Ο φαύλος κύκλος της ομοφυλοφιλίας

Είναι λίγος καιρός που στο μυαλό μου τριγυρίζουν κάποιες σκέψεις για τους αποκαλούμενους αμφιφυλόφιλους. Ο όρος “αμφιφυλόφιλος” εμπεριέχει και τα δύο φύλα, που σημαίνει ότι ο άνθρωπος αυτός δεν εγκλωβίζεται μόνο σε ένα φύλο, αφού μπορεί να εκφράζεται σεξουαλικά και με τον έναν και με τον άλλον τρόπο, δηλαδή και ετεροφυλοφιλικά (φυσιολογικά) και ομοφυλοφιλικά. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί ταυτόχρονα να είναι “στρέιτ”, δηλαδή (αν είναι αγόρι) να έχει κοπέλα, να μιλάει με τους φίλους του για κορίτσια, να βγαίνει έξω για φαγητό με την καλή του, να της πιάνει το χέρι, να φιλιούνται και να είναι ερωτευμένοι και, ταυτόχρονα, να βρίσκεται στο ίδιο κρεβάτι με έναν άντρα.

Με τον τρόπο αυτό, στρεφόμενος σε ένα πρόσωπο του ίδιου φύλου, ο άνθρωπος αυτός εκφράζει τη βαθύτερη ανάγκη της ψυχής ή, αν θέλετε, του συναισθηματικού του κόσμου να απαλλαγεί από το εσωτερικό κενό και να γεμίσει με αυτό που του λείπει πραγματικά. Εάν το κορίτσι, η κοπέλα τον γέμιζε στην ψυχή και ένιωθε πλήρης δεν θα αναγκαζόταν να έχει αυτού του είδους τη δραστηριότητα, δεν θα του πέρναγε καν από το μυαλό. Θα είχε εκείνη να μοιράζεται τις ιδιωτικές του στιγμές. Συνεπώς μιλάμε για την περίπτωση ενός ανθρώπου που, ενώ μπορεί φαινομενικά να έχει μία ζωή ενός ετεροφυλόφιλου άντρα, ωστόσο την βαθύτερη ανάγκη του την καλύπτει συνάπτοντας σχέσεις με άτομα του ιδίου φύλου.

Το θέμα, κατά τη γνώμη μου, είναι τι ζητάει κανείς από τη ζωή του. Ζητάει το ψέμα ή να βρει αυτό που αγαπάει αληθινά; Αυτό που θα τον κάνει να νιώσει πλήρης, υγιής και ολόκληρος, αν και εφόσον, βέβαια, ο φίλος ή η φίλη μας νιώθει άνετα με τον εαυτό του και με το φύλο του. Δυστυχώς, στις μέρες μας, όλο και περισσότεροι άνδρες και γυναίκες δεν νιώθουν άνετα με αυτό. Νιώθουν ελλιπείς ως προς το φύλο τους και αυτό τους ωθεί όλο και περισσότερο να αναζητούν στο ίδιο φύλο τα στοιχεία εκείνα που τους λείπουν, για να νιώσουν ολοκληρωμένοι άντρες και γυναίκες. Αυτό, δυστυχώς, οδηγεί σε έναν φαύλο κύκλο αναζήτησης του λάθος πράγματος με τον λάθος τρόπο χωρίς κανένα αποτέλεσμα, γιατί δεν μπορείς να πάρεις από τον άλλον αυτό που του λείπει, τη στιγμή που ψάχνει ακριβώς το ίδιο με εσένα.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις αποτυγχάνουν να δοκιμαστούν στο χρόνο, πέρα από τα προφανή αίτια της αποτυχίας που προκύπτουν από τους στοιχειώδους κανόνες αναπαραγωγής των ειδών, της φυσιολογίας του ανθρώπινου σώματος κ.λπ. Αλλά η ομοφυλοφιλία πλέον έχει πάρει ένα δρόμο ξέχωρο από όλα αυτά. Δεν ασχολείται κανένας με το γιατί υπάρχει σεξουαλικότητα στον άνθρωπο, γιατί ο Θεός έδωσε στον άνθρωπο τα όργανα αναπαραγωγής, γιατί υπάρχει ο έρωτας κ.λπ. Αυτή η μετεξέλιξη του ανθρώπου σε ον, το οποίο δεν υπάγεται στους στοιχειώδεις κανόνες αναπαραγωγής και τεκνοποίησης δεν προέρχεται από μια πνευματική θεώρηση του ανθρώπου αλλά από μια ισοπέδωση της λογικής στο όνομα του δικαιώματος “να ζω όπως θέλω εγώ”.

Μετά από όλα τα παραπάνω, πρέπει να θυμηθούμε ότι η έμπρακτη αρσενοκοιτία αποτελεί αμάρτημα και αίτιο, που απειλεί τον άνθρωπο με αιώνιο θάνατο. Συνεπώς, ο άνθρωπος που πιστεύει στον Θεό, τον Χριστό, την ανάσταση των νεκρών και την τελική απολύτρωση, θα πρέπει γρήγορα να αναζητήσει εκεί θεραπεία από το αρσενοκοιτικό πάθος και όχι να ξεχνιέται σε εφήμερες αμαρτωλές πράξεις, που έχουν ολέθριες συνέπειες.

Η πίστη στον Χριστό, η υπακοή στις εντολές Του και η πορεία που Εκείνος ακολούθησε είναι η λύση, για να μην αναγκάζεται ο άνθρωπος να επαναλαμβάνει τα ίδια αμαρτήματα, από τα οποία χωρίς την χάρη του Θεού δεν θα μπορούσε να απαλλαχτεί. Κι αυτήν τη χάρη μπορούμε όλοι να την γευτούμε μέσω της πίστης, της τήρησης των θείων εντολών και της αφοσιωμένης και έμπρακτης συμμετοχής στη ζωή της Εκκλησίας, με τρόπο τέτοιο που να είμαστε σώμα Χριστού και μαρτυρία της αναστάσεως και εικόνα της μέλλουσας βασιλείας.

Με τη χάρη του Θεού, εδώ και τέσσερα περίπου χρόνια, δεν έχω πλέον αμαρτωλή δραστηριότητα, όσον αφορά το πάθος της αρσενοκοιτίας, της πορνείας, της πορνογραφίας και του αυνανισμού. Η αποχή και η αγνότητα δεν θα υπήρχαν στη ζωή μου, εάν δεν είχα πιστέψει στον Χριστό, όπως δεν υπήρχαν και τα προηγούμενα δώδεκα χρόνια, δηλαδή από τα 18 μου μέχρι τα 30, που δεν πίστευα και αναγκαζόμουν να αμαρτάνω κάθε τρεις και λίγο. Η εγκράτεια που προσπάθησα, χωρίς να πιστεύω στο Θεό, να επιβάλω στον εαυτό από τα 25 μου μέχρι τα 31, στην αρσενοκοιτική αμαρτία αποτύγχανε παταγωδώς. Αφού όμως πίστεψα, εδώ και τέσσερα περίπου χρόνια, απολαμβάνω μια ζωή μακριά από όλες αυτές τις ζωοκτόνες δραστηριότητες, προσμένοντας το έλεος που δίνει ο Ιησούς Χριστός, ζώντας για Εκείνον και από Εκείνον.

3 Απαντήσεις

 1. Εγώ σου εύχομαι κάποια στιγμή να καταλάβεις, πριν να είναι αργά.
  Γιατί φίλε Γιάννη, μια ζωή ξέρουμε πώς έχουμε, και θα ‘ναι κρίμα όχι για κάποιον άλλο, αλλά για σένα.
  Να ‘σαι καλός άνθρωπος, ν’ αγαπάς τον πλησίον σου και να ζεις, να μην φοβάσαι να ζεις.

  Το ότι θεωρείς ότι η ετεροφυλία είναι κάτι το φυσιολογικό και η ομοφυλοφιλία κάτι το αφύσικο είναι ανυπόστατο. Σχεδόν σε όλα τα είδη της φύσης βλέπουμε ομοφυλοφιλικές σχέσεις, ο homo sapiens δεν αποτελεί εξαίρεση.

  “Αυτό σημαίνει ότι μπορεί ταυτόχρονα να είναι «στρέιτ», δηλαδή (αν είναι αγόρι) να έχει κοπέλα, να μιλάει με τους φίλους του για κορίτσια, να βγαίνει έξω για φαγητό με την καλή του, να της πιάνει το χέρι, να φιλιούνται και να είναι ερωτευμένοι και, ταυτόχρονα, να βρίσκεται στο ίδιο κρεβάτι με έναν άντρα.”
  Αυτό δεν είναι ο ορισμός του αμφιλόφιλου, αλλά σαν κατάσταση είναι ενός ομοφυλόφιλου που είναι “στην ντουλάπα” και μία κατάσταση καθόλου υγιής.
  Το ίδιο και το παρακάτω:
  “Συνεπώς μιλάμε για την περίπτωση ενός ανθρώπου που, ενώ μπορεί φαινομενικά να έχει μία ζωή ενός ετεροφυλόφιλου άντρα, ωστόσο την βαθύτερη ανάγκη του την καλύπτει συνάπτοντας σχέσεις με άτομα του ιδίου φύλου.”

  “Το θέμα, κατά τη γνώμη μου, είναι τι ζητάει κανείς από τη ζωή του. Ζητάει το ψέμα ή να βρει αυτό που αγαπάει αληθινά;”
  Χαίρομαι που το αναρωτιέσαι αυτό, σε καλώ να την ξανακάνεις αυτήν την ερώτηση στον εαυτό σου.

  Αυτό που εκφράζεις ως αιτία της ομοφυλοφιλίας
  “Δυστυχώς, στις μέρες μας, όλο και περισσότεροι άνδρες και γυναίκες δεν νιώθουν άνετα με αυτό. Νιώθουν ελλιπείς ως προς το φύλο τους και αυτό τους ωθεί όλο και περισσότερο να αναζητούν στο ίδιο φύλο τα στοιχεία εκείνα που τους λείπουν, για να νιώσουν ολοκληρωμένοι άντρες και γυναίκες. Αυτό, δυστυχώς, οδηγεί σε έναν φαύλο κύκλο αναζήτησης του λάθος πράγματος με τον λάθος τρόπο χωρίς κανένα αποτέλεσμα, γιατί δεν μπορείς να πάρεις από τον άλλον αυτό που του λείπει, τη στιγμή που ψάχνει ακριβώς το ίδιο με εσένα.”
  είναι τόσο άκυρο, λάθος, ανυπόστατο, ψέμα, ηλίθια προπαγάνδα, με μόνο σκοπό να σε κάνει να νιώσεις άρρωστος. Η ομοφυλοφιλία είναι κάτι τόσο φυσικό, όσο η ανάγκη της τροφής, και του να πας στην τουαλέτα. Άρα στην πραγματικότητα δεν υπάρχει αιτία, με την έννοια κάτι που έκανες εσύ. Αυτή η ανάγκη σου έχει δοθεί με τον ίδιο τρόπο που σου έχει δοθεί η ανάγκη του να πίνεις νερό.

  “Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις αποτυγχάνουν να δοκιμαστούν στο χρόνο.” Όχι. Ο βασικός λόγος που αρκετές { μην είσαι ολοκληρωτικός, υπάρχουν πολλά παραδείγματα διάσημων ομοφυλόφιλων, ελληνων και ξενων, που η σχεση τους δοκιμαστηκε στο χρονο, και εγω προσωπικα – ειμαι μολις 25, στο μελλον ειμαι σιγουρος πως θα γνωρισω πολλα ακομη – γνωριζω 6 ζευγαρια (4 αντρων, δυο γυναικων) ανω των 45 που ειναι μαζι πανω απο 15 χρονια } ομοφυλοφιλικες σχεσεις αποτυγχανουν να δοκιμαστουν στο χρονο ειναι οτι η κοινωνια δεν μας δεχεται. Και ναι, αυτο ειναι πολυ δυσκολο να το ξεπερασεις. Μερικες φορες ομως συμβαινει, με τη βοηθεια της αγαπης των γυρω.

  “πέρα από τα προφανή αίτια της αποτυχίας που προκύπτουν από τους στοιχειώδους κανόνες αναπαραγωγής των ειδών”. Δεν καταλαβαινω πως ακριβως η απουσια ενος παιδιου καταστρεφει τη σχεση, εκτος αν στηριζεται μονο σε αυτο οποτε ναι, θα συμφωνησω. Βεβαια γνωριζω, φανταζομαι κ εσυ θα εχεις ακουσει απο αστυνομικα ρεπορταζ, πως οχι η απουσια, αλλα η παρουσια ενος παιδιου κατεστρεψε μια σχεση, γιατι παρουσιαστηκε παιδι σε ατομα που δεν θα ‘πρεπε να γινουν γονεις.
  Τελος, η αγιοσυνη που προτεινεται απο αυτον τον ιστοτοπο ως λυση στην ομοφυλοφιλια, σιγουρα δεν δινει παιδι σε κανενα ζευγαρι. Η αναδοχή παιδιού σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια από την άλλη δίνει.

  “της φυσιολογίας του ανθρώπινου σώματος” σε βεβαιωνω η φυσιολογια του ανθρωπινου σωματος καθε αλλο παρα προβληματικη δεν ειναι στις ομοφυλοφιλες σχεσεις.

  “Δεν ασχολείται κανένας με το γιατί υπάρχει σεξουαλικότητα στον άνθρωπο, γιατί ο Θεός έδωσε στον άνθρωπο τα όργανα αναπαραγωγής, γιατί υπάρχει ο έρωτας” Αυτά είναι υπέροχα ερωτήματα, σου προτείνω να τα εκθέσεις σε όσους προτείνουν σ’ έναν ομοφυλόφιλο ν’ αποτινάξει τις διαβολικές σκέψεις, σε οσους λενε οτι η σεξουαλικοτητα του ειναι μια δοκιμασια, και να ρωτησεις γιατι να μην χρησιμοποιησει τ’ οργανο του για να κανει ερωτα.

  “Αυτή η μετεξέλιξη του ανθρώπου σε ον, το οποίο δεν υπάγεται στους στοιχειώδεις κανόνες αναπαραγωγής και τεκνοποίησης δεν προέρχεται από μια πνευματική θεώρηση του ανθρώπου αλλά από μια ισοπέδωση της λογικής στο όνομα του δικαιώματος «να ζω όπως θέλω εγώ».” ή όπως θέλει ο πνευματικός μου σε περίπτωση ομοφυλόφιλου.

  “Μετά από όλα τα παραπάνω, πρέπει να θυμηθούμε ότι η έμπρακτη αρσενοκοιτία αποτελεί αμάρτημα και αίτιο, που απειλεί τον άνθρωπο με αιώνιο θάνατο.” Έχω την αίσθηση ότι και ετερόφυλος να ήμουν όταν θα πέθανα αιώνιος θα παρέμενε ο θάνατος μου.

  “Συνεπώς, ο άνθρωπος που πιστεύει στον Θεό, τον Χριστό, την ανάσταση των νεκρών και την τελική απολύτρωση, θα πρέπει γρήγορα να αναζητήσει εκεί θεραπεία από το αρσενοκοιτικό πάθος και όχι να ξεχνιέται σε εφήμερες αμαρτωλές πράξεις, που έχουν ολέθριες συνέπειες.”
  Αν ποτέ συμβεί ανάσταση νεκρών πιστεύω οι συνέπεις θα είναι ολέθριες σε κάθε περίπτωση. Δεν θέλω ούτε να το φανταστώ. Οπότε ας ζήσω μέχρι τότε καλά, και όχι δυστυχισμένος. Τώρα με έπιασαν τα γέλια που το φαντάστηκα πως θα ήταν αυτό ρεαλιστικά, αν ποτέ συνέβαινε, αλλά μάλλον φταίει που είναι περασμένη η ώρα.

  Ιωάννη, το δώρο της ζωής μια φορά σου δόθηκε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία

Στο κατώφλι των 18 σου χρόνων

Στο κατώφλι των 18 σου χρόνων

Έδωσες πανελλήνιες, πέρασες στο πανεπιστήμιο και σε λίγο θα έχεις την πρώτη σου εξεταστική. Όλα

30 Νοεμβρίου 2022
Όταν η Κοινότητα μας πληγώνει

Όταν η Κοινότητα μας πληγώνει

Όσα γνωρίζουμε για το ενδομειονοτικό στρες στη ΛΟΑΤΚΙ Κοινότητα

3 Νοεμβρίου 2022
Αρκετά με τις κλάψες

Αρκετά με τις κλάψες

Τα αγόρια και τα κορίτσια που έλκονται από το ίδιο φύλο δεν είναι τα ανόητα θύματα μιας ιδιοτροπίας της μοίρας, που ανακαλύπτουν μέσα τους τις ομόφυλες έλξεις. Έχουν επιλογές, και ο Θεός υποσχέθηκε ότι πάντα θα παρέχει στα παιδιά του την χάρη Του για να ζουν και να αντέχουν και τις πιο δύσκολες απαιτήσεις

12 Οκτωβρίου 2022
Το Δικαίωμα του ανθρώπου και το Δικαίωμα του Θεού

Το Δικαίωμα του ανθρώπου και το Δικαίωμα του Θεού

Μερικοί λέτε: «Όλα μού επιτρέπονται». Σωστά, δεν είναι όμως όλα προς το συμφέρον μου. Όλα μού επιτρέπονται, εγώ όμως δεν θα αφήσω τίποτα να με υποδουλώσει…

4 Οκτωβρίου 2022