Όχι και τόσο διαφορετικοί από τους straight

Αισθανόμουν έλξη προς το ίδιο φύλο, πριν ακόμη μπω στην εφηβεία. Πριν μπουν στο παιχνίδι όλες οι ορμόνες, πριν αρχίσουν να γκαζώνουν οι ορμές μου, υπήρχε μέσα μου μια περιέργεια για τους άνδρες, μια λαχτάρα για τα άλλα αγόρια. Οι περισσότεροι άλλοι άνδρες με ομόφυλες έλξεις μπορούν να πουν το ίδιο για τον εαυτό τους: ότι “ένιωθαν ομοφυλόφιλοι” για μια ολόκληρη ζωή.

Ξανασκεφτόμαστε την παιδική μας ηλικία και θυμόμαστε πως τότε νιώθαμε διαφορετικά από τα άλλα αγόρια και ευχόμασταν να μπορούσαμε να είμαστε ένας από αυτούς, να είμαστε σαν αυτούς, να είμαστε ευπρόσδεκτοι στους κύκλους τους. Θυμόμαστε ότι βλέπαμε ένα μεγαλύτερο αγόρι ή έναν άνδρα χωρίς μπλούζα και μέναμε έκπληκτοι από τη σωματική του διάπλαση.

Το πιθανότερο είναι το σώμα μας να ξύπνησε για πρώτη φορά στη θέα ενός άλλου άνδρα.

Νιώθαμε ανεπαρκείς σε σύγκριση με τους άλλους άνδρες. Νομίζαμε ότι δεν υπήρχε τρόπος να αποκτήσουμε όσα χρειάζονταν για να μετρηθούμε ως Αληθινοί Άνδρες. Ήμασταν πολύ αδύνατοι ή πολύ παχείς, πολύ κοντοί, οι φωνές μας ήταν πολύ υψηλές. Δεν ήμασταν αρκετά αθλητικοί ή αρκετά δυνατοί.

CC (BY-ND) Casey Muir-Taylor
CC (BY-ND)
Casey Muir-Taylor

Όταν ανακαλύψαμε την πορνογραφία, αφεθήκαμε σε ένα μυστήριο κόσμο, όπου οι άνδρες αποκάλυπταν τον εαυτό τους σε μας και εμείς νιώθαμε έμπιστοι και ευπρόσδεκτοι.

Τότε πιστέψαμε ότι δεν έχουμε όσα απαιτούνται για να παντρευτούμε και να ικανοποιήσουμε μία γυναίκα. Θα ήταν επαρκή τα “προσόντα” μας; Η πρώτη νύχτα του γάμου θα ήταν σίγουρα εφιάλτης, μια τρικυμία αγωνίας και δακρύων. Το σεξ μπορεί να ήταν ένα μηνιαίο γεγονός στην καλύτερη των περιπτώσεων. Αποκλείεται να ήμασταν αρκετά ανδροπρεπείς και να λειτουργήσουμε αξιοπρεπώς ως σύζυγοι ή ως πατέρες, οπότε γιατί να το προσπαθήσουμε;

Γιατί να ήθελε μια γυναίκα να μας ερωτευτεί, στο κάτω-κάτω; Εμείς ήμασταν ευαίσθητοι, μαλακοί και θέλαμε να αγκαλιαζόμαστε με τους φίλους μας. Καμιά γυναίκα, πιστεύαμε, δε θα το ανεχόταν αυτό στο γάμο της.

Αισθανόμασταν σαν μια αποτυχία μέσα σ’ αυτό τον κόσμο που είναι γεμάτος με straight ανθρώπους, που φαίνεται να έχουν όλα τα προσόντα.

CC (BY-NC-ND) David Norton
CC (BY-NC-ND)
David Norton

Υπήρξαν στιγμές που νιώσαμε μόνοι. Χρειαζόμασταν μια αγκαλιά και περισσότερη προσοχή από όση πιστεύαμε πως αξίζαμε ή ήταν φυσική. Νιώθαμε απερριμένοι, παρεξηγημένοι, παραμελημένοι και στερημένοι από αγάπη. Και για να τα αντιμετωπίσουμε όλα αυτά πέφταμε στον αυνανισμό.

Σκεφτόμασταν πως, αν είχαμε απλά ένα φίλο, ένα αγόρι, ένα σύζυγο, έναν εραστή, κάποιο που να ξέρει όλα μας τα μυστικά και εν τούτοις να μας αγαπάει, θα ήμασταν υγιείς και χαρούμενοι. Και αν μπορούσαμε να τα έχουμε όλα αυτά, δε θα ήταν τόσο άσχημο το σεξ, έτσι; Είναι τόσο μεγάλο πράγμα το σεξ εξ άλλου; Αλλά αυτά δεν έχουν να κάνουν καν με το σεξ, άρα ποιος νοιάζεται;

Όλα αυτά τα πράγματα συσσωρεύτηκαν και εξ αιτίας τους πιστεύσαμε ότι είμαστε ομοφυλόφιλοι. Οι straight δεν έχουν να τα αντιμετωπίσουν αυτά τα πράγματα, νομίζαμε, και αφού εμείς τα αντιμετωπίζουμε, πρέπει να ‘μαστε πέρα για πέρα gay.

Όμως αυτό είναι ψέμα.

Η αλήθεια είναι ότι…

 • Οι straight άντρες νιώθουν ανασφαλείς με τον ανδρισμό τους.
 • Οι straight άντρες ανησυχούν αν τα “προσόντα” τους είναι επαρκή.
 • Οι straight άντρες έχουν θέματα με το σώμα τους και φοβούνται να ξεντυθούν μπροστά στους άλλους.
 • Οι straight άντρες χρησιμοποιούν το σεξ για να νιώσουν αληθινοί άντρες.
 • Όταν ένας straight άντρας βλέπει πορνό, βλέπει άνδρες που κάνουν σεξ (αν και συνήθως με γυναίκες).
 • Οι straight άντρες βλέπουν τους άλλους άνδρες και τους θαυμάζουν και τους ζηλεύουν.
 • Οι straight άντρες ανησυχούν αν θα μπορέσουν να αποδώσουν καλά σεξουαλικώς.
 • Οι straight άντρες ανησυχούν για τη βραδιά του γάμου τους.
 • Οι straight άντρες αναρωτιούνται αν πράγματι έχουν όσα απαιτούνται από έναν ενήλικα, για να υποστηρίξουν μια σύζυγο και μια οικογένεια, ή ακόμη και για να ζήσουν μόνοι τους χωρίς υποστήριξη.
 • Οι straight άντρες νιώθουν μοναξιά.
 • Οι straight άντρες πέφτουν στον αυνανισμό για να αντιμετωπίσουν τα δύσκολα συναισθήματα.
 • Οι straight άντρες εύχονται να είχαν περισσότερους φίλους — ή ακόμη και έναν.
 • Οι straight άντρες συχνά απολαμβάνουν περισσότερο τη συντροφιά άλλων ανδρών παρά των γυναικών.
 • Οι straight άντρες συχνά απολαμβάνουν περισσότερο τη συντροφιά των γυναικών παρά των ανδρών.
 • Οι straight άντρες αρέσκονται να αγκαλιάζονται και να ζουλιούνται και να είναι στοργικοί.

Αν όλα αυτά είναι αληθινά, τότε τι ξεχωρίζει στην πραγματικότητα τους ομοφυλόφιλους από τους ετεροφυλόφιλους άνδρες; Διαφέρουμε πράγματι τόσο πολύ;

CC (BY-NC-ND) Jeremy Lim
CC (BY-NC-ND)
Jeremy Lim

Τα πράγματα που νομίζαμε ότι απαρτίζουν την ομοφυλοφιλία μας, τα πράγματα που νομίζαμε πως ήταν εγγενή χαρακτηριστικά της ίδιας της ομοφυλοφιλίας, στην πραγματικότητα δεν είναι. Και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι straight άντρες αντιμετωπίζουν τα ίδια ακρίβως πράγματα, αλλά παραμένουν straight.

Aααα! Όμως εμάς μας αρέσει το σεξ με άντρες, σωστά; Εγώ προσωπικά δεν έχω κάνει ποτέ σεξ με άντρα, αλλά μπορώ να φανταστώ πώς θα ήταν απολαυστικό. Δεν είναι η απόλαυση του ομοφυλοφιλικού σεξ αυτό που πράγματι μάς κάνει ομοφυλόφιλους ή ετεροφυλόφιλους;

Θα έλεγα όμως ότι ακόμη κι αυτό δεν προσδιορίζει τον έμφυτο σεξουαλικό μας προσανατολισμό. Οι πεινασμένοι θα φάνε και κοπριά, αν αυτή είναι το μόνο φαγητό που θα βρουν και πιστέψουν ότι θα γεμίσει το στομάχι τους.

Οι straight άντρες θα απολάμβαναν επίσης το ομοφυλοφιλικό σεξ, αν είχαν τις ίδιες πληγές και ανάγκες που έχουμε εμείς.

Έχω ακούσει πολλούς ομοφυλόφιλους άνδρες και Χριστιανούς που παλεύουν με τις ομόφυλες έλξεις να λένε ότι η έλξη τους προς τους άνδρες δεν έχει καμία σχέση με το σεξ — σαν να μην έχει σημασία το σεξ για αυτούς — και ότι εκτιμούν τη συναισθηματική πλευρά των ανδρών πολύ περισσότερο από τη σωματική. Το πιστεύω αυτό και συμφωνώ με αυτό και μπορώ να το νιώσω κι εγώ ο ίδιος.

Άρα, αν αυτό αληθεύει — ότι δεν είναι πράγματι το σεξ, ότι μπορεί να μη θέλουμε πράγματι το σεξ με έναν άντρα —τότε γιατί τόσοι άνθρωποι γύρω μας πιστεύουν ότι είναι gay;

Οι ομοφυλόφιλοι άνδρες πρέπει να σταματήσουν να σκέφτονται ότι αυτές οι αδυναμίες και ανάγκες τους είναι απόδειξη της ομοφυλοφιλίας τους και να αρχίσουν να τις βλέπουν ως φυσιολογική ανθρώπινη αδυναμία και ανάγκη.

CC (BY) Cristobal
CC (BY)
Cristobal

Η ομοφυλοφιλία περιορίζεται στην πράξη της σεξουαλικής συμπεριφοράς με άλλους άνδρες. Αυτό είναι. Όλες οι άλλες ανάγκες, ορμές, πόθοι, ανησυχίες, ανασφάλειες, όλα τα άλλα συναισθήματα δεν είναι ομοφυλοφιλικά. Μπορεί να συνεισφέρουν στην επιθυμία μας για τους άνδρες, αλλά δεν είναι ομοφυλοφιλικά από τη φύση τους και δεν προσδιορίζουν τον προσανατολισμό μας.

Δεν είμαστε εγγενώς ομοφυλόφιλοι. Δεν είμαστε ομοφυλόφιλοι στον πυρήνα της καρδιάς μας.

Είμαστε αδύναμοι άνθρωποι που προσπαθούμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας, όπως και όλοι οι άλλοι.

Kevin Frye

Αφήστε ένα σχόλιο

To email σας μένει μυστικό. *

Τελευταία

Η συνταγή της επιτυχίας

Η συνταγή της επιτυχίας

Είτε αγωνίζεσαι χρόνια κατά της αρσενοκοιτίας είτε ξεκινάς τώρα την πνευματική ζωή, έρχεται η στιγμή

1 Μαΐου 2024
Ένας Κύπριος φοιτητής μιλά για την ομοφυλοφιλία (Συνέντευξη)

Ένας Κύπριος φοιτητής μιλά για την ομοφυλοφιλία (Συνέντευξη)

Ποτέ δεν έδωσα υπερβολική προσοχή και αυτό νομίζω είναι σημαντικό. Να μη μας καταπιεί αυτό το πάθος. Να το αντιμετωπίσουμε, δίνοντας σημασία στα τόσα άλλα που είναι πολύ πιο σημαντικά και που μας χαρακτηρίζουν πολύ περισσότερο…

1 Απριλίου 2024
Γιατί κάνουμε σεξ (και σαρκικές αμαρτίες);

Γιατί κάνουμε σεξ (και σαρκικές αμαρτίες);

Ποια είναι τα 13 κίνητρα του σεξ και πώς θα βρούμε την αληθινή αγάπη;

12 Μαρτίου 2024
Ισότητα στο γάμο, Ισότητα στον αγώνα

Ισότητα στο γάμο, Ισότητα στον αγώνα

Όταν παντρεύτηκε ο κολλητός μου, το πανηγυρίσαμε. Ήμασταν ενθουσιασμένοι που έπαιρνε μια τόσο καλή κοπέλα

16 Φεβρουαρίου 2024