Γνώρισα μια μικρή πόλη ομοφυλόφιλων

Κατ’ αρχήν, θέλω να εκφράσω τη χαρά μου για τη δυνατότητα που μου δίνεται να γράψω σε αυτόν τον ιστότοπο. Θεωρώ πολύ σημαντικό να υπάρχει ανάμεσα σε όλο αυτό τον αχανή κόσμο του διαδικτύου η αλήθεια για το θέμα της ομοφυλοφιλίας, η οποία πηγάζει από την πίστη μας, την Ορθοδοξία. Είμαστε πολύ τυχεροί οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί που γεννηθήκαμε στην Ελλάδα και γαλουχηθήκαμε με αυτή την πίστη, η οποία είναι ό,τι πιο γνήσιο και κοντινό στη διδασκαλία του Ιησού Χριστού.

Είμαι σήμερα ένας ευπαρουσίαστος άνδρας 39 ετών και έχω σεξουαλικές σχέσεις με άτομα του ιδίου φύλου πάρα πολλά χρόνια. Από την ηλικία των 20 ετών πειραματιζόμουν σιγά-σιγά με διάφορους τρόπους και δυστυχώς έχω ταλαιπωρηθεί πολύ από αυτό το ψυχικό πάθος, έχω χάσει πράγματα και καταστάσεις και έχω βιώσει πολλή απογοήτευση, κάθε αρνητικό συναίσθημα που υπάρχει, απομόνωση, απογοήτευση, θλίψη… Είναι πραγματικά μια κατάσταση που μοιάζει με επίγεια κόλαση η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πολύ δυσάρεστες καταστάσεις αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά. Καταστάσεις που λίγο πολύ βιώνουν όλοι οι gay στη ζωή τους.

Είχα όμως παράλληλα μέσα σε αυτή την κατάσταση που ζούσα και πολλές ευλογίες από τον Θεό που με κρατούσαν στα πόδια μου και μου έδειχναν τον δρόμο για την αληθινή χαρά στη ζωή. Ανθρώπους που συνάντησα, φίλους, άγιους πνευματικούς και εμπειρίες μέσα στην εκκλησία που δυνάμωναν την πίστη μου και φώτιζαν τον σκοτισμένο μου νου από τις αδυναμίες. Δόξα τω Θεώ, πολύ θα ήθελα όλοι οι άνθρωποι που γνώρισα στη ζωή μου να είχαν και αυτοί αυτές τις ευλογίες. Θεωρώ όμως ότι ο Θεός μας δίνει σε κάθε άνθρωπο ακόμα κι αν εμείς δεν ζητήσουμε, χωρίς να χτυπήσουμε την πόρτα Του και αυτό για να μας βοηθήσει να Τον γνωρίσουμε. Πιστεύω ότι κανείς δεν θα μείνει χωρίς την βοήθεια Του, το αν την δεχτούμε όμως εξαρτάται μόνο από εμάς.

Όλα αυτά τα χρόνια κατά διαστήματα έχω αφεθεί στις ομοφυλοφιλικές μου τάσεις και οι εμπειρίες μου μου δίνουν πλέον την πείρα, ώστε να έχω μια πολύ καλή άποψη για το θέμα. Υπήρχαν περίοδοι με πτώσεις σε σαρκικά και περίοδοι που βίωνα την ειρήνη κοντά στην εκκλησία μας που πάντα με αγάπη και υπομονή μέσω των αντιπροσώπων της με δεχόταν. Υπάρχουν άγιοι πνευματικοί στον κόσμο και κάθε ομοφυλόφιλος δεν θα πρέπει να ντρέπεται για τις πράξεις του, τις σκέψεις του, τις επιθυμίες του, αλλά απλά να βρει έναν καλό πνευματικό που θα τον βοηθήσει να δυναμώσει πνευματικά. Η εξομολόγηση είναι το φάρμακο. Μην ντραπείτε να ομολογήσετε τις αδυναμίες σας. Η προσευχή και η νηστεία θεραπεύουν κάθε πάθος αποδειγμένα. Η συναναστροφή με καλούς φίλους που ενδιαφέρονται για την καλή τους πνευματική κατάσταση βοηθάει πάντα.

Είναι μεγάλη η δύναμη που θα αντλήσει όποιος καταφύγει στην εκκλησία και πρέπει να το κάνουμε με απλότητα. Σεξουαλικά αμαρτήματα υπάρχουν διάφορα και κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του αδυναμίες. Όλοι όμως με όποιο τρόπο και να αμαρτήσουμε, πρέπει να βοηθήσουμε τον εαυτό μας να θεραπευτεί και να δυναμώσει και οι τρόποι είναι οι παραπάνω: η εξομολόγηση αρχικά και ο πνευματικός αγώνας που θα μας υποδείξει ο πνευματικός μας. Όποιος ντραπεί να ομολογήσει το πρόβλημα –και το τονίζω πολύ αυτό γιατί το είδα και στον εαυτό μου–, θα συνεχίσει να ταλαιπωρείται. Kαι φυσικά όποιος δεν εξομολογείται γενικότερα για κάθε είδους αμάρτημα, δεν θα βρει ειρήνη στην ψυχή του.

Πραγματικά δεν θυμάμαι με πόσα άτομα είχα σεξουαλικές εμπειρίες στη ζωή μου. Ανάμεσα σε αυτά τα χρόνια υπήρχαν και διαστήματα που “κολλούσα” για κάποιο λόγο σε έναν άνθρωπο νομίζοντας έτσι ότι βρήκα ή θα βρω κάτι το σοβαρό σε αυτή την σχέση, κάτι το διαφορετικό, κάτι που να με αναπαύει. Μα το πρόβλημα δεν είναι ο διαφορετικός άνθρωπος, αλλά η φύση της αμαρτίας… Όλοι οι ομοφυλόφιλοι γνωστοί και φίλοι μου πέφτουν σε αυτή την παγίδα, νομίζουν ότι θα βρουν κάτι το διαφορετικό από έναν άλλο άνθρωπο, κάτι που θα τους κάνει να νιώσουν διαφορετικά και θα περάσουν όμορφα και πάντα φυσικά το αποτέλεσμα είναι να γεύονται την ίδια απογοήτευση η οποία οδηγεί όσο περνάνε τα χρόνια σε ψυχικό μαρασμό, κοινωνική απομόνωση, σωματική εξάντληση ακόμα και οικονομική, γιατί μέσα σε όλη αυτή την αναζήτηση ο άνθρωπος καταστρέφεται ποικιλοτρόπως. Τα έχω βιώσει όλα σε πολύ μεγάλο βαθμό. Αυτή η αναζήτηση σε σκοτώνει ψυχικά και σωματικά.

Οι περίοδοι των σαρκικών πειρασμών ήταν περίοδοι που αδίκησα πολύ τον εαυτό μου. Όσο αφηνόμουν στο πάθος, τόσο πιο χαμηλά έπεφτε στο τέλος η ψυχολογία μου και όσο έπεφτε η ψυχολογία μου, τόσο πιο πολύ ευάλωτος γινόμουν. Είναι ένας φαύλος κύκλος που όλοι τον περνάνε, απλά κάποιοι δεν το έχουν καταλάβει ακόμα. Έχω γνωρίσει βέβαια πολύ καλά παιδιά, σοβαρούς ανθρώπους από καλές οικογένειες και με καλές δουλειές που στις συζητήσεις μας οι 9 στους 10 κατανοούν το πρόβλημα, απλά δεν δέχονται όλοι βοήθεια από κάπου. Ίσως με τα χρόνια και ενώ η ψυχολογία και η αυτοπεποίθηση του ομοφυλόφιλου άντρα έχει πέσει στα πατώματα, να θεωρεί ότι δεν είναι ικανός για μια νέα σωστή αρχή και να επαναπαύεται στην αμαρτία, που έχει γίνει μια συνήθεια που τον εξουσιάζει. Πολλά γίνονται από συνήθεια, το βίωσα αυτό και στον εαυτό μου και σε άλλους.

Συνάντησα φυσικά και ανθρώπους που νομίζουν ότι όλα είναι καλά στη ζωή τους και μάλιστα σύμφωνα με τις νέες ιδέες που κυκλοφορούν στον κόσμο, νιώθουν και υπερήφανοι για την έλξη τους προς τους άνδρες. Αυτό το πράγμα δεν το κατάλαβα ποτέ… Πώς είναι δυνατόν να νιώσεις καλύτερα φανατίζοντας τον εαυτό σου, κοροϊδεύοντας τον ουσιαστικά και πείθοντας τον όσο αυτό είναι δυνατόν, ότι το μαύρο είναι άσπρο; Ότι όλα είναι καλά; Φυσικά και δεν είναι, και αυτό φαίνεται τόσο έντονα, τόσο ξεκάθαρα.

Το καλό με εμένα ήταν ότι είχα κάποιες βάσεις πάντα μέσα μου σε όλη αυτή την κατάσταση, οι οποίες ήταν πάντα σε μια μικρή γωνία του μυαλού μου παρακολουθώντας ταυτόχρονα τον κόσμο και μπορούσα έστω και σε ένα μικρό βαθμό να συγκρίνω και να αντιλαμβάνομαι τι είναι η ομοφυλοφιλία σε σχέση με τη φυσιολογική σεξουαλική σχέση δυο ανθρώπων. Δόξα τω Θεώ για αυτό … Δόξα τω Θεώ, όσες φορές και να το πω θα είναι λίγες. Ήταν ο λόγος θεωρώ που μια φορά ένας gay φίλος μου είπε “όλοι οι gay έχουν μια θλίψη στο βλέμμα τους, εσύ δεν την έχεις πάντα”.

Λυπάμαι πολύ για όλο αυτόν τον πόνο που βιώνουν οι άνθρωποι γιατί τον έζησα και τον γνωρίζω πολύ καλά και κανένας δεν μπορεί να με κοροϊδέψει για αυτά τα θέματα, ούτε ψυχολόγοι, ούτε «προοδευτικοί» με νέες ιδέες… κανένας. Αναζητούσα σαν φτωχός ταυτόχρονα με την ηδονή και την αληθινή αγάπη και φιλία σε ανθρώπους που το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν η σεξουαλική επαφή μαζί μου και με προσέγγιζαν επειδή ήμουν πάντα και είμαι ένα άτομο με καλή εξωτερική εμφάνιση και προσόντα.

Έχω γνωρίσει στη ζωή μου μια μικρή πόλη ομοφυλόφιλων ανθρώπων. Παντού τα ίδια και πώς είναι δυνατόν να μην είναι τα ίδια, αφού το πάθος είναι το ίδιο; Φαντάζομαι ότι αν κάποιος άλλος ομοφυλόφιλος διαβάσει αυτά που γράφω μπορεί να ενοχληθεί μέσα στην προσπάθεια του να αμυνθεί, αλλά είμαι και 100% σίγουρος ότι όλοι γνωρίζουν ότι γράφω την αλήθεια. Δεν υπάρχει τίποτα το αληθινό σε μια τέτοια σχέση, στο τέλος του τούνελ όλοι γευόμαστε την μοναξιά και την θλίψη.

Δεν μπορείς να περιγράψεις μια ζωή σε ένα μικρό κείμενο …Νομίζω θα μπορούσα να γράψω πάρα πολλά, αλλά η ουσία όλων θα είναι μία και δεν είναι άλλη από το ότι μακριά από τον Θεό, όλα είναι δύσκολα και αφύσικα. Κοντά Του ζεις από αυτή τη ζωή την πρόγευση του παραδείσου. Όλα διορθώνονται, δεν υπάρχει κάτι που να μην αλλάζει αρκεί εμείς να θέλουμε να έρθει αυτή η αλλαγή. Όλο το πρόβλημα είναι μέσα μας, όχι στον κόσμο ή την εκκλησία, το κράτος κ.λπ. Χρειάζεται πνευματικός αγώνας. Να κατανοήσουμε αρχικά τι είναι η ομοφυλοφιλία και μετά με προσοχή και προσευχή θα ζήσουμε όλες τις χαρές αυτές της ζωής. Την αληθινή φιλία, την αληθινή αγάπη ανάμεσα στους ανθρώπους, την φυσιολογική κοινωνική ζωή, δεν υπάρχει κάτι που να μην γίνεται κοντά στον Θεό.

Εύχομαι μέσα από την ψυχή μου κάθε άνθρωπος και φυσικά με κάθε σεξουαλικό ή άλλου είδους πειρασμό, να βρει την αληθινή ειρήνη και χαρά κοντά στο Θεό. Είναι πολύς ο πόνος εκεί έξω, μην βλέπετε τα ψεύτικα χαμόγελα-μάσκες που προσπαθούν να πείσουν ότι όλα είναι καλά μέσα στην ομοφυλοφιλία και σε όλα τα πάθη. Στα σαρκικά ο κάθε ένας προσπαθεί να ελκύσει τον άλλο και προσπαθεί να τον εντυπωσιάσει. Προσπαθεί να μαζέψει ό,τι δύναμη και προσόν έχει ώστε να επιτύχει στην ερωτική του αναζήτηση, αλλά από μέσα η ψυχή οδύρεται. Δεν είναι τα πράγματα όπως φαίνονται και όπως θέλουν κάποιοι να τα παρουσιάζουν. Η βοήθεια και η αγάπη του Θεού για όσους την θελήσουν θα είναι μεγάλη και θα είναι αληθινή. Να εύχεστε και για μένα. Το κάνω και εγώ για όλο τον κόσμο και πιστεύω ακράδαντα ότι ο Θεός ακούει κάθε προσευχή.

Φωτογραφίες: Shutterstock

6 Απαντήσεις

  1. Σε ευχαριστώ Νίκο, νομίζω ότι η μεγάλη εμπειρία που έχω αποκτήσει χρόνια τώρα στο θέμα της ομοφυλοφιλίας, μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους να δούνε την πραγματική αλήθεια. Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που βασανίζονται από αυτό το πάθος και είναι κρίμα να συμβαίνει αυτό.
   Καταστρέφονται ανθρώπινες ζωές …
   Ζωές πολλών νέων ανθρώπων …
   Πρέπει να λέμε την άποψη μας για να βοηθάμε τον κόσμο, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που βλέπουν την αλήθεια και χαίρονται όταν παρατηρούν ότι λέγεται και από άλλους γιατί νιώθουν έτσι ότι δεν είναι οι μόνοι που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα και φυσικά ότι το αντιμετωπίζουν σωστά.
   Υπάρχουν άλλοι που έχουν τις αμφιβολίες τους για την ορθότητα αυτής της έλξης και με την άποψη μας τους ενισχύουμε και φυσικά υπάρχουν και άνθρωποι που δεν γνωρίζουν τίποτα και παίρνουν μια πρώτη σωστή εικόνα.

 1. Παιδι μου εχεις σοβαρότατο προβλημα ! Ήθελα να ήξερα δεν βλέπεις ότι προσκυνάς τα ποδια του βασανιστή σου ;; Η εκκλησία μέσα από καταπίεση αιώνων έχει κληρονόμησει βαθυ ρατσισμο και ομοφοβία κάθε ελληνικό σπιτι ώστε εσυ και όλοι όσοι είμαστε όπως εσυ πλασμένοι να μην μπορουμε να σταθουμε ποτε και πουθενα σε μια σχέση με ατομο του ίδιου φυλου! Γιατί μόλις εσυ πας να χτίσεις μια ανθρώπινη σχέση θα συναντήσεις την απόρριψη του κράτους, της εκκλησίας, της παρεας σου και το κυριότερο, της οικογένειας σου! Έτσι οι γκέι προκειμενου να διατηρήσουν την ασφάλεια και την οικονομική και συναισθήματικη ευνοϊκή για τους ίδιους κατάσταση , επιδίδονται μόνο στο γρηγορο σεξ χωρίς να επιδιώκουν κάτι άλλο, και βεβαια αργότερα κάνουν ψευτικους γάμους με γυναίκες, ψευτικες φιλίες και κοροϊδεύουν τους παντες με μόνο σκοπό και παλι να μην χάσουν την αποδοχή που κάθε ανθρώπινο ον έχει ανάγκη! Ποιος νομίζεις ότι θα γκρεμίσει μια ολόκληρη ζωή μόνο και μόνο για να κάνει μια σχέση μαζί σου ;; Εσυ ο ίδιος που ψάχνεις την αληθινή αγάπη, είσαι έτοιμος να υποστείς τις ολέθριες συνέπειες για να συντήρησεις μια τέτοια σχέση;; Και κοψε αυτή τη καραμέλα καημένε με το φυσιολογικο και το αφυσικο! Νομίζεις ότι μια γυναίκα είναι ικανή να σου δώσει αληθινή αγάπη ;;; Νομίζεις ότι η αγάπη της μανουλας σου με τον μπαμπακα σου είναι αληθινή ; Οχι βεβαία, απλά μια συμβαση είναι για χάρη της κοινωνίας, μια συμβαση που με τα χρόνια έγινε συνήθεια!!

  1. Λυπάμαι που παρατηρώ από το σχόλιο σου ότι δεν έχεις κατανοήσει ακόμα τι είναι το πάθος της ομοφυλοφιλίας. Αν κάποιος για εσένα έχει πρόβλημα επειδή είναι καλά και πραγματικά ευτυχισμένος σε σχέση με πριν που βασανιζόταν μέσα στα σαρκικά πάθη, αυτό δεν με επηρεάζει σε τίποτα, δεν μου λέει κάτι αφού τα έχω ζήσει όλα αυτά και ξέρω πως σκέφτεσαι και νομίζω ότι πρέπει μάλιστα να αρχίσεις εσύ να προβληματίζεσαι λίγο.

   Η εκκλησία δείχνει την αλήθεια για όλα τα θέματα, ακόμα και για το θέμα της ομοφυλοφιλίας. Δόξα τω Θεώ με την βοήθεια του και την λίγη καλή προαίρεση που έχω, μπόρεσα να την καταλάβω. Δεν ευθύνεται η εκκλησία μας που διδάσκει την αλήθεια, εάν δεν το έκανε ή αν άλλαζε στάση τότε θα ήταν λάθος. Διαδίδει την αλήθεια μόνο από αγάπη προς τον άνθρωπο, γιατί ο ίδιος ο Θεός μας είναι αγάπη και θέλει να είσαι κοντά του για να είσαι – είμαστε όλοι αληθινά καλά. Δεν υπάρχει τίποτα το αρνητικό στον Θεό και την Ορθοδοξία αλλά για να το καταλάβεις αυτό, θα πρέπει να έχεις και προσωπικό βίωμα που προέρχεται από τον πνευματικό αγώνα. Αν δεν έχεις προσωπικό βίωμα η συζήτηση μας θα μοιάζει με την προσπάθεια μου να σου εξηγήσω τι γεύση έχει ένα γλυκό που δεν έχεις γευτεί ποτέ γιατί απλά θεωρείς ότι δεν είναι νόστιμο …

   Είναι λογικό εσύ τώρα να βλέπεις ρατσισμό στην εκκλησία, πολλοί γκέι που δεν έχουν σχέση με τον Θεό είναι μπερδεμένοι σε αυτό το θέμα και νιώθουν ότι πιέζονται. Νιώθουν ότι δήθεν διώκονται, καταπατούνται δικαιώματα τους κλπ. Τα ακούω μια ζωή αυτά αλλά αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι όλο το πρόβλημα προέρχεται από τους ίδιους τους γκει. Είμαι φυσικά υπέρ της ελευθερίας και κατά της βίας με κάθε μορφή της, τα ίδια άλλωστε διδάσκει και το ευαγγέλιο. Απλά όμως πολλά από αυτά που ζητάνε οι γκει δεν στέκουν λογικά και δεν θα στέκουν ποτέ γιατί απλά η ομοφυλοφιλία είναι παρά φύσιν πράξη.
   Δεν υπάρχει τίποτα το φυσιολογικό στην ομοφυλοφιλία και το να το αντιλαμβάνεσαι και να το διαδίδεις προς όφελος και άλλων, δεν έχει ούτε κακία, ούτε ομοφοβία, ούτε φανατισμό, ούτε ρατσισμό. Έχει μόνο ενδιαφέρον και πραγματική αγάπη για τον συνάνθρωπο γιατί με αυτή την κίνηση σου θέλεις να είναι όλοι καλά. Πραγματικά καλά … όχι αυτή την κατάσταση που φαντάζονται κάποιοι ότι είναι καλά ζώντας μέσα στα πάθη και τις αδυναμίες τους, ενώ στην πράξη ταλαιπωρούνται από αυτά χωρίς να το αντιλαμβάνονται. Δεν με ξεγελάει κανείς σε αυτά τα θέματα …
   Το πρόβλημα λοιπόν στην ομοφυλοφιλία δεν είναι ο άνθρωπος που θα βρεις, το αν είσαι άνθρωπος των μακροχρόνιων ή των εφήμερων σχέσεων, οι προτιμήσεις σου, ο τόπος, ο χρόνος, τα οικονομικά κλπ, αλλά η ίδια η φύση αυτής της σχέσης. Η βάση αυτής της σχέσης έχει πρόβλημα οπότε όπως και να διαμορφωθεί, θα είναι ένα πρόβλημα για τον άνθρωπο που την βιώνει.

   Μόνο όταν οι σχέσεις βασίζονται στο Θεό υπάρχει πραγματική αγάπη και αυτό ισχύει για όλες τις σχέσεις των ανθρώπων. Άνθρωπος που είναι μακριά από τον Θεό, δεν μπορεί να αγαπήσει αληθινά κανένα και τίποτα, ούτε τον ίδιο του τον εαυτό.

 2. Είμαι 56 ετών άνδρας, gay, έξω από τη ντουλάπα, χρόνια με τον σύντροφό μου, είμαστε ευτυχισμένοι, γελάμε πολύ, ταξιδεύουμε με φίλους, χαιρόμαστε τη ζωή. Είμαστε και οι δύο ανώτεροι δημ. υπάλληλοι και δε νιώθουμε καμιά ενοχή, καμιά καταστροφή, κανένα “πάθος” να μας ταλαιπωρεί, καμιά “σαρκική” ταλαιπωρία, καμιά δεύτερη σκέψη. Συγνώμη που χαλάω το αφήγημα καλέ μου αλλά δεν είναι όλοι σαν και αυτούς που γνώρισες. Ή που νόμισες ότι γνώρισες.

  1. Όπως αναφέρω και στο άρθρο μου, δεν έχει καμιά σχέση ο άνθρωπος που θα γνωρίσεις, αλλά η φύση της σεξουαλικής πράξης, αυτή είναι η πηγή του προβλήματος. Η γνώμη που έχω σήμερα για την ομοφυλοφιλία, δεν έχει να κάνει με το ότι δεν γνώρισα κάποιον “κατάλληλο” για εμένα. Έχω γνωρίσει απίστευτα πολύ κόσμο και πίστεψε με ανάμεσα τους υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι διαφόρων ηλικιών, αξιόλογοι, ευγενικοί με πολλά ενδιαφέροντα και με πολύ καλές δουλειές, άνθρωποι που με ήθελαν στη ζωή τους και σε κάθε επίπεδο, αλλά αυτά δεν έχουν καμιά σχέση με το αν θα είσαι πραγματικά καλά αφού το πρόβλημα είναι η ίδια η σεξουαλική πράξη, η ομοφυλοφιλία.

   Όταν είμαστε μακριά από την αλήθεια, όταν δεν έχουμε καταλάβει ποιο είναι το λογικό και συμφέρον μας, είναι επόμενο αυτό που έχουμε καθώς μεγεθύνεται και στα μάτια μας να θεωρούμε ότι ζούμε κάτι το θετικό. Αυτά συμβαίνουν στον μικρόκοσμο μας, στην απομονωμένη και αφύσικη ζωή του γκέι, στην φαντασία μας δηλαδή. Την στιγμή που ζούμε την πλάνη, είναι πολύ δύσκολο να την αντιληφθούμε! Συν τω χρόνω όμως και την βοήθεια Του Θεού όλα ξεκαθαρίζουν.

   Ορισμένοι αντιδρούν όταν ακούν ωμή την αλήθεια, είναι και θέμα εγωισμού. Θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε καλά ενώ δεν είμαστε απλά από αντίδραση γιατί αυτό που βλέπουμε μας γκρεμίζει την πλάνη. Τα έχω ζήσει όλα αυτά, ξέρω πάρα πολύ καλά πως νιώθεις. Στην άποψη σου ένας άνθρωπος τρίτος που έχει απαλλαγεί από τα πάθη ή έστω φροντίζει να είναι μακριά από την αμαρτία όσο μπορεί, σωματικά και διανοητικά, μπορεί πολύ εύκολα να διακρίνει την δυστυχία. Ένας γκέι δυστυχώς μπορεί να ζει απίστευτα δύσκολες καταστάσεις, αλλά επειδή η συνήθεια έχει μεγάλη δύναμη σε συνδυασμό και με την παραπληροφόρηση και το κακό παράδειγμα που υπάρχει γύρω μας ή μάλλον αυτό που επιλέγει να έχει γύρω του, να νομίζει ότι έτσι είναι η ζωή και ότι είναι και καλά! … Τα έχω βιώσει όλα αυτά, δεν με ξεγελάει τίποτα πλέον.

   Μακριά από τον Θεό δεν υπάρχει τίποτα αληθινό.
   Έχω γνωρίσει άνθρωπο που μου είπε ότι δεν θέλει να συναναστρέφεται με str8, δεν θέλει να έχει σχέση με την οικογένεια του, άλλαξε δουλειά λόγω συναδέρφων και ένα σωρό άλλα αφύσικα και δυσάρεστα για τη ζωή του και θεωρούσε ότι είναι καλά …
   Ο Θεός να μας φωτίζει!

Αφήστε ένα σχόλιο

To email σας μένει μυστικό. *

Τελευταία

Η συνταγή της επιτυχίας

Η συνταγή της επιτυχίας

Είτε αγωνίζεσαι χρόνια κατά της αρσενοκοιτίας είτε ξεκινάς τώρα την πνευματική ζωή, έρχεται η στιγμή

1 Μαΐου 2024
Ένας Κύπριος φοιτητής μιλά για την ομοφυλοφιλία (Συνέντευξη)

Ένας Κύπριος φοιτητής μιλά για την ομοφυλοφιλία (Συνέντευξη)

Ποτέ δεν έδωσα υπερβολική προσοχή και αυτό νομίζω είναι σημαντικό. Να μη μας καταπιεί αυτό το πάθος. Να το αντιμετωπίσουμε, δίνοντας σημασία στα τόσα άλλα που είναι πολύ πιο σημαντικά και που μας χαρακτηρίζουν πολύ περισσότερο…

1 Απριλίου 2024
Γιατί κάνουμε σεξ (και σαρκικές αμαρτίες);

Γιατί κάνουμε σεξ (και σαρκικές αμαρτίες);

Ποια είναι τα 13 κίνητρα του σεξ και πώς θα βρούμε την αληθινή αγάπη;

12 Μαρτίου 2024
Ισότητα στο γάμο, Ισότητα στον αγώνα

Ισότητα στο γάμο, Ισότητα στον αγώνα

Όταν παντρεύτηκε ο κολλητός μου, το πανηγυρίσαμε. Ήμασταν ενθουσιασμένοι που έπαιρνε μια τόσο καλή κοπέλα

16 Φεβρουαρίου 2024