Η μετάνοια ενός ομοφυλόφιλου άνδρα

Αυτό το παιδί τώρα ευωδιάζει!

Τι είναι μετάνοια; Έχω ένα παράδειγμα να σας διηγηθώ. Ήταν ένας νεαρός που ήταν και είναι ακόμα πολύ όμορφος. Το παιδί αυτό πήγε σε έναν άνθρωπο του Θεού, έναν φίλο μου μοναχό, και, όπως πέρασε, του λέει ο μοναχός:

– Ε, νεαρέ! Έλα να σου πω. Σταμάτα αυτά που κάνεις.
– Τι κάνω; του λέει.
– Μην πηγαίνεις με διάφορους, βρε παιδί μου. Θα κολλήσεις και καμιάν αρρώστια και θα πεθάνεις νωρίς. Να γνωρίσεις τη μετάνοια. Και έχει χαρά η μετάνοια.
– Τι είπες; του λέει.
– …που πηγαίνεις με διάφορους και κάνεις αυτά τα πράγματα.
– Και πού το ξέρεις εσύ;
– Μου το έδειξε τώρα ο Θεός;
– Πώς σου το έδειξε ο Θεός;

Και τι του είπε;

– Όπως πέρασες, βρομούσες. Έβγαινε μια μπόχα από σένα. Αυτή η αρσενοκοιτία που κάνεις, έχει συγκεκριμένη μυρωδιά που την γνωρίζω.

Άκου, οι άγιοι πώς παίρνουν πληροφορία! Και συγκλονίστηκε ο νεαρός… Σου λέει, μα υπάρχουν έτσι άνθρωποι του Θεού, που περνάμε από δίπλα τους και ξέρουν τα πάθη μας;

Ο μοναχός βοήθησε το παιδί και εκείνο ήρθε σε μετάνοια. Και τι του είπε;

– Να μου φέρεις και τους γονείς σου.
– Μα δεν το ξέρουν ότι έχω τέτοιο πάθος. Θα πάω να το πω στη μάνα μου; Στον πατέρα μου; Θα στεναχωρηθούν πάρα πολύ.
– Παιδί μου, αυτοί είναι οι αίτιοι.

Και του εξήγησε τι έκαναν οι γονείς του τον καιρό που ήταν έγκυος η μάνα του. Πήγαν οι γονείς κι έκλαψαν κάμποσο. Μετάνοιωσαν, τους έστειλε σε εξομολόγο κι εξομολογήθηκαν.

Και μετά τού είπε: Να μου φέρεις και τον αδελφό σου. Αυτός γλύτωσε από αυτό το πάθος, γιατί η μάνα σου έπιασε μιαν αρρώστια και δεν μπορούσαν πλέον να κάνουν τίποτα. Κι αυτό προστάτεψε τον δεύτερό σου αδελφό.

– Ε, τι να του πούμε του αδελφού μου τώρα;
– Θέλουμε βοήθεια για να σταματήσει αυτή η ενέργεια του πάθους μέσα σου.

Το είπε και στον αδελφό. Μετά, ξεκίνησε το παιδί και όλη η οικογένεια να ξυπνούν κάθε πρωί στις 6 η ώρα. Πριν να προγευματίσουν, όλη η οικογένεια, ο πατέρας, η μητέρα, ο ομοφυλόφιλος γιος και ο άλλος ο γιος να κάνουν προσευχή και παράκληση στην Παναγία. Να ξέρετε ότι για όλα τα σαρκικά πάθη, η κατεύθυνσή μας είναι η Παναγία, διότι είναι η μόνη αγνή και άχραντος παρθένος. Έκαναν, λοιπόν, κάθε πρωί παράκληση στην Παναγία, γονατιστοί.

Το παιδί αισθάνθηκε δύναμη. Μα ξέρεις τι σημαίνει, πρώτον, να μοιραστείς αυτό το πάθος με την οικογένειά σου; Δεν είσαι μόνος σου πια. Και δεύτερον, όλη η οικογένεια να εξομολογείται και να προσεύχεται και να νιώθουν όλοι ότι είναι δικό μου το πάθος. Δεν είναι το πάθος του Δημήτρη, είναι δικό μας, όλων. Όπως στις δόξες των παιδιών μας, πηγαίνουμε και καμαρώνουμε, έτσι και στα πάθη των παιδιών μας, να μην τους λέμε, να εσύ που έχεις αυτό το πάθος… Να το αισθανόμαστε συνεταιρικό.

Οπότε ξεκίνησε όλη η οικογένεια κάθε πρωί να προσεύχονται μία ώρα. Μετά έπαιρναν το πρωινό τους και πήγαινε ο καθένας στη δουλειά. Και τι συνέβη; Το παιδί αυτό έκανε πρόοδο. Ο ομοφυλόφιλος, ο πρώην αρσενοκοίτης, βοηθήθηκε από την κοινή προσευχή και σταμάτησε πλέον η πράξη. Υπήρχε η επιθυμία αλλά έμαθε να την αναχαιτίζει, να έχει φρένο.

Μία μέρα, για να τον ανεβάσει ο Χριστός ένα επίπεδο πιο ψηλα, όχι μόνο να είναι ένα αυτοκίνητο που έχει φρένο, αλλά να τον κάνει “κουρσέ”, να τον κάνει όχημα υψηλής ταχύτητας προς τον ουρανό, τι του έδειξε; Όπως ήταν μόνος γονατιστός και προσευχόταν, είδε μία οθόνη, μπροστά του άνοιξε μία οθόνη και έβλεπε διάφορα πρόσωπα. Και τα πρόσωπα ποια ήταν, νομίζετε; Ήταν οι άντρες που είχε πάει μαζί τους. Και δίπλα του έβλεπε τον φύλακά του άγγελο.

Γύρισε τότε ο νεαρός νευριασμένος προς τον φύλακα του άγγελο και του είπε: Αυτά περάσαν. Γιατί με βασανίζεις με ενοχές παλαιές; Και του λέει ο φύλακας άγγελος: Είναι εντολή του Κυρίου, αν θέλεις να ανέβεις πιο ψηλά, να προσεύχεσαι για όλους αυτούς που μόλυνες με το πάθος σου. Διότι αυτοί οι άνθρωποι συνεχίζουν και αμαρτάνουν. Και τώρα έχει δύναμη η δική σου προσευχή και θέλει ο Κύριος να προσεύχεσαι για αυτούς.

Και ξεκίνησα, λέει, την προσευχή. Πήγα με έναν Δημήτρη. Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησε τον Δημήτρη, ελέησε κι εμένα, συγχώρησε τον Δημήτρη, συγχώρησε κι εμένα. Μετά, Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησε τον Παναγιώτη, φώτισε τον Παναγιώτη, φώτισε κι εμένα. Με δάκρυα, με μετάνοιες.

Αυτό το παιδί τώρα ευωδιάζει!

Και δεν σας λέω παραμύθια. Είναι άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας, της καθημερινότητάς μας αυτοί. Άρα όλα θέλουν τον αγώνα τους. Να προσεύχεστε με αυτούς τους τρόπους, στην Παναγία ειδικά, να τα φυλάει τα παιδιά σας. Όχι μόνο από αυτό το φαινόμενο. Υπάρχουν φαινόμενα άλλα, που είναι πιο δύσκολα από τα σαρκικά.

Απομαγνητοφώνηση από ομιλία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτου

Μία Απάντηση

  1. Από την πολυσυζητημένη ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου για την ομοφυλοφιλία, σύμφωνα με όσα του είπε ο Άγιος Πορφύριος. Ευχαριστούμε.
    Γιάννης Τ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία

Όταν η Κοινότητα μας πληγώνει

Όταν η Κοινότητα μας πληγώνει

Όσα γνωρίζουμε για το ενδομειονοτικό στρες στη ΛΟΑΤΚΙ Κοινότητα

3 Νοεμβρίου 2022
Αρκετά με τις κλάψες

Αρκετά με τις κλάψες

Τα αγόρια και τα κορίτσια που έλκονται από το ίδιο φύλο δεν είναι τα ανόητα θύματα μιας ιδιοτροπίας της μοίρας, που ανακαλύπτουν μέσα τους τις ομόφυλες έλξεις. Έχουν επιλογές, και ο Θεός υποσχέθηκε ότι πάντα θα παρέχει στα παιδιά του την χάρη Του για να ζουν και να αντέχουν και τις πιο δύσκολες απαιτήσεις

12 Οκτωβρίου 2022
Το Δικαίωμα του ανθρώπου και το Δικαίωμα του Θεού

Το Δικαίωμα του ανθρώπου και το Δικαίωμα του Θεού

Μερικοί λέτε: «Όλα μού επιτρέπονται». Σωστά, δεν είναι όμως όλα προς το συμφέρον μου. Όλα μού επιτρέπονται, εγώ όμως δεν θα αφήσω τίποτα να με υποδουλώσει…

4 Οκτωβρίου 2022
Η Παναγία, το AIDS και ο Billy Bo

Η Παναγία, το AIDS και ο Billy Bo

Πώς σώθηκε ο Billy Bo, ο γνωστότερος Έλληνας ομοφυλόφιλος της δεκαετίας του ’80…

17 Ιουνίου 2022