Σπουδάζοντας την αγνότητα: Συνέντευξη με έναν ομοφυλόφιλο φοιτητή

— Γεια σου Ανδρέα! Σε ευχαριστούμε που θέλησες να μοιραστείς τις σκέψεις σου μαζί μας! Πόσο χρονών είσαι;

Καλώς σας βρήκα! Χαίρομαι πολύ που ανακάλυψα την ιστοσελίδα σας κι έμαθα ότι δεν είμαι μόνος μου αλλά υπάρχουν κι άλλοι αγωνιστές, Πέτρο! Είμαι 22 χρονών και είμαι φοιτητής.

— Πότε και πώς ανακάλυψες τις ομόφυλες έλξεις σου;

Όταν ήμουν περίπου 14 χρονών, στη Β’ Γυμνασίου, είδα ότι είχα αρχίσει να αποκτώ ενδιαφέρον για το αντρικό σώμα και ότι είχα προτίμηση σε αυτό, αδιαφορώντας για το άλλο φύλο. Παρατηρώντας τα υπόλοιπα παιδιά γύρω μου να βλέπουν διάφορα στο ίντερνετ, παρασύρθηκα κι έτσι σταδιακά άρχισα κι εγώ να μπαίνω σε αυτά τα μονοπάτια…

— Έχεις αναζητήσει τις πιθανές αιτίες που οδήγησαν στην εμφάνιση της ομοφυλοφιλίας;

Θεωρώ ότι η σχέση με τις αδερφές μου επηρέασε πολύ το πώς έβλεπα τα άλλα αγόρια και κατά συνέπεια τις έλξεις που ανέπτυξα για αυτά. Από πολύ μικρή ηλικία, περνούσα πολύ χρόνο μαζί τους, παίζοντας με τις κούκλες και σταδιακά απέκτησα ένα έντονο αίσθημα ασφάλειας με το άλλο φύλο. Έτσι δεν αποζητούσα την παρέα με αγόρια, γιατί ένιωθα άβολα μαζί τους. Γενικά μου είχε περαστεί υποσυνείδητα ότι τα «αγορίστικα» παιχνίδια και οι «μαγκιές» ήταν κάτι κακό, ένα παράδειγμα προς αποφυγή.

— Η αμηχανία που ένιωθες όταν βρισκόσουν σε παρέα με αγόρια συνεχίστηκε, καθώς μεγάλωσες και πήγες στο σχολείο;

Ναι, και στο σχολείο προτιμούσα την παρέα των κοριτσιών. Δεν επιδίωξα ο ίδιος κάτι διαφορετικό, καθώς μόνο με κοπέλες ένιωθα ότι ταιριάζω.

— Πλέον, ποια είναι η σχέση σου με τα αγόρια;

Έχω αγόρια φίλους, τους οποίους δεν τους βλέπω ερωτικά. Εντάξει, δεν είμαι 100% ανοιχτός μαζί τους και δεν νιώθω εντελώς άνετα, αλλά δεν τους αντιμετωπίζω με την ίδια ανασφάλεια όπως παλιά. Υπάρχουν λίγες στιγμές που μπορεί να νιώσω άβολα, κυρίως όταν συζητάμε για ερωτικές σχέσεις, κάτι στο οποίο υστερώ.

— Σήμερα, πώς διαχειρίζεσαι τις έλξεις σου;

Προσπαθώ με τη βοήθεια του πνευματικού μου, νηστεύω όσο μπορώ και προσέχω τι βλέπω στο διαδίκτυο και γενικά γύρω μου. Δεν λέω ότι τα καταφέρνω πάντα στο μέγιστο βαθμό αλλά αγωνίζομαι όσο μπορώ. Δεν έχω προχωρήσει σεξουαλικά σε κανένα επίπεδο και δε θα ήθελα να το κάνω. Γενικά, και για τους ετεροφυλόφιλους πιστεύω ότι δεν είναι σωστό πριν το γάμο να υπάρχει σεξουαλική συνεύρεση.

— Μπράβο, αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό! Είναι πολύ δύσκολο να κρατηθεί κάποιος αγνός μπροστά στους τόσους πειρασμούς και αφορμές που υπάρχουν σήμερα.

Με τη βοήθεια του πνευματικού και των ελάχιστων ανθρώπων που ξέρουν για μένα, όσους δηλαδή γνώρισα μέσα απ’ την ιστοσελίδα σας, κατά κάποιο τρόπο επανέρχομαι στο στόχο μου, ο οποίος είναι να ακολουθήσω το δρόμο του Χριστού. Για μένα, αξίζει πολύ περισσότερο ο αγώνας αυτός για να κερδίσω τη Βασιλεία Του, παρά να τη χάσω για χάρη μερικών πρόσκαιρων απολαύσεων.

— Πώς ξεκίνησε η σχέση σου με τον Θεό και την Εκκλησία;

Από μικρός με την οικογένεια μου δεν είχαμε σχέση με την εκκλησία εκτός από τις τυπικές περιστάσεις, όπως το Πάσχα, Χριστούγεννα και Δεκαπενταύγουστος. Μια φορά λοιπόν που μπήκα τυχαία σε μια εκκλησία να προσκυνήσω, γνώρισα έναν ιερέα πολύ χαρισματικό, ο οποίος μου έκανε το «κλικ» ότι υπάρχει αλήθεια μέσα στην εκκλησία. Δεν το περίμενα αυτό διότι προηγουμένως δεν είχα τέτοιες απόψεις. Η γνωριμία αυτή έμεινε στο πίσω μέρος του μυαλού μου για αρκετά χρόνια, μέχρι να επισκεφθώ ξανά τον ιερέα αυτόν, ο οποίος έγινε ο πνευματικός μου. Πιστεύω ότι αυτό ήταν που με προστάτευσε στο να μην προχωρήσω σε πράξεις που θα μετανιώσω μετά. Γενικά σαν άνθρωπος ζητάω αποδείξεις για να πιστέψω σε κάτι. Η πίστη μας δε λέει αυτό, παρ’ όλα αυτά ο Θεός μού το έδωσε, μέσα από τη γνωριμία με τον πνευματικό μου. Σαν να με πήρε απ’ το χέρι ο Θεός για να Τον γνωρίσω! Μου έδωσε την βάση της πίστης, πριν τη χρειαστώ.

— Σε στιγμές που νιώθεις αδύναμος να αντισταθείς σε κάποιον πειρασμό, τι σε βοηθάει να παραμείνεις εγκρατής; Πώς καταφέρνεις να μην παρασυρθείς σε κάτι, που ίσως μετανιώσεις αργότερα;

Με κρατάει η σκέψη του πόσο θα απογοητευτώ μετά! Επίσης, από τότε που απέκτησα πνευματικό σκέφτομαι πόσο θα ντρέπομαι να του το πω. Νιώθω ότι είναι πολύ κρίμα, μετά από όσα έκανε ο Θεός για μένα να Τον απογοητεύσω έτσι. Δεν αξίζει όλο αυτό για μια στιγμή ηδονής. Είναι κάτι ανώφελο.

— Πιστεύεις ότι το coming out, είτε στην οικογένεια είτε σε φίλους, θα σε βοηθούσε;

Όχι, επειδή η οικογένειά μου δε θα το αποδεχτεί. Όσον αφορά τους φίλους μου, οι μισοί θα διέκοπταν την επικοινωνία μαζί μου και οι άλλοι μισοί θα με στήριζαν αλλά με τρόπο τέτοιο που δε θα με ωφελήσει πνευματικά. Σε κάθε περίπτωση δεν θα έχω κάποιο όφελος καθώς δεν το βλέπει κανείς άλλος όπως το βλέπουμε εγώ και η ιστοσελίδα σας.

— Έχεις νιώσει ποτέ περιθωριοποιημένος;

Συνήθως σε παρέες αγοριών, υπάρχουν στιγμές που νιώθω αμήχανα. Αλλά αυτές είναι λίγες καθώς είμαι αρκετά κλειστός σε συζητήσεις για τα θέματα που μας διαχωρίζουν (σεξουαλικότητα). Οπότε είναι επιλογή μου να απομονώνομαι κάποιες φορές…

— Τι σκέψεις κάνεις για το μέλλον σου;

Σίγουρα είναι απόλυτα φυσιολογικό να αναρωτιέμαι αν θα καταλήξω με οικογένεια ή εργένης ή ως μοναχός ή οτιδήποτε άλλο. Αυτό όμως δεν πρέπει να μας απασχολεί συνέχεια! Πρέπει να εμπιστευτούμε το σχέδιο του Θεού για εμάς, αφού σίγουρα είναι το καλύτερο για τη σωτηρία μας, αλλά αυτό χρειάζεται υπομονή και πίστη, κάτι που συχνά οι άνθρωποι δεν έχουμε. Αν με ρωτούσες τι θα έλεγα σε ένα νέο συναγωνιστή, θα του έλεγα να μην απογοητεύεται γιατί ο Θεός υπάρχει και δε θα μας αφήσει. Να Τον εμπιστευτούμε!

— Σε ευχαριστούμε πολύ, Ανδρέα, για όλα όσα μας είπες. Eυχόμαστε καλό πνευματικό αγώνα κι ευχόμαστε να τα ξαναπούμε!

Φωτογραφίες: Pexels

10 Απαντήσεις

 1. Μπράβο αντράκο! Πολύ ώριμη η σκέψη σου παρά το νεαρό της ηλικίας σου… Έτσι είναι ! Μόνο η πίστη μας, βοηθά να αντιμετωπίσουμε κάθε πειρασμική και δύσκολη στιγμή της ζωής μας!
  Άξιος!

 2. Ευχαριστούμε πολύ για το θάρρος σου να μοιραστείς μαζί μας την αλήθεια σου. Καλή δύναμη στον αγώνα σου. Ο Θεός να σε χαριτωνει πάντα.

 3. Ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας την ιστορία σου αδερφέ μου. Εύχομαι ο Θεός να σου χαρίζει πάντα στεφάνια στον αγώνα σου και να σου δίνει δύναμη να συνεχίσεις με θάρρος και πίστη. Ευλογημένος να είσαι.

 4. Εύγε αδελφέ εν Χριστώ. Η Χάρη του Θεού σε σκεπάζει. Δόξαζε τον Κυριο μας Ιησού Χριστό που δε σε άφησε να πέσεις .. Αξίζει να συνεχίζεις τον αγώνα με θάρρος και ο Θεός θα σου δίνει τη Δυναμη στα δύσκολα. Και να ξέρεις, βοηθας πολλούς με αυτή σου τη συνέντευξη. Ο Θεός σε έφερε σε αυτή την εποχή τη δύσκολη αλλά για να σε έφερε στη ζωή αυτή την εποχή σημαίνει ότι είναι η πιο κατάλληλη για εσένα. Αγωνιζου ,με Θαρρος και Πίστη, και ο Θεός θα σου χαρίσει πολλά δώρα και από αυτή τη ζωή εδώ. Χαίρε!

 5. ΧΑΙΡΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΑΔΕΡΦΕ!

  Αγαπητέ Ανδρέα σου εύχομαι πνευματική δύναμη να σου δίνει ο Κύριός μας πάντα. Αν και πολύ μεγαλύτερος ηλιακιακά από σένα, επιτέλους, έχω και εγώ πλέον πνευματικό και βαδίζω σταθερά, με την βοήθειά Του, τον δρόμο της αγνότητας.

  Η Αγία Μαρία η Αιγυπτία με βοηθάει πολύ. Μάθε για τον βίο της. Θα καταλάβεις γιατί σου την αναφέρω. Είναι δίπλα μας αυτή η αγία, μας αγαπάει, γνωρίζει από σεξουαλικές ορμές και μεσιτεύει να μας δίνει ο Κύριος δύναμη να παλεύουμε τα θηρία, τις ορμές μας.

  ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ

  Α

 6. Αδερφέ μου χαίρομαι πολύ για εσένα!! για όσα διάβασα!! για το ώριμο της ηλικίας σου!!εύχομαι και συνάμα προσεύχομαι ο Θεός μας να σε δυναμώνει σε κάθε βήμα σου!Η ζωή μας σε αυτό τον κόσμο είναι ένας διαρκής αγώνας με μικρές στιγμές χαράς!!. Εύχομαι οι μικρές στιγμές χαράς να είναι το εφόδιο σου μετά από πολλά χρόνια για την Άνω Ιερουσαλήμ!!!

 7. Διαβάζοντας αυτή τη συνέντευξη δεν μπορεί κανείς να μην προσέξει την ωριμότητα,την ειλικρίνεια, το θάρρος και το φιλότιμο αυτού του παιδιού, του άνδρα μάλλον, Ανδρέα, που μας ξετύλιξε σε λίγες γραμμές την ιστορία του σε αυτόν τον ωραίο ιστότοπο. Τι να πω, χαίρομαι πραγματικά να βλέπω νέους ανθρώπους όπως ο Ανδρέας να βάζουν τέτοιους στόχους όπως η αγνεία, η προσευχή, η εγκράτεια, μακριά από το σύγχρονο lifestyle που θέλει τους νέους να αναλώνονται σε εφήμερες σχέσεις μίας βραδιάς και στο κυνήγι της “απόλαυσης”. Κράτα γερά Ανδρέα μου στο στόχο που έχεις βάλει με τη Χάρη Του Θεού. Όλοι μας είμαστε κοντά σου. Συγχαρητήρια για αυτόν τον ιστότοπο. Φιλιά σε όλους.

  Γιάννης

 8. Χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε, αγαπητέ μου αδελφέ Ανδρέα!

  Διάβασα ολόκληρη την συνέντευξη σου. Και η αλήθεια είναι πως με συγκίνησες ένθεα.

  Κρατήσου από το ράσο του πνευματικού σου πατερα και μη φοβάσαι τίποτε!

  Και να θυμάσαι πάντοτε πως: “Ει ο Θεός μεθ’ ημών, ουδείς καθ’ ημών.”

  Έλπιζε στον Ιησού Χριστό και μη φοβάσαι τίποτε! Μα, τίποτε!

  Η Παναγία μας, να σε ευλογεί αδελφέ μου!☺

  Αμήν, γένοιτο!

 9. Από την μέρα που με την βοήθεια του θεού βρέθηκα σε αυτό το σάιτ κατάλαβα ότι δεν ειμαι μόνος μου σε αυτό τον κόσμο!
  Δεν υπάρχει πιο όμορφο αίσθημα από αυτό το αγωνιστικό πνεύμα που διακατέχει τέτοιους ανθρώπους, σαν εσένα, και σου εύχομαι να το κρατήσεις για πάντα!
  Ένας ήρωας στα μάτια του Χριστού! Που καθημερινά αγωνίζεται με τον δικό του Σταύρο.
  Να ξέρεις ότι είσαι ένας φάρος καθοδήγησης για όλους εμάς και μόνο με αυτή σου την συνέντευξη δίνεις θάρρος και δύναμη σε πολλούς νέους ανθρώπους να συνεχίζουν τον αγώνα τους!
  Ο Κύριος να ενδυναμώνει τον αγώνα σου!

 10. -Ευχαριστούμε πολύ Ανδρέα που μας άνοιξες την ψυχή σου. Πραγματικά νιώθω να γίνομαι (και εγώ) δέκτης ελεημοσύνης όταν ακούω -σπάνια σίγουρα- τέτοιες ιστορίες ψυχής, δύναμης, αγνότητας και πνευματικής ανόρθωσης στις πτώσεις! Ευχαριστούμε για την εμψύχωσή σου, προκειμένου να συνεχίσουμε και εμείς τον δικό μας αγώνα. Ένας αγώνας διαρκής εναντίον φυσικά του οποιουδήποτε πάθους που μας απομακρύνει από τον Τριαδικό Θεό.
  – Συγχαρητήρια φυσικά και στους δημιουργούς της πολύ όμορφης ιστοσελίδας/παρέας που μας φιλοξενεί εδώ. Πραγματικά αξιέπαινη προσπάθεια που αντέχει στο χρόνο! Με διακριτικότητα, με σεβασμό, με αγάπη προς όλους, αμαρτωλότατους ή “απλά” αμαρτωλούς! Δεν είστε μόνοι σας! Έχετε κοντά σας και πάνω απ’όλους τον Τριαδικό Θεό που σας προστατεύει, αλλά και όλους εμάς τους -λιγότερο ή περισσότερο- αγωνιστές, αρωγούς δίπλα σας! Πνευματικά και χριστιανικά! Με τις αμαρτίες και διαρκείς πτώσεις μας μεν, πλην όμως με τον κοινό πνευματικό-χριστιανικό προορισμό να μας χαρακτηρίζει, όντας συνεπιβάτες στο πλοίο του Τριαδικού Θεού!
  – Καλή δύναμη Ανδρέα, καλή συνέχεια στον αγώνα σου!!

Αφήστε ένα σχόλιο

To email σας μένει μυστικό. *

Τελευταία

Ένας Κύπριος φοιτητής μιλά για την ομοφυλοφιλία (Συνέντευξη)

Ένας Κύπριος φοιτητής μιλά για την ομοφυλοφιλία (Συνέντευξη)

Ποτέ δεν έδωσα υπερβολική προσοχή και αυτό νομίζω είναι σημαντικό. Να μη μας καταπιεί αυτό το πάθος. Να το αντιμετωπίσουμε, δίνοντας σημασία στα τόσα άλλα που είναι πολύ πιο σημαντικά και που μας χαρακτηρίζουν πολύ περισσότερο…

1 Απριλίου 2024
Γιατί κάνουμε σεξ (και σαρκικές αμαρτίες);

Γιατί κάνουμε σεξ (και σαρκικές αμαρτίες);

Ποια είναι τα 13 κίνητρα του σεξ και πώς θα βρούμε την αληθινή αγάπη;

12 Μαρτίου 2024
Ισότητα στο γάμο, Ισότητα στον αγώνα

Ισότητα στο γάμο, Ισότητα στον αγώνα

Όταν παντρεύτηκε ο κολλητός μου, το πανηγυρίσαμε. Ήμασταν ενθουσιασμένοι που έπαιρνε μια τόσο καλή κοπέλα

16 Φεβρουαρίου 2024
Είμαι ομοφυλόφιλος και Χριστιανός γιατί…

Είμαι ομοφυλόφιλος και Χριστιανός γιατί…

Παραμονές της ψήφισης του νομοσχεδίου για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, σε

7 Φεβρουαρίου 2024