Κόντρα σε όλες τις πιθανότητες

Paul1

Θέλω να σας πω για ένα αγέννητο μωρό, που η μαμά του σκεφτόταν να το κάνει έκτρωση και για ένα μικρό παιδί που κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον ενήλικο θείο του, από τον μεγαλύτερο αδελφό του και από ένα μεγαλύτερο γείτονα, όλα αυτά προτού κλείσει τα 10 του χρόνια.

Είναι ένα αγόρι που, από τα 5 του μέχρι που έφυγε για το πανεπιστήμιο, έζησε σχεδόν σε μόνιμο φόβο ότι θα τον χτυπούσε ή θα τον πυροβολούσε ο βίαιος πατέρας ή ο αδελφός του. Μαντέψατε φυσικά ότι περιγράφω τα πρώτα χρόνια της ζωής μου.

Πριν πάρω πτυχίο, βρέθηκα να περιπλανιέμαι στους δρόμους του Μόντρεαλ, του Μαϊάμι, της Νέας Υόρκης, του Παρισιού, της Φλωρεντίας και της Ρώμης, ψάχνοντας πάντοτε άντρες να με αγαπήσουν. Βρήκα όντως άντρες όλων των ειδών να με αγαπήσουν, αλλά δεν ήταν το είδος της αγάπης που χρειαζόμουνα.

Ζητώντας επιβεβαίωση από τους άλλους, ειδικά από τους όμορφους άνδρες, διάλεξα να γίνω μοντέλο για διεθνείς οίκους μόδας. Είχα αφιερώσει τη ζωή μου για να βρω τον ιππότη μου με τη λαμπερή πανοπλία, τον τέλειο “Πρίγκιπα του Παραμυθιού” που θα με αγαπούσε για πάντα. Αν και δεν βρήκα ποτέ αυτόν τον τέλειο Πρίγκιπα, είχα στενή επαφή με ένα διάσημο αληθινό πρίγκηπα και με έναν ντροπιαστικά τεράστιο αριθμό άλλων γόηδων. Κατέληξα να γίνω sex addict, πριν καλά καλά ακούσω αυτή τη λέξη.

Όπως οι περισσότεροι ομοφυλόφιλοι, μισούσα την Εκκλησία, επειδή στεκόταν ανάμεσα σε μένα και σε αυτό που λάτρευα περισσότερο: Το σεξ ήταν ο Θεός μου. Η λέξη “gay” δεν ήταν για μένα απλά μια ιδιότητα, ήταν ο ίδιος μου ο εαυτός.

Paul2

Και αυτό θα ήταν το τέλος της ιστορίας μου, αν η χάρη του Θεού δεν μου έσωζε τη ζωή.

Στο πέρασμα του χρόνου, ένας αριθμός “πνευματικών συμπτώσεων” εμφανίστηκε στη ζωή μου και μου έγινε ξεκάθαρα σαφές ότι ήμουν παιδί του Θεού και η θέση μου ήταν πάλι στην Εκκλησία.

Έτσι, επέστρεψα μετά από μια απουσία 40 ετών και ήταν υπέροχα. Εξομολογήθηκα, υποσχέθηκα ότι δε θα ξαναμαρτήσω και με χαρά αξιώθηκα να πάρω τη Θεία Κοινωνία.

Τότε προσέκρουσα σε ένα γιγαντιαίο τοίχο. Άρχισα να βλέπω την αλήθεια για τον πραγματικό σκοπό των σαρκικών σχέσεων και πως αυτές οι σχέσεις προσιδιάζουν μόνο στον ιερό δεσμό του γάμου μεταξύ άντρα και γυναίκας.

Τα μάτια μου τελικά άνοιξαν και αναγνώρισαν την ομορφιά της ιερότητας του ανθρώπινου σώματος.

Όσο απεγνωσμένα όμως και αν προσπαθούσα, δεν μπορούσα να αντισταθώ σε εκείνους τους πορνικούς πειρασμούς που είχαν τόση δύναμη πάνω μου.

Θα πήγαινα στην εξομολόγηση και στη Θεία Κοινωνία, θα έκανα σαρκικές αμαρτίες και θα επαναλάμβανα το ίδιο μοτίβο ξανά και ξανά. Ένιωθα ότι ζούσα ένα ένοχο μυστικό, εγκλωβισμένος μεταξύ των έλξεων και της πίστης μου.

Νομίζοντας ότι εγώ δεν μπορώ να κατακτήσω την αγνότητα, απογοητεύθηκα και χάθηκα πραγματικά.

Τότε άκουσα για μια εκκλησιαστική σύναξη που διακονεί τους άντρες και τις γυναίκες με ομόφυλες έλξεις, που επιθυμούν να μετακινηθούν πέρα από τα όρια μιας ατελούς ομοφυλοφιλικής ταυτότητας σε μια τελειότερη ταυτότητα εν Χριστώ Ιησού.

Γνωρίστηκα με τον πατέρα Ιωάννη Harvey, έναν από τους ιδρυτές της σύναξης, και τον άκουσα να εξηγεί με ευγένεια τους λόγους για τους οποίους χρειάζεται να είμαστε θαρραλέοι στον αγώνα μας ενάντια στις ομόφυλες έλξεις.

Paul-Darrow

Η σύναξη αυτή μου έδωσε την ελπίδα ότι μπορώ να απελευθερωθώ από τις αλυσίδες των πορνικών επιθυμιών μου. Μου έδωσε την αυτοπεποίθηση να απομακρυνθώ από τον τρόπο που ζούσα και να μη φοβάμαι τις αντιδράσεις από τους υποστηρικτές αυτού του τρόπου ζωής. Ξεκίνησα να κάνω κομποσκοίνι και να πηγαίνω σε ένα παρεκκλήσι για εσπερινό.

Σταδιακά άρχισα να νιώθω ότι έχω κάποιον έλεγχο πάνω στις σαρκικές επιθυμίες μου. Έπειτα, μετά από μήνες ηττοπάθειας, μια στιγμή γεμάτη χάρη μού έδωσε τη δύναμη να μην ενδώσω σε αυτές τις ροπές. Βιώνοντας κάτι που προηγουμένως θεωρούσα αδύνατο, μπόρεσα άμεσα και χωρίς προσπάθεια να αρχίσω να ζω μια τελείως αγνή ζωή, και συνεχίζω να το κάνω αυτό από εκείνη την ευλογημένη στιγμή, αρκετά χρόνια πριν.

Ανταλλάσσοντας την ατελή ομοφυλοφιλική μου ταυτότητα με μια τελειότερη, βρήκα μια χαρά, μια ελευθερία και μια πνευματική ολοκλήρωση που ποτέ δεν ήξερα ότι υπήρχαν.

Χρειαζόμαστε όλοι θάρρος, για να κολυμπήσουμε ενάντια στα παλιρροϊκά πολιτισμικά κύματα που χτυπούν την ιερότητα του σώματος.

Αλλά με τη χάρη του Θεού και με θάρρος, ερωτεύτηκα το φως Του.

Έχοντας παραδοθεί και εξαρτηθεί από την ομοφυλοφιλική ταυτότητα για σχεδόν 40 χρόνια, είμαι ζωντανή απόδειξη ότι πράγματι έχουμε πάντα τη δυνατότητα να μην ενδώσουμε στις ροπές μας και σε αυτές τις καταστροφικές πολιτισμικές δυνάμεις.

Κάποιες από τις πιο wow στιγμές στην glamorous ζωή μου ήταν όταν βρισκόμουν με όμορφους, διάσημους και πλούσιους ανθρώπους στα μεγαλειώδη πάρτι του σεξ και απολάμβανα την καλύτερη σαμπάνια και τα καλύτερα κεράσματα, καθώς αγνάντευα το θεαματικό ορίζοντα του Μανχάτταν.

Αλλά εκείνες οι στιγμές ωχριούν συγκρινόμενες με την απερίγραπτη ευφορία που με κατακλύζει, όταν με καθαρή και αγνή καρδιά λαμβάνω το σώμα και το αίμα του Κυρίου μας στη Θεία Λειτουργία.

Paul Darrow

Αφήστε ένα σχόλιο

To email σας μένει μυστικό. *

Τελευταία

Πέρα από την αμαρτία: Συνέντευξη με έναν ομοφυλόφιλο φοιτητή

Πέρα από την αμαρτία: Συνέντευξη με έναν ομοφυλόφιλο φοιτητή

— Καλησπέρα, Άρη! Πες μας λίγα λόγια για τον εαυτό σου. — Γεια σας! Χαίρομαι

17 Ιουνίου 2024
Ομοφυλοφιλία και Θρησκεία: Ωφελεί ή βλάπτει;

Ομοφυλοφιλία και Θρησκεία: Ωφελεί ή βλάπτει;

Μια επιστημονική ανασκόπηση για την σχέση θρησκείας και υγείας στον ομοφυλοφιλικό πληθυσμό

7 Ιουνίου 2024
Η συνταγή της επιτυχίας

Η συνταγή της επιτυχίας

Είτε αγωνίζεσαι χρόνια κατά της αρσενοκοιτίας είτε ξεκινάς τώρα την πνευματική ζωή, έρχεται η στιγμή

1 Μαΐου 2024
Ένας Κύπριος φοιτητής μιλά για την ομοφυλοφιλία (Συνέντευξη)

Ένας Κύπριος φοιτητής μιλά για την ομοφυλοφιλία (Συνέντευξη)

Ποτέ δεν έδωσα υπερβολική προσοχή και αυτό νομίζω είναι σημαντικό. Να μη μας καταπιεί αυτό το πάθος. Να το αντιμετωπίσουμε, δίνοντας σημασία στα τόσα άλλα που είναι πολύ πιο σημαντικά και που μας χαρακτηρίζουν πολύ περισσότερο…

1 Απριλίου 2024