διαλέγεις και επιμένεις να κρατάς τα μάτια σου ερμητικά κλειστα

 9. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΔΕΛΦΟΊ ΜΟΥ ΌΛΑ ΑΥΤΆ ΕΊΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΈΛΟΥΝ ΘΕΡΑΠΕΊΑ!! Ο ΑΠΌΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΕΊΝΑΙ ΚΑΘΕΤΟΣ!! ΟΎΤΕ ΠΟΡΝΟΙ ΟΥΤΕ ΜΟΙΧΟΙ ΟΎΤΕ ΑΡΣΕΝΟΚΟΙΤΕΣ Κ. Λ. Π. ΒΑΣΙΛΕΊΑΝ ΘΕΟΎ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΝ ΕΆΝ ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΝΟΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΆΞΟΥΝ ΖΩΉ!! ΤΑ ΠΆΘΗ ΕΊΝΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΟΝΤΑΙ!! ΕΚΤΟΣ ΕΆΝ ΑΡΈΣΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΙΚΕΣ ΗΔΟΝΕΣ!!!! ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΔΙΑΒΟΛΙΚΕΣ!! Ο ΘΕΟΣ ΑΡΣΈΝ ΚΑΙ ΘΉΛΥ ΔΗΜΙΟΎΡΓΗΣΕ ΟΧΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΟΥΣ Η ΑΜΦΙ ΑΛΛΆ ΑΔΕΛΦΟΊ ΜΟΥ ΟΜΟΙΟΣ ΟΜΟΊΩ ΠΕΛΑΖΕΙ!!! ΚΑΙ ΧΑΊΡΕΤΑΙ!!

 10. “Kαὶ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὸν ἄνθρωπον, κατ᾿ εἰκόνα Θεοῦ ἐποίησεν αὐτόν, ἄρσεν καὶ θῆλυ ἐποίησεν αὐτούς.
  Καὶ εὐλόγησεν αὐτοὺς ὁ Θεός, λέγων· αὐξάνεσθε καὶ πληθύνεσθε καὶ πληρώσατε τὴν γῆν καὶ κατακυριεύσατε αὐτῆς” Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΎΡΓΗΣΕ ΤΡΊΤΟ ΦΎΛΟ!! ΑΥΤΌ ΕΊΝΑΙ ΔΑΙΜΟΝΙΚΗ ΔΙΑΣΤΡΟΦΉ!! ΚΑΙ ΌΣΟΙ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΊΖΟΥΝ ΕΊΝΑΙ ΌΜΟΙΟΙ!!!

  (Γεν.1-27,28)

 11. Δεν υπάρχει ανώτερο πράγμα στον κόσμο, από το να είσαι σωστά μέσα στην εκκλησία. Να προσεύχεσαι, να εκκλησιάζεσαι, να εξομολογήσαι, να κοινωνάς.

  Η ψυχική ειρήνη, η ψυχική δύναμη, οι μεγάλες χαρές, η ελπίδα και όλα τα χαρίσματα που δίνει ο Θεός στον άνθρωπο που είναι κοντά του, δεν μπορούν να συγκριθούν με τα ανθρώπινα που είναι τόσο μικρά και λίγα. Πραγματικά πολύ μικρά.

  Όσο δυνατά και να είναι τα σαρκικά πάθη, η σκέψη του τι χάνουμε από τη ζωή μας με αυτά, είναι μεγάλο φρένο.
  Όσο δυνατά και να είναι τα σαρκικά πάθη, δεν υπάρχει μεγαλύτερη αγάπη και ένωση με τον οποιοδήποτε άνθρωπο, από αυτή που έχουμε κοντά στο Θεό.

  Όσο δυνατά και να είναι τα πάθη, όσο μεγάλες και πολλές να είναι οι αμαρτίες, δεν υπάρχει κάτι που να μη γίνετε κοντά στο Θεό.

  Τι όμορφα πραγματικά …
  Εύχομαι πολύ συχνά για όλο τον κόσμο που βασανίζεται από σαρκικά πάθη γενικότερα, να βοηθάει ο Θεός κάθε άνθρωπο, κάθε περίπτωση, να δει την αλήθεια.

  Είμαι σίγουρος ότι ο Θεός ακούει κάθε προσευχή και στέλνει τη βοήθειά του, σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε αλλά καταλαβαίνουμε και συμπονούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

To email σας μένει μυστικό. *

Τελευταία

Η συνταγή της επιτυχίας

Η συνταγή της επιτυχίας

Είτε αγωνίζεσαι χρόνια κατά της αρσενοκοιτίας είτε ξεκινάς τώρα την πνευματική ζωή, έρχεται η στιγμή

1 Μαΐου 2024
Ένας Κύπριος φοιτητής μιλά για την ομοφυλοφιλία (Συνέντευξη)

Ένας Κύπριος φοιτητής μιλά για την ομοφυλοφιλία (Συνέντευξη)

Ποτέ δεν έδωσα υπερβολική προσοχή και αυτό νομίζω είναι σημαντικό. Να μη μας καταπιεί αυτό το πάθος. Να το αντιμετωπίσουμε, δίνοντας σημασία στα τόσα άλλα που είναι πολύ πιο σημαντικά και που μας χαρακτηρίζουν πολύ περισσότερο…

1 Απριλίου 2024
Γιατί κάνουμε σεξ (και σαρκικές αμαρτίες);

Γιατί κάνουμε σεξ (και σαρκικές αμαρτίες);

Ποια είναι τα 13 κίνητρα του σεξ και πώς θα βρούμε την αληθινή αγάπη;

12 Μαρτίου 2024
Ισότητα στο γάμο, Ισότητα στον αγώνα

Ισότητα στο γάμο, Ισότητα στον αγώνα

Όταν παντρεύτηκε ο κολλητός μου, το πανηγυρίσαμε. Ήμασταν ενθουσιασμένοι που έπαιρνε μια τόσο καλή κοπέλα

16 Φεβρουαρίου 2024