Κόντρα σε όλες τις πιθανότητες

Paul1

Θα ήθελα να σας πω για ένα αγέννητο μωρό, που η μαμά του σκεφτόταν να το εκτρώσει και για ένα μικρό παιδί που κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον ενήλικο αδελφό της μητέρας του, από τον ίδιο το μεγαλύτερο αδελφό του και από ένα μεγαλύτερο γείτονα, όλα αυτά πριν κλείσει τα 10 του χρόνια.

Είναι ένα αγόρι που, αφ’ ότου ήταν 5 χρονών μέχρις ότου έφυγε για το πανεπιστήμιο, έζησε σχεδόν σε μόνιμο φόβο ότι θα τον χτυπούσαν ή θα τον πυροβολούσε ο βίαιος πατέρας ή ο αδελφός του. Μαντέψατε πιθανώς ότι περιγράφω την πρώιμη ζωή μου.

Πριν πάρω πτυχίο, βρέθηκα να περιπλανιέμαι στους δρόμους του Μόντρεαλ, του Μαϊάμι, της Νέας Υόρκης, των Παρισίων, της Φλωρεντίας και της Ρώμης, ψάχνοντας πάντοτε άντρες να με αγαπήσουν. Βρήκα όντως άντρες όλων των ειδών να με αγαπήσουν, αλλά δεν ήταν το είδος της αγάπης που χρειαζόμουνα.

Ζητώντας επιβεβαίωση από τους άλλους, ειδικά από τους όμορφους άνδρες, διάλεξα να γίνω μοντέλο για διεθνείς οίκους μόδας. Είχα αφιερώσει τη ζωή μου για να βρω τον ιππότη μου με τη λαμπερή πανοπλία, τον τέλειο “Πρίγκιπα Γοητεία”, που θα με αγαπούσε για πάντα. Αν και δε βρήκα ποτέ αυτόν τον τέλειο Πρίγκηπα Γοητεία, είχα στενή επαφή με ένα διάσημο αληθινό πρίγκηπα και με έναν ντροπιαστικά τεράστιο αριθμό άλλων γόηδων. Κατέληξα να γίνω sex addict, πριν καλά καλά ακούσω αυτή τη λέξη.

Όπως οι περισσότεροι ομοφυλόφιλοι, μισούσα την Εκκλησία, επειδή στεκόταν ανάμεσα σε μένα και σε αυτό που λάτρευα περισσότερο: Το σεξ ήταν ο Θεός μου. Η λέξη “gay” δεν ήταν απλά κάτι που ήμουν, ήταν ο ίδιος μου ο εαυτός.

Paul2

Και αυτό θα ήταν το τέλος της ιστορίας μου, αν η χάρη του Θεού δε μου έσωζε τη ζωή.

Στο πέρασμα του χρόνου, ένας αριθμός “πνευματικών συμπτώσεων” ήρθε στο προσκήνιο της ζωής μου και μου έγινε ξεκάθαρα φανερό ότι ήμουν παιδί του Θεού και η θέση μου ήταν πάλι στην Εκκλησία.

Έτσι, επέστρεψα μετά από μια απουσία 40 ετών και ήταν υπέροχα. Εξομολογήθηκα, υποσχέθηκα ότι δε θα ξαναμαρτήσω και με χαρά αξιώθηκα της Θείας Κοινωνίας.

Τότε προσέκρουσα σε ένα γιγαντιαίο τοίχο. Άρχισα να βλέπω την αλήθεια για τον πραγματικό σκοπό των σαρκικών σχέσεων και ότι αυτές οι σχέσεις προσιδιάζουν μόνο στον ιερό δεσμό του γάμου μεταξύ άνδρα και γυναίκας.

Τα μάτια μου τελικά άνοιξαν και αναγνώρισαν την ομορφιά της ιερότητας του ανθρώπινου σώματος.

Όσο απεγνωσμένα όμως και αν προσπαθούσα, δεν μπορούσα να αντισταθώ σε εκείνους τους πορνικούς πειρασμούς που είχαν τόση δύναμη πάνω μου.

Θα πήγαινα στην εξομολόγηση και στη Θεία Κοινωνία, θα έκανα σαρκικές αμαρτίες και θα επαναλάμβανα το ίδιο μοτίβο ξανά και ξανά. Ένιωθα ότι ζούσα ένα ένοχο μυστικό, εγκλωβισμένος μεταξύ των έλξεων που ένιωθα και της πίστης μου.

Νομίζοντας ότι εγώ δεν μπορώ να κατακτήσω την αγνότητα, απογοητεύθηκα και χάθηκα πραγματικά.

Τότε άκουσα για μια εκκλησιαστική σύναξη που διακονεί τους άνδρες και τις γυναίκες με ομόφυλες έλξεις, που επιθυμούν να μετακινηθούν πέρα από τα όρια μιας ατελούς ομοφυλοφιλικής ταυτότητας σε μια τελειότερη ταυτότητα εν Χριστώ Ιησού.

Γνωρίστηκα με τον πατέρα Ιωάννη Harvey, έναν από τους ιδρυτές της σύναξης, και τον άκουσα να εξηγεί με ευγένεια τους λόγους για τους οποίους χρειάζεται να είμαστε θαρραλέοι στον αγώνα μας ενάντια στις ομόφυλες έλξεις.

Paul-Darrow

Η σύναξη αυτή μου έδωσε την ελπίδα ότι μπορώ να απελευθερωθώ από τις αλυσίδες των πορνικών επιθυμιών μου. Μου έδωσε την αυτοπεποίθηση να απομακρυνθώ από τον τρόπο που ζούσα και να μη φοβάμαι τις αντιδράσεις από τους υποστηρικτές αυτού του τρόπου ζωής. Ξεκίνησα να κάνω κομποσκοίνι και να πηγαίνω σε ένα παρεκκλήσι για εσπερινό.

Σταδιακά άρχισα να νιώθω ότι έχω κάποιον έλεγχο πάνω στις σαρκικές επιθυμίες μου. Έπειτα, μετά από μήνες ηττοπάθειας, μια στιγμή γεμάτη χάρη μου έδωσε τη δύναμη να μην ενδώσω σε αυτές τις ροπές. Βιώνοντας κάτι που προηγουμένως θεωρούσα αδύνατο, μπόρεσα άμεσα και χωρίς προσπάθεια να αρχίσω να ζω μια τελείως αγνή ζωή, και συνεχίζω να το κάνω αυτό από εκείνη την ευλογημένη στιγμή, αρκετά χρόνια πριν.

Ανταλλάσσοντας την ατελή ομοφυλοφιλική μου ταυτότητα για μια τελειότερη, βρήκα μια χαρά, μια ελευθερία και μια πνευματική ολοκλήρωση που ποτέ δεν ήξερα ότι υπήρχε.

Χρειαζόμαστε όλοι θάρρος, για να κολυμπήσουμε ενάντια στα παλλιροϊκά πολιτισμικά κύματα που προσκρούουν πάνω στην ιερότητα του σώματος.

Αλλά με τη χάρη του Θεού και με θάρρος, ερωτεύτηκα το φως Του.

Έχοντας παραδοθεί και εξαρτηθεί από την ομοφυλοφιλική ταυτότητα για σχεδόν 40 χρόνια, είμαι ζωντανή απόδειξη ότι πράγματι έχουμε πάντα τη δυνατότητα να μην ενδώσουμε στις ροπές μας και σε αυτές τις καταστροφικές πολιτισμικές δυνάμεις.

Κάποιες από τις πιο ευφορικές στιγμές στην glamorous ζωή μου ήταν όταν βρισκόμουν με όμορφους, διάσημους και πλούσιους ανθρώπους στα μεγαλειώδη πάρτι του σεξ, απολαμβάνοντας την καλύτερη σαμπάνια και τα καλύτερα κεράσματα, καθώς αγνάντευα το θεαματικό ορίζοντα του Μανχάτταν.

Αλλά εκείνες οι στιγμές ωχριούν συγκρινόμενες με την απερίγραπτη ευφορία που με κατακλύζει, όταν με καθαρή αγνή καρδιά λαμβάνω το σώμα και το αίμα του Κυρίου μας στη Θεία Λειτουργία.

Paul Darrow

Αφήστε ένα σχόλιο

To email σας μένει μυστικό. *

Τελευταία

Σπουδάζοντας την αγνότητα: Συνέντευξη με έναν ομοφυλόφιλο φοιτητή

Σπουδάζοντας την αγνότητα: Συνέντευξη με έναν ομοφυλόφιλο φοιτητή

— Γεια σου Ανδρέα! Σε ευχαριστούμε που θέλησες να μοιραστείς τις σκέψεις σου μαζί μας! Πόσο

12 Μαρτίου 2023
Αλλάζει η ομοφυλοφιλία;

Αλλάζει η ομοφυλοφιλία;

Κι όμως! Μάθε όλα τα επιστημονικά δεδομένα για τη ρευστότητα του σεξουαλικού προσανατολισμού.

22 Φεβρουαρίου 2023
Το παιδί μου είναι γκέι

Το παιδί μου είναι γκέι

"Μαμά, μπαμπά, είμαι gay". Είτε διαβάζετε αυτό το άρθρο επειδή το παιδί σας σάς αποκάλυψε

21 Ιανουαρίου 2023
Άγιος Ευμένιος Σαριδάκης: ο πνευματικός των ομοφυλόφιλων

Άγιος Ευμένιος Σαριδάκης: ο πνευματικός των ομοφυλόφιλων

Στις 14 Απριλιου 2022, η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου κατέταξε έναν νέο άγιο στο

14 Δεκεμβρίου 2022