Η μετάνοια ενός ομοφυλόφιλου άνδρα

Αυτό το παιδί τώρα ευωδιάζει!

Τι είναι μετάνοια; Έχω ένα παράδειγμα να σας διηγηθώ. Ήταν ένας νεαρός που ήταν και είναι ακόμα πολύ όμορφος. Το παιδί αυτό πήγε σε έναν άνθρωπο του Θεού, έναν φίλο μου μοναχό, και, όπως πέρασε, του λέει ο μοναχός:

– Ε, νεαρέ! Έλα να σου πω. Σταμάτα αυτά που κάνεις.
– Τι κάνω; του λέει.
– Μην πηγαίνεις με διάφορους, βρε παιδί μου. Θα κολλήσεις και καμιάν αρρώστια και θα πεθάνεις νωρίς. Να γνωρίσεις τη μετάνοια. Και έχει χαρά η μετάνοια.
– Τι είπες; του λέει.
– …που πηγαίνεις με διάφορους και κάνεις αυτά τα πράγματα.
– Και πού το ξέρεις εσύ;
– Μου το έδειξε τώρα ο Θεός;
– Πώς σου το έδειξε ο Θεός;

Και τι του είπε;

– Όπως πέρασες, βρομούσες. Έβγαινε μια μπόχα από σένα. Αυτή η αρσενοκοιτία που κάνεις, έχει συγκεκριμένη μυρωδιά που την γνωρίζω.

Άκου, οι άγιοι πώς παίρνουν πληροφορία! Και συγκλονίστηκε ο νεαρός… Σου λέει, μα υπάρχουν έτσι άνθρωποι του Θεού, που περνάμε από δίπλα τους και ξέρουν τα πάθη μας;

Ο μοναχός βοήθησε το παιδί και εκείνο ήρθε σε μετάνοια. Και τι του είπε;

– Να μου φέρεις και τους γονείς σου.
– Μα δεν το ξέρουν ότι έχω τέτοιο πάθος. Θα πάω να το πω στη μάνα μου; Στον πατέρα μου; Θα στεναχωρηθούν πάρα πολύ.
– Παιδί μου, αυτοί είναι οι αίτιοι.

Και του εξήγησε τι έκαναν οι γονείς του τον καιρό που ήταν έγκυος η μάνα του. Πήγαν οι γονείς κι έκλαψαν κάμποσο. Μετάνοιωσαν, τους έστειλε σε εξομολόγο κι εξομολογήθηκαν.

Και μετά τού είπε: Να μου φέρεις και τον αδελφό σου. Αυτός γλύτωσε από αυτό το πάθος, γιατί η μάνα σου έπιασε μιαν αρρώστια και δεν μπορούσαν πλέον να κάνουν τίποτα. Κι αυτό προστάτεψε τον δεύτερό σου αδελφό.

– Ε, τι να του πούμε του αδελφού μου τώρα;
– Θέλουμε βοήθεια για να σταματήσει αυτή η ενέργεια του πάθους μέσα σου.

Το είπε και στον αδελφό. Μετά, ξεκίνησε το παιδί και όλη η οικογένεια να ξυπνούν κάθε πρωί στις 6 η ώρα. Πριν να προγευματίσουν, όλη η οικογένεια, ο πατέρας, η μητέρα, ο ομοφυλόφιλος γιος και ο άλλος ο γιος να κάνουν προσευχή και παράκληση στην Παναγία. Να ξέρετε ότι για όλα τα σαρκικά πάθη, η κατεύθυνσή μας είναι η Παναγία, διότι είναι η μόνη αγνή και άχραντος παρθένος. Έκαναν, λοιπόν, κάθε πρωί παράκληση στην Παναγία, γονατιστοί.

Το παιδί αισθάνθηκε δύναμη. Μα ξέρεις τι σημαίνει, πρώτον, να μοιραστείς αυτό το πάθος με την οικογένειά σου; Δεν είσαι μόνος σου πια. Και δεύτερον, όλη η οικογένεια να εξομολογείται και να προσεύχεται και να νιώθουν όλοι ότι είναι δικό μου το πάθος. Δεν είναι το πάθος του Δημήτρη, είναι δικό μας, όλων. Όπως στις δόξες των παιδιών μας, πηγαίνουμε και καμαρώνουμε, έτσι και στα πάθη των παιδιών μας, να μην τους λέμε, να εσύ που έχεις αυτό το πάθος… Να το αισθανόμαστε συνεταιρικό.

Οπότε ξεκίνησε όλη η οικογένεια κάθε πρωί να προσεύχονται μία ώρα. Μετά έπαιρναν το πρωινό τους και πήγαινε ο καθένας στη δουλειά. Και τι συνέβη; Το παιδί αυτό έκανε πρόοδο. Ο ομοφυλόφιλος, ο πρώην αρσενοκοίτης, βοηθήθηκε από την κοινή προσευχή και σταμάτησε πλέον η πράξη. Υπήρχε η επιθυμία αλλά έμαθε να την αναχαιτίζει, να έχει φρένο.

Μία μέρα, για να τον ανεβάσει ο Χριστός ένα επίπεδο πιο ψηλα, όχι μόνο να είναι ένα αυτοκίνητο που έχει φρένο, αλλά να τον κάνει “κουρσέ”, να τον κάνει όχημα υψηλής ταχύτητας προς τον ουρανό, τι του έδειξε; Όπως ήταν μόνος γονατιστός και προσευχόταν, είδε μία οθόνη, μπροστά του άνοιξε μία οθόνη και έβλεπε διάφορα πρόσωπα. Και τα πρόσωπα ποια ήταν, νομίζετε; Ήταν οι άντρες που είχε πάει μαζί τους. Και δίπλα του έβλεπε τον φύλακά του άγγελο.

Γύρισε τότε ο νεαρός νευριασμένος προς τον φύλακα του άγγελο και του είπε: Αυτά περάσαν. Γιατί με βασανίζεις με ενοχές παλαιές; Και του λέει ο φύλακας άγγελος: Είναι εντολή του Κυρίου, αν θέλεις να ανέβεις πιο ψηλά, να προσεύχεσαι για όλους αυτούς που μόλυνες με το πάθος σου. Διότι αυτοί οι άνθρωποι συνεχίζουν και αμαρτάνουν. Και τώρα έχει δύναμη η δική σου προσευχή και θέλει ο Κύριος να προσεύχεσαι για αυτούς.

Και ξεκίνησα, λέει, την προσευχή. Πήγα με έναν Δημήτρη. Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησε τον Δημήτρη, ελέησε κι εμένα, συγχώρησε τον Δημήτρη, συγχώρησε κι εμένα. Μετά, Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησε τον Παναγιώτη, φώτισε τον Παναγιώτη, φώτισε κι εμένα. Με δάκρυα, με μετάνοιες.

Αυτό το παιδί τώρα ευωδιάζει!

Και δεν σας λέω παραμύθια. Είναι άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας, της καθημερινότητάς μας αυτοί. Άρα όλα θέλουν τον αγώνα τους. Να προσεύχεστε με αυτούς τους τρόπους, στην Παναγία ειδικά, να τα φυλάει τα παιδιά σας. Όχι μόνο από αυτό το φαινόμενο. Υπάρχουν φαινόμενα άλλα, που είναι πιο δύσκολα από τα σαρκικά.

Απομαγνητοφώνηση από ομιλία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτου

2 Απαντήσεις

  1. Από την πολυσυζητημένη ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου για την ομοφυλοφιλία, σύμφωνα με όσα του είπε ο Άγιος Πορφύριος. Ευχαριστούμε.
    Γιάννης Τ.

  2. Από μικρό παιδί σε φετιχιστική ομοφυλοφιλία με πολλούς. Έπειτα από πολλά χρόνια ταράχτηκα από ουσίες. Και Ψυχολογικά. Ζήτησα βοήθεια γιατρών και γονέων μετά από λίγο καιρό πάλι τα ίδια. Ξανά ζήτησα βοήθεια από πνευματικό και ορθόδοξους ιερείς εγινα καλύτερα και σήμερα 7 χρόνια πάλι σαν να επιστρέφω με την σκέψη σε παρόμοια σύνδρομα. Είμαι κοντά 40. Δεν βρίσκω απαντήσεις μόνο μια βροχή για δίκαιους και αμαρτωλούς. Προσευχή ναι κάνω αλλά δεν έπαψα να κάνω και αμαρτίες και να πάσχω ψυχικά και σωματικά. κάποιες μέρες είναι καλύτερα. Ειναι σαν να παλεύω με τον ευατο μου περιμένοντας να περάσουν τα χρόνια να βρω την κρίση Του. Ο ίδιος ούτε μεγαλύτερος από τον Ιωάννη τον βαπτιστή είμαι ούτε Του ζητάω πάντα όπως ο ληστής εκ δεξιών του σταυρού Του. Η αγάπη σίγουρα είναι μεγαλύτερη από την σαρκική ένωση αλλά την περικλείει όπως μια αγκαλιά έχει μέσα της συμπάθεια. Καλή μετάνοια!

Αφήστε ένα σχόλιο

To email σας μένει μυστικό. *

Τελευταία

Η συνταγή της επιτυχίας

Η συνταγή της επιτυχίας

Είτε αγωνίζεσαι χρόνια κατά της αρσενοκοιτίας είτε ξεκινάς τώρα την πνευματική ζωή, έρχεται η στιγμή

1 Μαΐου 2024
Ένας Κύπριος φοιτητής μιλά για την ομοφυλοφιλία (Συνέντευξη)

Ένας Κύπριος φοιτητής μιλά για την ομοφυλοφιλία (Συνέντευξη)

Ποτέ δεν έδωσα υπερβολική προσοχή και αυτό νομίζω είναι σημαντικό. Να μη μας καταπιεί αυτό το πάθος. Να το αντιμετωπίσουμε, δίνοντας σημασία στα τόσα άλλα που είναι πολύ πιο σημαντικά και που μας χαρακτηρίζουν πολύ περισσότερο…

1 Απριλίου 2024
Γιατί κάνουμε σεξ (και σαρκικές αμαρτίες);

Γιατί κάνουμε σεξ (και σαρκικές αμαρτίες);

Ποια είναι τα 13 κίνητρα του σεξ και πώς θα βρούμε την αληθινή αγάπη;

12 Μαρτίου 2024
Ισότητα στο γάμο, Ισότητα στον αγώνα

Ισότητα στο γάμο, Ισότητα στον αγώνα

Όταν παντρεύτηκε ο κολλητός μου, το πανηγυρίσαμε. Ήμασταν ενθουσιασμένοι που έπαιρνε μια τόσο καλή κοπέλα

16 Φεβρουαρίου 2024