Γράμμα αγάπης για μια ομοφυλόφιλη

Αγαπητή ______,

Θέλω απλά να ξέρεις ότι καταλαβαίνω.

Καταλαβαίνω πώς είναι να είσαι ερωτευμένη με μία γυναίκα. Να μη θέλεις τίποτα περισσότερο από το να είσαι μαζί της για πάντα. Να νιώθεις λες και το σύμπαν έχει στήσει ένα απάνθρωπο αστείο στην καρδιά σου, επιτρέποντάς της να πέσει στα χέρια ενός πλάσματος που μοιάζει ακριβώς όπως εσύ.

Ήμουν κι εγώ λεσβία. Ένιωθα έλξη προς το ίδιο φύλο από τα πέντε κιόλας χρόνια. Καθώς μεγάλωνα, αυτές οι έλξεις ποτέ δεν υποχώρησαν. Μόνο εντείνονταν. Κατέληγα να αισθάνομαι καψούρα για τις κολλητές μου, όμως ντρεπόμουν πολύ για να το παραδεχθώ στις ίδιες — πόσο μάλλον στον εαυτό μου.

Στην ηλικία των 17 χρόνων, πήρα τελικά την απόφαση να ακολουθήσω αυτές τις επιθυμίες. Έκανα σχέση με μια κοπέλα, που έγινε η “πρώτη” μου. Την πρώτη φορά που φιληθήκαμε, έμοιαζε απίστευτα φυσικό, λες και αυτό το συναίσθημα ήταν ό,τι μου έλειπε σε όλη μου τη ζωή. Μετά από αυτήν, ήρθε μια άλλη γυναίκα και μετά άλλη γυναίκα. Και οι δύο σχέσεις ήταν πολύ σοβαρές και η καθεμιά κράτησε πάνω από ένα χρόνο. Απόλαυσα αυτές τις σχέσεις και αγάπησε πολύ αυτές τις γυναίκες. Και έφτασα στο σημείο να είμαι πρόθυμη να αφήσω τα πάντα, ακόμη και την ψυχή μου, για να απολαύσω την αγάπη τους επί γης.

CC (BY-NC) Kathryn

Τον Οκτώβριο του 2008, σε ηλικία δεκαεννέα ετών, η επιφανειακή μου πραγματικότητα κλονίστηκε από μία βαθύτερη αγάπη — μία αγάπη εκ των έξω, που την είχα ακουστά, αλλά ποτέ δεν την είχα βιώσει. Για πρώτη φορά, πείστηκα για την αμαρτία μου, με έναν τρόπο που με έκανε να θεωρήσω όλα όσα αγαπούσα (ή μάλλον λάτρευα σαν είδωλα) και τις συνέπειές τους. Κοίταξα τη ζωή μου και είδα ότι ήμουν ερωτευμένη με όλα εκτός από το Θεό και ότι αυτές οι επιλογές θα αποτελέσουν τελικά το θάνατό μου, αιωνίως. Τα μάτια μου άνοιξαν και άρχισα να πιστεύω όλα όσα λέει ο Θεός στο Λόγο Του. Άρχισα να πιστεύω ότι όσα λέει για την αμαρτία, το θάνατο και την κόλαση ήταν απολύτως αληθινά.

Και προς έκπληξή μου, την ίδια στιγμή που η ποινή της αμαρτίας μου μου φαινόταν πια τόσο αληθινή, το ίδιο φαινόταν και η πολυτιμότητα του Σταυρού. Η θέα του Υιού του Θεού σταυρωμένου, να υφίσταται την οργή που άξιζα εγώ να υποστώ, και το κενό μνημείο που έδειχνε τη δύναμή Του επί του θανάτου — όλα αυτά τα πράγματα που είχα ήδη ακούσει χωρίς κανένα ενδιαφέρον είχαν γίνει για μένα η πιο ένδοξη αποκάλυψη μιας ασύλληπτης αγάπης.

Αφού συνειδητοποίησα όλα όσα θα έπρεπε να αφήσω πίσω μου, είπα στο Θεό: “Δεν μπορώ να αφήσω αυτά τα πράγματα ή αυτούς τους ανθρώπους μόνη μου. Τους αγαπάω πάρα πολύ. Όμως γνωρίζω ότι Εσύ είσαι αρκετά καλός και δυνατός για να με βοηθήσεις”.

Τώρα, σε ηλικία 23 ετών, μπορώ να πω με κάθε ειλικρίνεια ότι ο Θεός έκανε ακριβώς αυτό το πράγμα. Με βοήθησε να Τον αγαπήσω περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

CC (BY-NC-ND) Cathy McCray

Τώρα, γιατί σου μιλάω γι’ αυτό το θέμα; Σου έδωσα μια εικόνα της ιστορίας μου, επειδή θέλω να καταλάβεις ότι καταλαβαίνω. Θέλω όμως επίσης να ξέρεις ότι επίσης καταλαβαίνω πώς είναι να είσαι ερωτευμένη με το Δημιουργό του σύμπαντος. Να μη θέλεις τίποτα περισσότερο από το να είσαι μαζί Του για πάντα. Να νιώθεις τη χάρη Του, την καλύτερη είδηση που αναγγέλθηκε ποτέ στους ανθρώπους. Να βλέπεις τη συγχωρητικότητά Του, που θα έπαιρνα μια τόσο κακή καρδιά στα χέρια Του που είναι γεμάτα έλεος.

Όμως έχοντας αυτά κατά νου, είμαστε σε μια κοινωνία, όπου ιστορίες σαν και τη δική σου μοιάζουν είτε απίστευτες είτε αστείες, ανάλογα με το ακροατήριο. Η ομοφυλοφιλία είναι παντού — από τη μουσική, την τηλεόραση, ακόμη και στον αθλητισμό. Αν έχεις πιστέψει όλα όσα λέει ο κόσμος για την ομοφυλοφιλία, θα έχεις φτάσει στο συμπέρασμα ότι είναι κάτι απολύτως το φυσιολογικό, αν όχι και κάπως αξιοθαύμαστο. Όμως αυτό απέχει από την αλήθεια. Ο Θεός μας λέει ότι οι ομοφυλοφιλικές σεξουαλικές πράξεις είναι αμαρτωλές, βδελυρές και αφύσικες (Λευιτικό 18:22, 20:13, Ρωμαίους 1:18-32, Α΄ Κορινθίους 6:9-11, Α΄ Τιμόθεον 1:8-10). Ωστόσο, για να είμαι ειλικρινείς, κάποιες φορές οι ομόφυλες έλξεις μπορεί να μου φαίνονται φυσικές.

Δε νομίζω ότι αποτελεί άλμα να πω ότι αυτό μπορεί να είναι και το δικό σου δίλημμα. Βλέπεις τι έχει να πει ο Θεός για τις ομοφυλοφιλικές πράξεις, όμως η καρδιά σου δεν εκφέρει τα ίδια αισθήματα. Ο λόγος του Θεού λέει ότι είναι αμαρτωλές, η καρδιά σου λέει ότι φαίνεται σωστές. Ο λόγος του Θεού λέει ότι είναι βδελυρές, η καρδιά σου λέει ότι είναι ευχάριστες. Ο λόγος του Θεού λέει ότι είναι αφύσικες, η καρδιά σου λέει ότι είναι εντελώς φυσιολογικές. Βλέπεις ότι υπάρχει μια ξεκάθαρη διάσταση μεταξύ όσων λέει ο λόγος του Θεού και όσων νιώθει η καρδιά σου;

Άρα ποια φωνή πρέπει να πιστέψεις;

CC (BY-NC-ND) Paval Hadzinski

Υπήρξε μια φάση στην πορεία μου με το Χριστό, που βίωνα μεγάλο πειρασμό να ξαναπέσω στο λεσβιασμό. Αυτοί οι πειρασμοί με έκαναν να αμφισβητήσω το λόγο του Θεού. Οι πειρασμοί και οι επιθυμίες μου άρχισαν να γίνονται πιο απτές για μένα από την αλήθεια της Βίβλου. Καθώς προσευχόμουν και σκεφτόμουν πάνω σε αυτά τα πράγματα, ο Θεός μίλησε στην καρδιά μου με αυτό τον τρόπο: “Τζάκη, πρέπει να πιστέψεις ότι ο λόγος Μου είναι αληθινός, ακόμη κι αν αντιβαίνει σε αυτά που νιώθεις”. Ουάου! Αυτό είναι σωστό. Ή θα εμπιστεύομαι το λόγο Του ή θα εμπιστεύομαι τα δικά μου συναισθήματα. Είτε θα στρέφομαι προς Αυτόν για τη χαρά που λαχταρά η καρδιά μου, είτε θα την αναζητώ σε υποδεέστερα πράγματα. Είτε θα βαδίσω με υπακοή σε όσα λέει είτε θα απορρίψω την αλήθεια Του σαν να ήταν ψέματα.

Ο αγώνας με την ομοφυλοφιλία είναι ένας αγώνας πίστεως. Είναι ο Θεός η χαρά μου; Είναι αρκετά καλός; Ή μήπως ψάχνω να ικανοποιήσω σε σπασμένες βρύσες τη δίψα μου που μόνο Αυτός μπορεί να ξεδιψάσει; Αυτή είναι η μάχη. Είναι για μένα και είναι για σένα.

Η επιλογή είναι δική σου, φίλη μου. Προσεύχομαι να δώσεις την πίστη σου στο Χριστό και να ξεφύγεις από τα ψέματα της κοινωνίας μας. Αντ’ αυτής στρέψου στον Ιησού.

Είσαι φτιαγμένη γι’ Αυτόν (Ρωμαίους 11:36). Αυτός είναι εξ ολοκλήρου όλα όσα χρειάζεσαι! Είναι καλός και οικτίρμων (Ψαλμός 144:9). Είναι η πηγή κάθε παρηγοριάς (Β΄ Κορινθίους 1:3). Είναι μακρόθυμος και υπομονετικός μαζί μας (Β΄ Πέτρου 3:9). Είναι ευθύς και αξιόπιστος (Ψαλμός 33:4). Είναι δίκαιος (Α΄ Ιωάννου 1:9). Είναι ο βασιλιάς μας (Ψαλμός 47:7). Είναι ο Σωτήρας μας (Ιούδα 25). Και Αυτός σε προσκαλεί να είσαι όχι απλά δούλη του, αλλά φίλη του. Αν αναζητάς την παντοτινή αγάπη οπουδήποτε αλλού, κυνηγάς τον άνεμο, ψάχνεις αυτό που δε θα βρεις ποτέ και σιγά-σιγά φθείρεσαι από την αναζήτησή σου.

Όμως, στο Χριστό, υπάρχει η πληρότητα της χαράς. Στο Χριστό, υπάρχει η σχέση που αξίζει τα πάντα, γιατί Αυτός είναι τα πάντα. Έλα σ’ Αυτόν.

Jackie Hill Perry

Μία Απάντηση

  1. Καλησπερα σας συμφωνω απολυτα μεγαλη αμαρτια ειναι και δινω αγωνα και εγω..αλα θα ηθελα να κανω οικογένεια με έναν ανθρωπο που παλεύει σαν και μενα και να βοηθάμε ο ένας τον άλλον αλα δυσκολο να το βρεις μακαρι να υπήρχε σελίδα που να βρεις κάποιον να έχετε τα ιδια για να σε καταλαβαίνει και να τον καταλαβαινεις θα το ηθελα πολυ αυτο να υπήρχε…

Αφήστε ένα σχόλιο

To email σας μένει μυστικό. *

Τελευταία

Ομοφυλοφιλία: Γονίδια ή Ανατροφή

Ομοφυλοφιλία: Γονίδια ή Ανατροφή

Μέρος Α΄: Ομοφυλοφιλία και κληρονομικότητα. Παρουσιάζουμε την τελευταία λέξη της επιστήμης με τρόπο εύληπτο, σύντομο και περιεκτικό

4 Ιουνίου 2023
Κάν’ το κι ας φοβάσαι

Κάν’ το κι ας φοβάσαι

Θέλεις να πιστέψεις στον Χριστό, αλλά φοβάσαι ότι θα χρειαστεί να αφήσεις τα πάθη σου,

2 Απριλίου 2023
Σπουδάζοντας την αγνότητα: Συνέντευξη με έναν ομοφυλόφιλο φοιτητή

Σπουδάζοντας την αγνότητα: Συνέντευξη με έναν ομοφυλόφιλο φοιτητή

— Γεια σου Ανδρέα! Σε ευχαριστούμε που θέλησες να μοιραστείς τις σκέψεις σου μαζί μας! Πόσο

12 Μαρτίου 2023
Αλλάζει η ομοφυλοφιλία;

Αλλάζει η ομοφυλοφιλία;

Κι όμως! Μάθε όλα τα επιστημονικά δεδομένα για τη ρευστότητα του σεξουαλικού προσανατολισμού.

22 Φεβρουαρίου 2023