Έξι Έλληνες ομοφυλόφιλοι μιλούν για το Χριστό: ο Γιώργος

Ήταν οι πρώτες πρωινές ώρες της 12ης Ιουνίου, όταν το μισοφέγγαρο πάνω από το Ορλάντο βάφτηκε κόκκινο. Ένας μανιακός δολοφόνος, που φημολογείται ότι ήταν και ο ίδιος ομοφυλόφιλος, μπήκε σε ένα γκέι μπαρ και άρχισε να αφαιρεί ζωές τη μία μετά την άλλη. 49 θαμώνες και ο ίδιος ο μουσουλμάνος τρομοκράτης έπεσαν νεκροί εκείνη τη νύχτα. Το νήμα της ζωής τους κόπηκε απότομα. Το μεγάλο αυτό δώρο του Θεού που δόθηκε στον άνθρωπο, για να Τον βρει και να Τον αγαπήσει, χάθηκε άδοξα κατά ριπάς.

Πρόκειται για ένα φρικτό έγκλημα κατά των ομοφυλοφίλων, που μόνο ως τυφλό μίσος μπορεί να ερμηνευτεί. Μέσα στην παραζάλη της εποχής μας, δυστυχώς αυτό το μίσος πλεόνασε. Μάθαμε να περιχαρακωνόμαστε από τον άλλο και να απαιτούμε τα δικαιώματά μας, λες και αυτά θα μας φέρουν την ευτυχία. Μάθαμε να βλέπουμε στο πρόσωπο του διπλανού μας όχι την εικόνα του Τριαδικού Θεού αλλά τον έχθιστο δαίμονα που πρέπει να αφανίσουμε. Έλληνας με Έλληνα, Έλληνας με ξένο, ξένος με Έλληνα, ξένος με ξένο. Χριστιανός με Χριστιανό, Χριστιανός με μουσουλμάνο, μουσουλμάνος με Χριστιανό, μουσουλμάνος με μουσουλμάνο. Ετεροφυλόφιλος με ετεροφυλόφιλο, ετεροφυλόφιλος με ομοφυλόφιλο, ομοφυλόφιλος με ετεροφυλόφιλο, ομοφυλόφιλος με ομοφυλόφιλο. Μίσος, που μας κατατρώει, γιατί οι άλλοι έχουν καταστεί για μας η κόλαση.

CC (BY-NC) Sarah Mirk
CC (BY-NC) Sarah Mirk

Δυστυχώς, σ’ αυτό τον άσχημο κόσμο, σ’ αυτό τον άσπλαγχνο αιώνα των δακρύων, που μας δόθηκε να ζούμε, έχουμε μόνο μία ευκαιρία να μάθουμε να βλέπουμε τον άλλον όχι σαν κόλαση, αλλά σαν παράδεισο. You only live once! Αν εδώ δε μάθω να αγαπώ, η αιωνιότητα θα είναι για μένα κόλαση. Αν εδώ μάθω να αγαπώ, θα ζω από εδώ τον Παράδεισο.

Όσο όμορφη κι αν ακούγεται όμως αυτή η αλήθεια, δεν είναι όλοι οι άνθρωποι έτοιμοι να τη δεχθούν. Έχουμε επομένως δύο επιλογές: Ή θα μισούμε κι εμείς ή θα μάθουμε να αγαπάμε τον άλλον, ακόμη και όταν αυτός μάς μισεί…

«Αγαπάτε τους εχθρούς υμών»: όσο και να προσπαθήσει κανείς με τις μικρές του δυνάμεις, που ρέπουν προς την αμαρτία, πάντα θα βγαίνει λίγος σ’ αυτήν την υπεράνθρωπη προσπάθεια. Μόνο η αποδοχή και ένωση με Αυτόν, που είναι ο Ίδιος Αγάπη, μπορεί να μεταμορφώσει τις καρδιές μας από «σπηλιά ληστών» σε εργαστήρι της φιλαδελφίας.

Ο Θεός «δε θέλει το θάνατο του ανόμου, αλλά θέλει αυτός να επιστρέψει από τα πονηρά του μονοπάτια και να ζήσει μαζί Του» (Ιεζεκιήλ 18:23). Ας προσευχηθούμε για τους νεκρούς του Ορλάντο, ώστε να μπορέσουν να βρουν μια ανάπαυση. Ας προσευχηθούμε για τους χιλιάδες μανιακούς, που είναι έτοιμοι να σκορπίσουν το μίσος σ’ Ανατολή και Δύση, ώστε να φωτιστούν και να μετανοήσουν. Ας προσευχηθούμε για τα δισεκατομμύρια ετεροφυλόφιλων και ομοφυλόφιλων αυτού του κόσμου, που έμαθαν να μισούν και όχι να αγαπούν, ώστε να έχουν την ευκαιρία να επιστρέψουν από τα πονηρά τους μονοπάτια. Ας προσευχηθούμε και για τη δική μας βρόμικη καρδιά, για να έρθει ο Χριστός και να την κάνει παλάτι, όπως της αξίζει.

Η καρδιά του ανθρώπου είναι ένα κουβάρι κάμπιες· φύσηξε, Χριστέ μου, να γίνουν πεταλούδες! -Νίκος Καζαντζάκης

Όποιος θέλει να στηρίξει τις οικογένειες των θυμάτων αλλά και τους επιζώντες τραυματίες του Pulse, ας κάνει μία δωρεά μέσω της σχετικής καμπάνιας.

Γιώργος, Θεσσαλονίκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία

Στο κατώφλι των 18 σου χρόνων

Στο κατώφλι των 18 σου χρόνων

Έδωσες πανελλήνιες, πέρασες στο πανεπιστήμιο και σε λίγο θα έχεις την πρώτη σου εξεταστική. Όλα

30 Νοεμβρίου 2022
Όταν η Κοινότητα μας πληγώνει

Όταν η Κοινότητα μας πληγώνει

Όσα γνωρίζουμε για το ενδομειονοτικό στρες στη ΛΟΑΤΚΙ Κοινότητα

3 Νοεμβρίου 2022
Αρκετά με τις κλάψες

Αρκετά με τις κλάψες

Τα αγόρια και τα κορίτσια που έλκονται από το ίδιο φύλο δεν είναι τα ανόητα θύματα μιας ιδιοτροπίας της μοίρας, που ανακαλύπτουν μέσα τους τις ομόφυλες έλξεις. Έχουν επιλογές, και ο Θεός υποσχέθηκε ότι πάντα θα παρέχει στα παιδιά του την χάρη Του για να ζουν και να αντέχουν και τις πιο δύσκολες απαιτήσεις

12 Οκτωβρίου 2022
Το Δικαίωμα του ανθρώπου και το Δικαίωμα του Θεού

Το Δικαίωμα του ανθρώπου και το Δικαίωμα του Θεού

Μερικοί λέτε: «Όλα μού επιτρέπονται». Σωστά, δεν είναι όμως όλα προς το συμφέρον μου. Όλα μού επιτρέπονται, εγώ όμως δεν θα αφήσω τίποτα να με υποδουλώσει…

4 Οκτωβρίου 2022