Ποιμαντικές οδηγίες για την ομοφυλοφιλία

Η ομοφυλοφιλία πρέπει να προσεγγίζεται ως το αποτέλεσμα της ανταρσίας της ανθρωπότητας ενάντια στο Θεό και επακόλουθα ενάντια στην ίδια της τη φύση και την ευτυχία. Δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως ένας τρόπος ζωής και δράσης για τους άνδρες και τις γυναίκες που πλάστηκαν κατ’ εικόνα και ομοίωση Θεού.

Οι άνδρες και οι γυναίκες με ομοφυλοφιλικά αισθήματα και συναισθήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με την κατανόηση, την αποδοχή, την αγάπη, τη δικαιοσύνη και την ευσπλαχνία που οφείλονται σε όλους τους ανθρώπους.

Οι άνθρωποι με ομοφυλοφιλικές τάσεις πρέπει να βοηθούνται, ώστε να παραδεχτούν αυτά τα αισθήματα στον εαυτό τους και σε άλλους που δε θα τους απορρίψουν ούτε θα τους βλάψουν. Πρέπει να αναζητήσουν βοήθεια, ώστε να ανακαλύψουν τις συγκεκριμένες αιτίες του ομοφυλοφιλικού τους προσανατολισμού, και να εργαστούν για να ξεπεράσουν τα επιβλαβή αποτελέσματά τους στη ζωή τους.

CC (BY-SA) Thomas Berg
CC (BY-SA) Thomas Berg

Τα πρόσωπα που αγωνίζονται κατά της ομοφυλοφιλίας και τα οποία αποδέχονται την Ορθόδοξη πίστη και μοχθούν να εφαρμόσουν τον Ορθόδοξο τρόπο ζωής μπορούν να είναι πλήρη μέλη της Εκκλησίας μαζί με όλους όσοι πιστεύουν και αγωνίζονται. Όμως, εκείνοι που έχουν διδαχθεί και καθοδηγηθεί στο Ορθόδοξο Χριστιανικό δόγμα και την ασκητική ζωή και οι οποίοι εξακολουθούν να επιθυμούν να δικαιολογήσουν την ομοφυλοφιλική συμπεριφορά δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στη Θεία Κοινωνία, καθώς αυτό δεν πρόκειται να τους βοηθήσει αλλά να τους βλάψει.

Πρέπει να παρέχεται βοήθεια σε όσους σχετίζονται με πρόσωπα ομοφυλοφιλικού προσανατολισμού, ώστε να τους βοηθούν στις σκέψεις, τα αισθήματα και τις πράξεις τους όσον αφορά την ομοφυλοφιλία. Τέτοια βοήθεια είναι ιδιαίτερα απαραίτητη για τους γονείς, τους συγγενείς και τους φίλους των προσώπων με ομοφυλοφιλικές τάσεις και αισθήματα. Βεβαίως, είναι απαραίτητη για τους ποιμένες και τους εργάτες της Εκκλησίας.

Από Εγκύκλιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική (OCA)

Αφήστε ένα σχόλιο

To email σας μένει μυστικό. *

Τελευταία

Κάθε αγώνας μετράει

Κάθε αγώνας μετράει

Συμβαίνει καμιά φορά να ξενερώνεις με τον αγώνα σου. Άλλα περίμενες και άλλα καταφέρνεις τελικά.

10 Δεκεμβρίου 2023
Παίζοντας με τη φωτιά

Παίζοντας με τη φωτιά

Σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, όπου κάθε καλοκαίρι καίγονται τεράστιες εκτάσεις δάσους και χάνονται

4 Δεκεμβρίου 2023
Μετά την πτώση

Μετά την πτώση

Πάλι αυτή η φαρμακερή στιγμή. Η στιγμή που άφησες εβδομάδες και μήνες αγώνα να πάνε

1 Δεκεμβρίου 2023
Διαλέγοντας τον Χριστό: Συνέντευξη με έναν αμφιφυλόφιλο φοιτητή

Διαλέγοντας τον Χριστό: Συνέντευξη με έναν αμφιφυλόφιλο φοιτητή

— Καλησπέρα, Νίκο. Καλώς όρισες στο Ομοφυλοφιλία.gr. Ευχαριστούμε που είσαι εδώ σήμερα μαζί μας. Πες

27 Νοεμβρίου 2023