Ποιμαντικές οδηγίες για την ομοφυλοφιλία

Η ομοφυλοφιλία πρέπει να προσεγγίζεται ως το αποτέλεσμα της ανταρσίας της ανθρωπότητας ενάντια στο Θεό και επακόλουθα ενάντια στην ίδια της τη φύση και την ευτυχία. Δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως ένας τρόπος ζωής και δράσης για τους άνδρες και τις γυναίκες που πλάστηκαν κατ’ εικόνα και ομοίωση Θεού.

Οι άνδρες και οι γυναίκες με ομοφυλοφιλικά αισθήματα και συναισθήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με την κατανόηση, την αποδοχή, την αγάπη, τη δικαιοσύνη και την ευσπλαχνία που οφείλονται σε όλους τους ανθρώπους.

Οι άνθρωποι με ομοφυλοφιλικές τάσεις πρέπει να βοηθούνται, ώστε να παραδεχτούν αυτά τα αισθήματα στον εαυτό τους και σε άλλους που δε θα τους απορρίψουν ούτε θα τους βλάψουν. Πρέπει να αναζητήσουν βοήθεια, ώστε να ανακαλύψουν τις συγκεκριμένες αιτίες του ομοφυλοφιλικού τους προσανατολισμού, και να εργαστούν για να ξεπεράσουν τα επιβλαβή αποτελέσματά τους στη ζωή τους.

CC (BY-SA) Thomas Berg
CC (BY-SA) Thomas Berg

Τα πρόσωπα που αγωνίζονται κατά της ομοφυλοφιλίας και τα οποία αποδέχονται την Ορθόδοξη πίστη και μοχθούν να εφαρμόσουν τον Ορθόδοξο τρόπο ζωής μπορούν να είναι πλήρη μέλη της Εκκλησίας μαζί με όλους όσοι πιστεύουν και αγωνίζονται. Όμως, εκείνοι που έχουν διδαχθεί και καθοδηγηθεί στο Ορθόδοξο Χριστιανικό δόγμα και την ασκητική ζωή και οι οποίοι εξακολουθούν να επιθυμούν να δικαιολογήσουν την ομοφυλοφιλική συμπεριφορά δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στη Θεία Κοινωνία, καθώς αυτό δεν πρόκειται να τους βοηθήσει αλλά να τους βλάψει.

Πρέπει να παρέχεται βοήθεια σε όσους σχετίζονται με πρόσωπα ομοφυλοφιλικού προσανατολισμού, ώστε να τους βοηθούν στις σκέψεις, τα αισθήματα και τις πράξεις τους όσον αφορά την ομοφυλοφιλία. Τέτοια βοήθεια είναι ιδιαίτερα απαραίτητη για τους γονείς, τους συγγενείς και τους φίλους των προσώπων με ομοφυλοφιλικές τάσεις και αισθήματα. Βεβαίως, είναι απαραίτητη για τους ποιμένες και τους εργάτες της Εκκλησίας.

Από Εγκύκλιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική (OCA)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία

Στο κατώφλι των 18 σου χρόνων

Στο κατώφλι των 18 σου χρόνων

Έδωσες πανελλήνιες, πέρασες στο πανεπιστήμιο και σε λίγο θα έχεις την πρώτη σου εξεταστική. Όλα

30 Νοεμβρίου 2022
Όταν η Κοινότητα μας πληγώνει

Όταν η Κοινότητα μας πληγώνει

Όσα γνωρίζουμε για το ενδομειονοτικό στρες στη ΛΟΑΤΚΙ Κοινότητα

3 Νοεμβρίου 2022
Αρκετά με τις κλάψες

Αρκετά με τις κλάψες

Τα αγόρια και τα κορίτσια που έλκονται από το ίδιο φύλο δεν είναι τα ανόητα θύματα μιας ιδιοτροπίας της μοίρας, που ανακαλύπτουν μέσα τους τις ομόφυλες έλξεις. Έχουν επιλογές, και ο Θεός υποσχέθηκε ότι πάντα θα παρέχει στα παιδιά του την χάρη Του για να ζουν και να αντέχουν και τις πιο δύσκολες απαιτήσεις

12 Οκτωβρίου 2022
Το Δικαίωμα του ανθρώπου και το Δικαίωμα του Θεού

Το Δικαίωμα του ανθρώπου και το Δικαίωμα του Θεού

Μερικοί λέτε: «Όλα μού επιτρέπονται». Σωστά, δεν είναι όμως όλα προς το συμφέρον μου. Όλα μού επιτρέπονται, εγώ όμως δεν θα αφήσω τίποτα να με υποδουλώσει…

4 Οκτωβρίου 2022