Πώς να μισήσεις την πορνογραφία

Μισήστε το κακό, προσκολληθείτε στο αγαθό.

—Προς Ρωμαίους 12:9

Ένα από τα βασικά βήματα για να ξεπεράσεις μια εξάρτηση από την πορνογραφία είναι να μισήσεις τα πορνό. Πρέπει να έχεις μια ισχυρή απέχθεια για την αμαρτία, αρκετή για να κάνεις ό,τι απαιτείται για να ξεπεράσεις την εξάρτηση.

Αν και οι λεπτομέρειες σε αυτό το άρθρο μιλούν για την πορνογραφία, οι γενικές γραμμές μπορούν να εφαρμοστούν σε οποιαδήποτε αμαρτία χρειάζεσαι να ξεπεράσεις.

1. Μίσησε αυτό που σου κάνει

Τι επίδραση έχει η πορνογραφία σε εσένα, το χρήστη; Μεταξύ άλλων:

  • Παθαίνεις εξάρτηση στην ποικιλία των σεξουαλικών “συντρόφων”. Αυτή η εξάρτηση δε λειτουργεί και πολύ καλά μέσα στο γάμο—αν φτάσεις ποτέ σε γάμο. Τα κακά μαντάτα είναι ότι κάποιοι εργένηδες που διαβάζουν αυτό το άρθρο δε θα ήταν ακόμη εργένηδες, αν δεν υπήρχε η πορνογραφία. Και τα περισσότερα διαζύγια (56%) σχετίζονται με την “υπερβολική” χρήση πορνογραφίας από έναν σύζυγο. Η πορνογραφία σκοτώνει το γάμο, πριν ακόμη παντρευτείς.
  • Χάνεις την αυτοπεποίθησή σου. Η χρήση πορνογραφίας είναι ένας μηχανισμός διαχείρισης του υποκείμενου πόνου ή της ανασφάλειας. Η πορνογραφία, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει αυτά τα θέματα, αλλά σου δίνει περισσότερους λόγους για να είσαι ανασφαλής, και μπορεί συχνά να εξελιχθεί σε απέχθεια για τον εαυτό και κατάθλιψη.
  • Απευαισθητοποιείσαι. Σε όλα: τα καλά πράγματα δε σου φέρνουν την ίδια χαρά, τα απαίσια πράγματα δε φαίνονται και τόσο κακά. Οι όμορφοι άνθρωποι τριγύρω σου παύουν να είναι όμορφοι, επειδή έχεις συνηθίσει τα αφύσικα σώματα στην οθόνη.
  • Γίνεσαι κτήνος. Τελικά. Καθώς απευαισθητοποιείσαι στην ίδια την πορνογραφία, χρειάζεσαι όλο και πιο ακραίες μορφές της για να έρθεις στα “ίσα” σου. Και τι είναι πιο ακραίο; Η αιμομιξία. Η κτηνοβασία. Ο βιασμός. Το 90% όλων των πορνογραφικών σκηνών περιέχουν πράξεις σωματικής ή λεκτικής επιθετικότητας, και τα πειράματα έχουν δείξει ότι η χρήση πορνογραφίας οδηγεί σε μια λιγότερο θετική άποψη για τις γυναίκες και μια λιγότερο αρνητική άποψη για το βιασμό.

2. Μίσησε το πώς πληγώνει τους άλλους

Η χρήση πορνογραφίας πληγώνει τα πρόσωπα για τα οποία νοιάζεσαι περισσότερο, συμπεριλαμβανόμενου του εαυτού σας και της μέλλουσας ή της παρούσας συζύγου σας. Αλλά πληγώνει ακόμη χειρότερα εκείνους που είναι σε αυτή τη βιομηχανία.

Το μεγάλο ψέμα των πορνογραφικών ταινιών είναι ότι οι ηθοποιοί που συμμετέχουν το απολαμβάνουν πραγματικά. Είναι ηθοποιοί και παίζουν τις σκηνές σε μια ταινία φαντασίας. Αλλά αυτό το είδος ταινίας δεν έχει κασκαντέρ και το σενάριο περιλαμβάνει εξευτελισμούς, επώδυνες πράξεις και ακόμη πράξεις κακοποίησης, που λαμβάνουν χώρα μπροστά σε ένα κινηματογραφικό συνεργείο και αναπαράγεται σε μαζικό κοινό.

Ορίστε η αλήθεια:

Οι ηθοποιοί στις πορνογραφικές ταινίες είναι 10 φορές πιο πιθανό να προσβληθούν από ΣΜΝ.

Χάρη στις αρρώστιες, τη χρήση ναρκωτικών, την αυτοκτονία και τη δολοφονία, αναφέρεται ότι το μέσο προσδόκιμο ζωής ενός ηθοποιού πορνογραφίας είναι μόνο 37,4 χρόνια.

Επιπλέον, η πορνογραφία συμβάλλει στην εμπορία ανθρώπων. Είναι γεγονός. Βλέποντάς την, βοηθάς στη δημιουργία της ζήτησης που εξασφαλίζει την επιβίωση της βιομηχανίας.

Ο Rylan Knox, ηθοποιός σε ομοφυλοφιλικό πορνό, αυτοκτόνησε τον Απρίλιο του 2015, στο απόγειο της "καριέρας" του
Ο Rylan Knox, ηθοποιός σε ομοφυλοφιλικό πορνό, αυτοκτόνησε τον Απρίλιο του 2015, στο απόγειο της “καριέρας” του

3. Μίσησε τις χαμένες ευκαιρίες

Πόσο χρόνο έχεις σπαταλήσει στην πορνογραφία κατά τη διάρκεια της ζωής σου; Εκατοντάδες ώρες; Χιλιάδες; Πόσο χρόνο; Χρόνο που θα μπορούσες να έχεις διαθέσει κάνοντας κάτι σπουδαίο ή κάτι που πράγματι αγαπάς.

Πόσα χρόνια έχεις σκλαβωθεί από αυτήν; 5; 10; 15 χρόνια;

Στατιστικά, το 13% των νεαρών ενηλίκων βλέπει τουλάχιστον 5 ώρες την εβδομάδα, ενώ το 2% βλέπει πάνω από 20 ώρες την εβδομάδα — κάνε το λογαριασμό.

4. Μίσησε αυτό που έκανε στο Χριστό

Επειδή ο Θεός συγχωρεί τόσο ελεύθερα, έχουμε την τάση να σκεφτόμαστε ότι οι περισσότερες αμαρτίες δεν είναι και τίποτα.

Αλλά είναι. Όλες οι αμαρτίες οδηγούν στο θάνατο. Ο Θεός είναι άγιος και τέλειος και γι’ αυτό δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με την αμαρτία. Αλλά έχει επίσης τέλεια καλοσύνη και αγάπη για τους αμαρτωλούς. Η μόνη λύση είναι να υποστεί ο Ίδιος την τιμωρία. Ο άπειρος, αθάνατος, τελείως αναμάρτητος Ιησούς, που φαντάζομαι πως έχει άπειρη ικανότητα να αισθάνεται, να προσλαμβάνει την πιο επώδυνη μορφή θανάσιμης τιμωρίας που εφευρέθηκε ποτέ από τους ανθρώπους.

Άρα ναι, υπάρχει συγχώρεση. Ο Θεός σε αγαπάει και το έχει αποδείξει. Παρ’ όλο το κόστος.

CC (BY-NC-ND) Christian Mayrhofer
CC (BY-NC-ND) Christian Mayrhofer

5. Μίσησε αυτό που κάνει στη σχέση σου με το Χριστό

Δεν μπορείς να έχει στενή σχέση με το Χριστό, ενώ ταυτόχρονα κάνεις κάτι που Τον έκανε να υποφέρει και να πεθάνει. Η ίδια σου η σκέψη δε θα το επιτρέψει.

Ακόμη και ο Χριστός ένιωσε χωρισμένος από το Θεό, όταν πήρε πάνω του τις αμαρτίες μας πάνω στο Σταυρό.

Αν μπορείς να βλέπεις τσόντες και θεωρείς ότι βελτιώνει τη σχέση σου με το Θεό — ότι νιώθεις πιο κοντά στο Θεό και ότι όλα είναι εντάξει μεταξύ σου και του Δημιουργού όλων των αγαθών — τότε συνέχισε να το κάνεις. Αν όμως δεν μπορείς, μην το κάνεις.

Έχω καθοδηγήσει εξαρτημένους για αρκετό καιρό, ώστε να γνωρίζω ότι άρθρα σαν κι αυτό τους εξοργίζουν και τους αποθαρρύνουν. Να θυμάστε να μισείτε την αμαρτία και όχι τον αμαρτωλό. Αυτό έχει εφαρμογή, ακόμη και αν ο αμαρτωλός είσαι εσύ. Μίσησε την αμαρτία και κατάλαβε ότι ο Θεός μισεί την αμαρτία, αλλά εσένα συνεχίζει να σε αγαπά. Ζήτησε συγχώρεση και συγχώρεσε τον εαυτό σου. Και τότε ζήτησε τη βοήθειά του.

Δεν καταλαβαίνω τι κάνω. Γιατί δεν κάνω αυτό που θέλω, αλλά κάνω αυτό που μισώ… Τι ταλαίπωρος άνθρωπος που είμαι. Ποιος θα με γλυτώσει από αυτό το σώμα που υπόκειται στο θάνατο; Ας είναι ευλογημένος ο Θεός, που μας ελευθερώνει μέσω του Κυρίου μας, του Ιησού Χριστού.

— Προς Ρωμαίους 7:15, 24-25

Jonathan Pokluda

Μία Απάντηση

Αφήστε ένα σχόλιο

To email σας μένει μυστικό. *

Τελευταία

Ένας Κύπριος φοιτητής μιλά για την ομοφυλοφιλία (Συνέντευξη)

Ένας Κύπριος φοιτητής μιλά για την ομοφυλοφιλία (Συνέντευξη)

Ποτέ δεν έδωσα υπερβολική προσοχή και αυτό νομίζω είναι σημαντικό. Να μη μας καταπιεί αυτό το πάθος. Να το αντιμετωπίσουμε, δίνοντας σημασία στα τόσα άλλα που είναι πολύ πιο σημαντικά και που μας χαρακτηρίζουν πολύ περισσότερο…

1 Απριλίου 2024
Γιατί κάνουμε σεξ (και σαρκικές αμαρτίες);

Γιατί κάνουμε σεξ (και σαρκικές αμαρτίες);

Ποια είναι τα 13 κίνητρα του σεξ και πώς θα βρούμε την αληθινή αγάπη;

12 Μαρτίου 2024
Ισότητα στο γάμο, Ισότητα στον αγώνα

Ισότητα στο γάμο, Ισότητα στον αγώνα

Όταν παντρεύτηκε ο κολλητός μου, το πανηγυρίσαμε. Ήμασταν ενθουσιασμένοι που έπαιρνε μια τόσο καλή κοπέλα

16 Φεβρουαρίου 2024
Είμαι ομοφυλόφιλος και Χριστιανός γιατί…

Είμαι ομοφυλόφιλος και Χριστιανός γιατί…

Παραμονές της ψήφισης του νομοσχεδίου για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, σε

7 Φεβρουαρίου 2024