Έξι Έλληνες ομοφυλόφιλοι μιλούν για το Χριστό: ο Γιώργος

Ήταν οι πρώτες πρωινές ώρες της 12ης Ιουνίου, όταν το μισοφέγγαρο πάνω από το Ορλάντο βάφτηκε κόκκινο. Ένας μανιακός δολοφόνος, που φημολογείται ότι ήταν και ο ίδιος ομοφυλόφιλος, μπήκε σε ένα γκέι μπαρ και άρχισε να αφαιρεί ζωές τη μία μετά την άλλη. 49 θαμώνες και ο ίδιος ο μουσουλμάνος τρομοκράτης έπεσαν νεκροί εκείνη τη νύχτα. Το νήμα της ζωής τους κόπηκε απότομα. Το μεγάλο αυτό δώρο του Θεού που δόθηκε στον άνθρωπο, για να Τον βρει και να Τον αγαπήσει, χάθηκε άδοξα κατά ριπάς.

Πρόκειται για ένα φρικτό έγκλημα κατά των ομοφυλοφίλων, που μόνο ως τυφλό μίσος μπορεί να ερμηνευτεί. Μέσα στην παραζάλη της εποχής μας, δυστυχώς αυτό το μίσος πλεόνασε. Μάθαμε να περιχαρακωνόμαστε από τον άλλο και να απαιτούμε τα δικαιώματά μας, λες και αυτά θα μας φέρουν την ευτυχία. Μάθαμε να βλέπουμε στο πρόσωπο του διπλανού μας όχι την εικόνα του Τριαδικού Θεού αλλά τον έχθιστο δαίμονα που πρέπει να αφανίσουμε. Έλληνας με Έλληνα, Έλληνας με ξένο, ξένος με Έλληνα, ξένος με ξένο. Χριστιανός με Χριστιανό, Χριστιανός με μουσουλμάνο, μουσουλμάνος με Χριστιανό, μουσουλμάνος με μουσουλμάνο. Ετεροφυλόφιλος με ετεροφυλόφιλο, ετεροφυλόφιλος με ομοφυλόφιλο, ομοφυλόφιλος με ετεροφυλόφιλο, ομοφυλόφιλος με ομοφυλόφιλο. Μίσος, που μας κατατρώει, γιατί οι άλλοι έχουν καταστεί για μας η κόλαση.

CC (BY-NC) Sarah Mirk
CC (BY-NC) Sarah Mirk

Δυστυχώς, σ’ αυτό τον άσχημο κόσμο, σ’ αυτό τον άσπλαγχνο αιώνα των δακρύων, που μας δόθηκε να ζούμε, έχουμε μόνο μία ευκαιρία να μάθουμε να βλέπουμε τον άλλον όχι σαν κόλαση, αλλά σαν παράδεισο. You only live once! Αν εδώ δε μάθω να αγαπώ, η αιωνιότητα θα είναι για μένα κόλαση. Αν εδώ μάθω να αγαπώ, θα ζω από εδώ τον Παράδεισο.

Όσο όμορφη κι αν ακούγεται όμως αυτή η αλήθεια, δεν είναι όλοι οι άνθρωποι έτοιμοι να τη δεχθούν. Έχουμε επομένως δύο επιλογές: Ή θα μισούμε κι εμείς ή θα μάθουμε να αγαπάμε τον άλλον, ακόμη και όταν αυτός μάς μισεί…

«Αγαπάτε τους εχθρούς υμών»: όσο και να προσπαθήσει κανείς με τις μικρές του δυνάμεις, που ρέπουν προς την αμαρτία, πάντα θα βγαίνει λίγος σ’ αυτήν την υπεράνθρωπη προσπάθεια. Μόνο η αποδοχή και ένωση με Αυτόν, που είναι ο Ίδιος Αγάπη, μπορεί να μεταμορφώσει τις καρδιές μας από «σπηλιά ληστών» σε εργαστήρι της φιλαδελφίας.

Ο Θεός «δε θέλει το θάνατο του ανόμου, αλλά θέλει αυτός να επιστρέψει από τα πονηρά του μονοπάτια και να ζήσει μαζί Του» (Ιεζεκιήλ 18:23). Ας προσευχηθούμε για τους νεκρούς του Ορλάντο, ώστε να μπορέσουν να βρουν μια ανάπαυση. Ας προσευχηθούμε για τους χιλιάδες μανιακούς, που είναι έτοιμοι να σκορπίσουν το μίσος σ’ Ανατολή και Δύση, ώστε να φωτιστούν και να μετανοήσουν. Ας προσευχηθούμε για τα δισεκατομμύρια ετεροφυλόφιλων και ομοφυλόφιλων αυτού του κόσμου, που έμαθαν να μισούν και όχι να αγαπούν, ώστε να έχουν την ευκαιρία να επιστρέψουν από τα πονηρά τους μονοπάτια. Ας προσευχηθούμε και για τη δική μας βρόμικη καρδιά, για να έρθει ο Χριστός και να την κάνει παλάτι, όπως της αξίζει.

Η καρδιά του ανθρώπου είναι ένα κουβάρι κάμπιες· φύσηξε, Χριστέ μου, να γίνουν πεταλούδες! -Νίκος Καζαντζάκης

Όποιος θέλει να στηρίξει τις οικογένειες των θυμάτων αλλά και τους επιζώντες τραυματίες του Pulse, ας κάνει μία δωρεά μέσω της σχετικής καμπάνιας.

Γιώργος, Θεσσαλονίκη

Αφήστε ένα σχόλιο

To email σας μένει μυστικό. *

Τελευταία

Ένας Κύπριος φοιτητής μιλά για την ομοφυλοφιλία (Συνέντευξη)

Ένας Κύπριος φοιτητής μιλά για την ομοφυλοφιλία (Συνέντευξη)

Ποτέ δεν έδωσα υπερβολική προσοχή και αυτό νομίζω είναι σημαντικό. Να μη μας καταπιεί αυτό το πάθος. Να το αντιμετωπίσουμε, δίνοντας σημασία στα τόσα άλλα που είναι πολύ πιο σημαντικά και που μας χαρακτηρίζουν πολύ περισσότερο…

1 Απριλίου 2024
Γιατί κάνουμε σεξ (και σαρκικές αμαρτίες);

Γιατί κάνουμε σεξ (και σαρκικές αμαρτίες);

Ποια είναι τα 13 κίνητρα του σεξ και πώς θα βρούμε την αληθινή αγάπη;

12 Μαρτίου 2024
Ισότητα στο γάμο, Ισότητα στον αγώνα

Ισότητα στο γάμο, Ισότητα στον αγώνα

Όταν παντρεύτηκε ο κολλητός μου, το πανηγυρίσαμε. Ήμασταν ενθουσιασμένοι που έπαιρνε μια τόσο καλή κοπέλα

16 Φεβρουαρίου 2024
Είμαι ομοφυλόφιλος και Χριστιανός γιατί…

Είμαι ομοφυλόφιλος και Χριστιανός γιατί…

Παραμονές της ψήφισης του νομοσχεδίου για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, σε

7 Φεβρουαρίου 2024