Ο Θεός βοηθάει και τους ομοφυλόφιλους

Γεια σας, φίλοι μου. Είμαι ο Θοδωρής και είμαι από ένα νησί του Ιονίου. Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, από την παιδική μου κιόλας ηλικία η έλξη μου η ερωτική ήταν προς τους άντρες, ήμουν δηλαδή ομοφυλόφιλος. Δεν γνωρίζω αν αυτό είναι πάθος επίκτητο ή αν όντως κάποιοι άνθρωποι γεννιούνται έτσι, εγώ πάντως θυμάμαι να είμαι έτσι από την παιδική μου ηλικία.

Η σχέση μου με την Εκκλησία πέρα από τα τυπικά, Χριστούγεννα–Πάσχα, και από τη Βάπτισή μου, που βαπτίστηκα Ορθόδοξος Χριστιανός, δεν ήταν καμία. Υπήρχε πίστη στον Θεό αλλά δεν υπήρχε ούτε εκκλησιασμός ούτε τίποτα. Μέχρι τα 27 μου δεν είχα καμία επαφή, πέρα από ένα κερί που άναβα κάποιες φορές στην εκκλησία.

Το όνειρο

Για περισσότερο από 10 χρόνια, η δουλειά μου ήταν να δουλεύω νύχτα σε κλαμπ, διάφορα μπουζουξίδικα και μαγαζιά νυχτερινής διασκέδασης. Δυστυχώς, η ζωή μου ήταν πολύ άσωτη με σεξουαλικές αρπαχτές, ξενύχτια, διάφορες ουσίες που δεν έπρεπε να παίρνω και γενικότερα μια πολύ άσωτη και άστατη ζωή. Κάποια στιγμή λοιπόν άρχισα να μην νιώθω καλά και να νιώθω να υπάρχει ένα περίεργο πράγμα μέσα μου. Καταλάβαινα ότι δεν ήμουν εγώ, ότι κάτι άλλο υπήρχε μέσα μου…

Μια νύχτα, λοιπόν, έπεσα να κοιμηθώ και είδα στο ύπνο μου έναν άνθρωπο μαύρο-ολόμαυρο, ο οποίος μού είπε «από δω και πέρα έτσι θα σ’ έχω». Τρόμαξα πάρα πολύ! Αμέσως είδα στον ύπνο μου ότι έμπαινα μέσα στο αυτοκίνητό μου, το πρόσωπό μου είχε παραμορφωθεί και άκουσα μια φωνή να μου λέει: «Eλα στην Εκκλησία και βρες τον π. Γεράσιμο να σε διαβάσει». Ξύπνησα πολύ αναστατωμένος, κατάλαβα ότι κάτι τρέχει και έτρεξα στην εκκλησία.

Στο νησί που μένω έχουμε έναν πολιούχο άγιο, που είναι η κεντρική εκκλησία του νησιού και όλοι συνήθως πηγαίνουμε εκεί. Ρώτησα να δω αν εκεί υπάρχει κάποιος π. Γεράσιμος, όπως είχα ακούσει στον ύπνο μου, και όντως υπήρχε! Τον βρήκα και του εξήγησα τι έγινε. Με διάβασε για πολλή ώρα, γιατί κατάλαβε ότι κάτι συμβαίνει και ότι δεν ήταν τυχαίο που πήγα εκεί έτσι, ότι ήταν κάπως θαυματουργικό όλο αυτό…

CC (BY-NC-ND) Robert Wallace

Αφού συζητήσαμε και με διάβασε, με ρώτησε αν θέλω να εξομολογηθώ. Εγώ φυσικά τού είπα όχι, γιατί ντρεπόμουνα να του πω όλα αυτά που έχω κάνει. «Εντάξει», μου είπε ο ιερέας και δεν μιλούσε άλλο. Μετά από εκείνο το σημείο, θυμάμαι τον εαυτό μου την ώρα που τελείωνα την εξομολόγηση! Δηλαδή το στόμα μου είχε ανοίξει και έλεγα τα πάντα, όλες μου τις αμαρτίες, χωρίς να το καταλάβω, ενώ είχα πει ότι δεν θέλω να εξομολογηθώ!

Όταν τελειώσαμε, μου είπε:

— Θέλω αύριο να έρθεις να κοινωνήσεις.

— Μα πάτερ, πώς θα έρθω να κοινωνήσω, αφού δεν έχω κάνει νηστεία; απάντησα.

— Δεν πειράζει αυτό, μη σε νοιάζει. Θα το αναλάβω εγώ. Να ξέρεις ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο που ήρθες σήμερα στην Εκκλησία. Διότι σήμερα είναι ο εσπερινός του Αγίου Γερασίμου και αύριο είναι η γιορτή του Αγίου Γερασίμου. Γι’ αυτό είδες στον ύπνο σου τη φωνή που σου είπε να πας στην εκκλησία και να βρεις τον π. Γεράσιμο να σε διαβάσει. Δηλαδή, σε έστειλε σε Γεράσιμο και για αυτό τον λόγο σε έστειλε τη συγκεκριμένη μέρα. Διότι ο άγιος Γεράσιμος βγάζει τα δαιμόνια…

Πράγματι όταν τελείωσα την εξομολόγηση έφυγα. Θυμάμαι ότι μέχρι να φτάσω έξω από την εκκλησία, δεν πατούσα στη γη. Ένιωθα σαν κάτι να με είχε σηκώσει λίγο στα πόδια. Τόσο ανάλαφρος ένιωθα! Και φυσικά από τότε έγινε μια μεταστροφή, ξεκίνησα να έχω πνευματικό και να πηγαίνω στην Εκκλησία.

Όλο αυτό σας το λέω για να καταλάβετε πώς ενέργησε ο Θεός σε έναν άνθρωπο ο οποίος ήταν ομοφυλόφιλος και με πάρα πολλές αμαρτίες… Χωρίς αυτός να ζητήσει καν βοήθεια, τον βοήθησε και τον έσωσε. Γι’ αυτό μη σκεφτείτε ποτέ ότι ο Θεός δεν αγαπάει έναν άνθρωπο ό,τι πάθος και ό,τι ιδιαιτερότητα κι αν έχει. Ο Θεός βοηθάει και βοηθάει χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα και βοηθάει πάντα την κατάλληλη στιγμή. Το θέμα της ομοφυλοφιλίας θα το συζητήσει ο καθένας προσωπικά με τον πνευματικό του, αλλά μη σκεφτείτε ποτέ ότι ο Θεός δεν θα βοηθήσει ή δεν θα αγαπήσει έναν ομοφυλόφιλο.

Το χειρουργείο

Κι αυτό φάνηκε και στη συνέχεια. Αφού λοιπόν είχα πνευματικό και πήγαινα στην Εκκλησία, κάποια στιγμή έτυχε να πάμε να προσκυνήσουμε τον άγιο Ιωάννη τον Ρώσο στην Εύβοια. Από εκεί πήρα ένα βιβλιαράκι με την παράκλησή του, με την ακολουθία και τον βίο του αγίου.

Μετά από λίγα χρόνια, επειδή, όπως σας είπα, η ζωή μου προηγουμένως ήταν πολύ άσωτη και υπήρχαν και κάποιες ουσίες, αυτό εμφάνισε ως αποτέλεσμα να πειραχτεί η καρδιά μου και να έχω έναν πολύ έντονο πόνο στην καρδιά. Έκανα κάποιες εξετάσεις και βρέθηκε ότι είχα στένωση στην καρδιά και έπρεπε να κάνω χειρουργείο. Αυτή η διάγνωση δεν έγινε από έναν γιατρό, αλλά έγινε στο νησί που κατοικώ από το νοσοκομείο του νησιού, στο νοσοκομείο της Πάτρας όπου με έστειλαν για να κάνω μια πιο εξειδικευμένη εξέταση, και από έναν ιδιωτικό γιατρό. Συνολικά δηλαδή με εξέτασαν τρεις γιατροί και τρεις εξετάσεις έδειξαν ότι έχω στένωση στην καρδιά

Την ημέρα του χειρουργείου, πριν φύγω από το σπίτι, διάλεξα και πήρα τυχαία μία παράκληση από τις πολλές που έχω, ώστε να με βοηθήσει την ώρα του χειρουργείου, γιατί είμαι λίγο φοβιτσιάρης σ’ αυτά τα θέματα και φοβόμουν την όλη διαδικασία. Όσο περίμενα λοιπόν να με ετοιμάσουν για το χειρουργείο, διάβαζα την παράκληση του αγίου Ιωάννη του Ρώσου.

Ακριβώς μόλις τελείωσε η παράκληση και είπα το Δι’ ευχών, βγήκε έξω ένας γιατρός και φώναξε το ονοματεπώνυμό μου και μου λέει:

— Για ποιον λόγο ήρθες εδώ;

— Τι εννοείτε για ποιον λόγο ήρθα εδώ; Για αυτόν και για αυτόν τον λόγο…

— Ελάτε μέσα λίγο.

Κοιτάζει ο γιατρός πάλι τις εξετάσεις και μου λέει:

— Με συγχωρείτε, αλλά εγώ δεν βλέπω στένωση στην καρδιά πουθενά. Γιατί σε έφεραν εδώ νέο παιδί;

— Γι’ αυτό που σας είπα. Τρία διαγνωστικά έβγαλαν τη διάγνωση «στένωση στην καρδιά» και τρεις διαφορετικοί γιατροί. Και με έστειλαν εδώ γι’ αυτό το χειρουργείο με αυτές τις εξετάσεις. Και το ίδιο το νοσοκομείο σας μου έκανε την εξέταση και μου έκλεισε το χειρουργείο γι’ αυτόν τον λόγο.

Όπως καταλαβαίνετε, μετά την παράκληση, επενέβη ο άγιος Ιωάννης ο Ρώσος και όχι μόνο μου έφτιαξε την καρδιά, αλλά άλλαξε ακόμη και τα αποτελέσματα των εξετάσεων! Όταν το συνειδητοποιήσαμε με τον πατέρα μου που είχαμε περάσει μαζί όλη την ταλαιπωρία, μείναμε άφωνοι και δοξάσαμε τον Θεό.

Αυτές είναι προσωπικές μου εμπειρίες και με βάση αυτές σας το ξαναλέω:

Μην πιστέψετε ποτέ ότι ο Θεός δεν θα βοηθήσει έναν ομοφυλόφιλο.

Η πνευματική ζωή

Η συμβουλή μου είναι να εξομολογηθείτε και να βρείτε έναν πνευματικό. Τα πάθη βέβαια δεν κόβονται πάντα απότομα, αλλά το μεγάλο μας όπλο είναι η προσευχή. Μπείτε σε ένα πρόγραμμα προσευχής και θα δείτε ότι αυτά τα πάθη, που σας φαίνονται τεράστια και βουνό για να τα σταματήσετε, με την προσευχή όλα θα λυθούν.

Θα καταλάβετε ότι με την προσευχή θα έχετε βοήθεια και στα σαρκικά πάθη. Όσο κάνετε πνευματική ζωή, δεν θα έχετε όρεξη για αυτά. Κι αν κάποιες φορές πέσετε, πάντα θα γυρίζετε στο πετραχήλι του πνευματικού σας.

kosmos111 (Adobe Stock)

Ο Θεός σώζει, η προσευχή σώζει, αδελφοί μου. Ακόμη και για μας τους ομοφυλόφιλους. Να νιώσετε άσχημα για τις αμαρτίες σας απέναντι στον Θεό, αλλά ποτέ να μην νιώσετε άσχημα και να μην απελπιστείτε για αυτό που είστε. Όλα θα τα τακτοποιήσει ο πνευματικός σας. Αυτή είναι η συμβουλή που σας δίνω: Βρείτε πνευματικό. Μόνο έτσι θα σωθείτε.

Και μη σας φαίνονται βουνό τα πάθη και λέτε «πώς θα κόψω το ένα και πώς θα κόψω το άλλο, τι θα κάνω με το ένα, τι θα κάνω με το άλλο!». Μόνο θα προσεύχεστε και θα κάνετε πνευματική ζωή και τότε θα δείτε ότι ένα-ένα τα πάθη σιγά-σιγά θα κόβονται, χωρίς εσείς να κάνετε καν προσπάθεια, μόνο με τη χάρη της προσευχής!

Εύχομαι σε όλους με αγάπη να καταφέρετε να μπείτε στη βασιλεία του Θεού. Αλλά για να μπούμε στη βασιλεία του Θεού, δεν φτάνει μόνο να το θέλουμε, πρέπει να κάνουμε και κάποια πράγματα και πρέπει να πάμε σε πνευματικό. Βρείτε πνευματικό, αδελφοί μου!

Αφήστε ένα σχόλιο

To email σας μένει μυστικό. *

Τελευταία

Η συνταγή της επιτυχίας

Η συνταγή της επιτυχίας

Είτε αγωνίζεσαι χρόνια κατά της αρσενοκοιτίας είτε ξεκινάς τώρα την πνευματική ζωή, έρχεται η στιγμή

1 Μαΐου 2024
Ένας Κύπριος φοιτητής μιλά για την ομοφυλοφιλία (Συνέντευξη)

Ένας Κύπριος φοιτητής μιλά για την ομοφυλοφιλία (Συνέντευξη)

Ποτέ δεν έδωσα υπερβολική προσοχή και αυτό νομίζω είναι σημαντικό. Να μη μας καταπιεί αυτό το πάθος. Να το αντιμετωπίσουμε, δίνοντας σημασία στα τόσα άλλα που είναι πολύ πιο σημαντικά και που μας χαρακτηρίζουν πολύ περισσότερο…

1 Απριλίου 2024
Γιατί κάνουμε σεξ (και σαρκικές αμαρτίες);

Γιατί κάνουμε σεξ (και σαρκικές αμαρτίες);

Ποια είναι τα 13 κίνητρα του σεξ και πώς θα βρούμε την αληθινή αγάπη;

12 Μαρτίου 2024
Ισότητα στο γάμο, Ισότητα στον αγώνα

Ισότητα στο γάμο, Ισότητα στον αγώνα

Όταν παντρεύτηκε ο κολλητός μου, το πανηγυρίσαμε. Ήμασταν ενθουσιασμένοι που έπαιρνε μια τόσο καλή κοπέλα

16 Φεβρουαρίου 2024