Θέλω μια ζωή γεμάτη Χριστό

 • Είναι σκληρό να παλεύεις με τους δαίμονες.
 • Είναι σκληρό να νιώθεις πώς δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να αλλάξεις τα πράγματα.
 • Είναι τόσο άγριος ο πόλεμος που δεχόμαστε από τα πάθη μας, τόσο δυνατός και αβάσταχτος ο πόνος που προκαλεί όλη αυτή η κατάσταση.
 • Να θέλεις αυτό που δεν πρέπει να έχεις.
 • Να ζητάς αυτό που δεν πρέπει να αποκτήσεις.
 • Να αναρωτιέσαι γιατί να είναι έτσι τα πράγματα.
 • Να τα βάζεις με όλους και με όλα γιατί δεν μπορείς να γευτείς την πραγματική αγάπη, τον πραγματικό έρωτα: Τον κατά φύσιν έρωτα!

Δεν ξέρω, αλλά εγώ πολλές φορές έβαλα τον εαυτό μου σε αυτό το “τρυπάκι”, που λένε, και έψαχνα να βρω αιτίες και απαντήσεις. Γιατί να είμαι έτσι και γιατί να νιώθω αυτές τις παρά φύσιν έλξεις; Τι με ώθησε σε αυτές; Τι με οδήγησε;

Κι έτσι περνούσε ο καιρός, τα χρόνια, κι έδινα τροφή στο πάθος μου, μα πάντα η ηδονή με οδηγούσε στην οδύνη. Πάντα ο πόνος, οι τύψεις και οι ενοχές καθρεφτίζονταν στο πρόσωπο μου, στην καρδιά μου. Αυτό που ήθελα είναι το λίγο που νιώθω κοιτάζοντας έναν άντρα να μπορούσα να το νιώσω για μια γυναίκα, για να μπορέσω να αγαπήσω και να αγαπηθώ χωρίς να ντρέπομαι, χωρίς να κρύβομαι, χωρίς να νιώθω τύψεις, όταν κάνω τον σταυρό μου, χωρίς να νιώθω προδότης και υποκριτής απέναντι στον Χριστό που θυσιάστηκε για χάρη μου.

Σκέφτηκα άραγε ποτέ ποια θυσία πρέπει να κάνω κι εγώ για τον Χριστό που τόσο με αγάπησε; Κι αν βγω νικητής από αυτό το μαρτύριο, σκέφτηκα τι χαρές με περιμένουν στην άλλη ζωή; Είναι τόσο αδιέξοδη αυτή η ζωή. Τόσο μικρή που δεν έχει κάτι να προσφέρει χωρίς τον Χριστό στη ζωή μας.

Έχω κουραστεί αυτή την καθημερινή ρουτίνα το να μην ξέρω τι κάνω, που πάω και που θα καταλήξω. Το μόνο που ξέρω πραγματικά είναι πως όσο περισσότερο βάζω τον Χριστό στη ζωή μου, όλο και περισσότερο εξασθενεί ο πόνος, η μοναξιά και το άγχος! Το μόνο που ζητώ είναι η θέληση να είμαι κοντά στον Χριστό. Να τον ζητάω στη ζωή μου. Να κυνηγάω να είμαι μαζί Του. Να μιλάω μαζί Του, να κοιμάμαι και να ξυπνάω μαζί Του, να βγαίνω έξω μαζί Του, να τρώω και να πίνω μαζί Του.

Να ερωτευτώ τον Χριστό, αυτό θέλω. Αν το καταφέρω τότε πραγματικά θα είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο! Κι αν έρθουν οι δαίμονες και τα πάθη μου να με βγάλουν από τον στόχο μου, ο Χριστός θα είναι εκεί και θα με περιμένει να Του απλώσω το χέρι μου. Κι αν καμιά φορά δεν νικήσω, ο Χριστός θα είναι και πάλι εκεί, για να του απλώσω το χέρι μου…

Δεν με τρομάζουν οι μέρες της αμαρτίας. Αυτό που πραγματικά με τρομάζει είναι οι μέρες που δεν θα έχω μέσα στο μυαλό μου και την καρδιά μου το Χριστό… Το ξέρω θα έρθουν πτώσεις. Αλλά μέσα μου θέλω να έχω την δύναμη να μπορέσω να σηκωθώ και να επιστρέψω εκεί που ανήκω… Στο Χριστό!

4 Απαντήσεις

 1. Λόγια καρδιάς. Λόγια ψυχής που πονάει και ψάχνει το Φως και την αλήθεια.
  Ολοι έτσι είμαστε. Ολοι αγωνιζόμαστε και πολεμάμε κάθε στιγμή και κάθε λεπτό με τα πάθη, τα λάθη μας, τον ίδιο μας τον εαυτό. Η πιο δυσκολη μάχη! Ο πιο δύσκολος αντίπαλος: ο εαυτός μας.
  Σύγκρουση, πόνος, αμφιβολία, αβεβαιότητα, αγωνία, τύψεις, λάθη συνεχόμενα, νεύρα, απογοήτευση…
  Ετσι θέλει ο Θεός.
  Εχει τους τρόπους Του ο Θεός.
  Κάτι καλό θέλει να βγάλει από όλη αυτή την σύγκρουση και τον “πόλεμο”.
  Καλό κουράγιο.
  Καλή δύναμη.
  Στο τέλος, θα νικήσει ο Χριστός. Και μακάρι να είμαστε με το μέρος Του.

 2. Αδερφέ Γιάννη,
  έτσι παρόμοια αισθάνομαι και Δόξα τω Θεώ γιατί ολοι είμαστε ένα !
  όταν συναντάς την σκέψη σου στα λόγια κάποιου άλλου νιώθεις λιγότερο μόνος , παίρνεις δύναμη για τον αγώνα σου και στήριγμα για την πίστη σου !
  σ’ευχαριστώ για το μοίρασμα

  ο Θεός μαζί μας στον καλόν αγώνα .

 3. ..εξομολογητικό κείμενο,
  όλοι περνάμε πειρασμούς και μάλιστα σκληρούς. Ο δρόμος όμως είναι συγκεκριμένος. Όταν μας πνίγουν οι σκέψεις δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να τις αγνοούμε.
  Από κει και ύστερα τα πράγματα θεραπεύονται. Η εξομολόγηση και η Θεία Ευχαριστία βοηθούν καταλυτικά. Σκέψου μόνο πως στο μέγα Μυστήριο της Ευχαριστίας ενωνόμαστε μαζί Του. Πόση αξία αποκτά αυτό το χωματένιο σώμα. Πόσο πνευματικό μπορεί να καταστεί.
  Η σαρκολατρεία διαστρέφει την ίδια μας την φύση. Νομίζεις πως οι ετερόφυλοι που ηδονίζονται με γυμνά δεν πρέπει να αντιληφθούν πως και αυτό είναι μια διαστροφή της πραγματικότητας;
  όλα θα πάνε καλά,
  ο Θεός μαζί μας

 4. Πραγματικά ΝΙΏΘΩ λέξη προς λέξη το κείμενο. Αυτά τα λόγια είχα ανάγκη Ευχαριστώ τον Θεό…Αδελφέ μου εύχομαι ο Χριστός μας να σου δίνει καθημερινώς αγάπη και ευτυχία και πληρότητα…Πολύ καλή δουλειά παιδιά κάνετε στη σελι΄δα σας Καλά Χριστούγεννα

Αφήστε ένα σχόλιο

To email σας μένει μυστικό. *

Τελευταία

Η συνταγή της επιτυχίας

Η συνταγή της επιτυχίας

Είτε αγωνίζεσαι χρόνια κατά της αρσενοκοιτίας είτε ξεκινάς τώρα την πνευματική ζωή, έρχεται η στιγμή

1 Μαΐου 2024
Ένας Κύπριος φοιτητής μιλά για την ομοφυλοφιλία (Συνέντευξη)

Ένας Κύπριος φοιτητής μιλά για την ομοφυλοφιλία (Συνέντευξη)

Ποτέ δεν έδωσα υπερβολική προσοχή και αυτό νομίζω είναι σημαντικό. Να μη μας καταπιεί αυτό το πάθος. Να το αντιμετωπίσουμε, δίνοντας σημασία στα τόσα άλλα που είναι πολύ πιο σημαντικά και που μας χαρακτηρίζουν πολύ περισσότερο…

1 Απριλίου 2024
Γιατί κάνουμε σεξ (και σαρκικές αμαρτίες);

Γιατί κάνουμε σεξ (και σαρκικές αμαρτίες);

Ποια είναι τα 13 κίνητρα του σεξ και πώς θα βρούμε την αληθινή αγάπη;

12 Μαρτίου 2024
Ισότητα στο γάμο, Ισότητα στον αγώνα

Ισότητα στο γάμο, Ισότητα στον αγώνα

Όταν παντρεύτηκε ο κολλητός μου, το πανηγυρίσαμε. Ήμασταν ενθουσιασμένοι που έπαιρνε μια τόσο καλή κοπέλα

16 Φεβρουαρίου 2024