Ένας φοιτητής μπροστά στην ομοφυλοφιλία (συνέντευξη)

— Καλησπέρα, αδελφέ! Ευχαριστούμε που δέχτηκες να μιλήσεις στο Ομοφυλοφιλία.gr. Πες μας λίγα λόγια για σένα.
— Χαίρετε! Eίμαι ο Δημήτρης και είμαι φοιτητής, 22 χρονών, σε μια επαρχιακή πόλη. Γεννήθηκα σε μια άθεη οικογένεια. Οι γονείς μου δεν με είχαν βαπτίσει μικρό, γιατί θεωρούσαν ότι ο άνθρωπος πρέπει να το επιλεγεί μόνος του. Βαπτίστηκα μετά από μελέτη και επιλογή μου στα 16 και από τότε άλλαξε η ζωή μου. Εδώ και 10 σχεδόν χρόνια, βιώνω ομόφυλες έλξεις.

— Ουάου! Πρέπει να είναι όμορφη εμπειρία να βαπτιστείς μεγάλος. Σίγουρα ένιωσες πολύ διαφορετικά.
— Ναι, ήταν μια μοναδική εμπειρία. Βίωσα τη μετάβαση από την πρώτη κατάσταση, όπου ήμουν ξένος με το Θεό, στο μετά, όπου ο Χριστός ζει μέσα μου.

— Οι ομόφυλες έλξεις όμως προϋπήρχαν.
— Ναι. Εμφανίστηκαν στην 1η Γυμνασίου, δηλαδή από τότε άρχισα να έχω σεξουαλικές φαντασιώσεις με παιδιά από το φιλικό περιβάλλον. Πιο πριν θυμάμαι, στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό είχα κάποιες σεξουαλικές περιπτύξεις με αγόρια της ηλικίας μου. Δεν ξέρω αν αυτές ήταν η αιτία της γένεσης αυτού του πάθους μέσα μου, διότι τα άλλα παιδιά με τα οποία είχα επαφή σήμερα είναι straight. Απλά πιστεύω ότι συνέβαλαν κι αυτές.
Επίσης, πιθανότατα σχετίζεται και η ανατροφή μου κατά την παιδική ηλικία. Λόγου χάρη, δεν υπήρχε το ανδρικό πρότυπο· ο πατέρας μου έλειπε από το σπίτι πολλές φορές και για μεγάλο διάστημα. Τον περισσότερο χρόνο ήμουν με τη μαμά μου, η οποία αρκετές φορές, όταν έκανα κάτι καλό, π.χ. όταν καθάριζε, πήγαινα κι εγώ να τη βοηθήσω, έλεγε “αχ! το κοριτσάκι της μαμάς!”. Γιατί πάντοτε ήθελε μία κόρη, αλλά δεν απέκτησε. Αυτό το έλεγε κάποιες φορές μέχρι και στο γυμνάσιο. Τελικά το «αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα» φαίνεται να ισχύει. Αλλά, εντάξει, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα βάλουμε με τους γονείς μας.

— Δημήτρη, πιστεύεις ότι οι ομόφυλες έλξεις είναι κάτι που το επιλέγουμε οι ίδιοι;
— Προφανώς και δεν μπορείς να επιλέξεις τις έλξεις σου, αν θα σου αρέσουν τα αγόρια ή τα κορίτσια. Αυτό που όντως επιλέγεις είναι ο τρόπος που θα διαχειριστείς τις έλξεις και γενικότερα ο τρόπος ζωής σου. Αυτό το πάθος είναι πάρα πολύ περίπλοκο. Δεν ξέρουμε ακριβώς πώς σχηματίζεται. Αλλά δεν αξίζει τόσο να ασχοληθούμε με τα αίτια, όσο με την αντιμετώπιση του.

— Εσύ γιατί επέλεξες να πολεμήσεις τις ομόφυλες έλξεις;
— Κοίταξε να δεις. Ο άνθρωπος, από τότε που εξέπεσε από την αγκαλιά του Θεού και απομακρύνθηκε από Αυτόν, είναι συνεχώς αντιμέτωπος με διάφορα πάθη. Ο Χριστός μάς καλεί να γίνουμε Άγιοι, για να ενωθούμε μαζί του και να ζήσουμε στην αιώνια αγαλλίαση, όπως ζούσε ο άνθρωπος στην αρχή. Επιλέγω, λοιπόν, αυτό τον τρόπο ζωής, την εν Χριστώ ζωή, επειδή είναι όμορφη, παρηγορητική, ελπιδοφόρα. Είναι σταυρική αλλά και αναστάσιμη. Καθώς παλιότερα ήμουν κλειστός χαρακτήρας και ευαίσθητος, αν δεν είχα γνωρίσει το Χριστό, δεν ξέρω πώς θα είχα εξελιχθεί. Μπορεί και να είχα αυτοκτονήσει.
Πιστεύω ότι η ομοφυλοφιλία είναι ένα πάθος, όπως όλα τα πάθη που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος. Πρέπει να αγωνιζόμαστε εναντίον των παθών μας, γιατί μας απομακρύνουν από το Φως, που είναι ο Χριστός.

— Ο πνευματικός σου πόσο σε έχει βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια;
— Εγώ έκανα το λάθος και δεν εξομολογήθηκα το πάθος μου στον πνευματικό μου από την αρχή, γιατί ντρεπόμουν. Άσε που δεν ήξερα και πολλά-πολλά τότε, γιατί ήμουν αρχάριος στην πίστη. Μετά, όσο περνούσαν τα χρόνια, δεν είχα καθόλου θάρρος να το πω, γιατί πίστευα ότι θα άλλαζε εντελώς γνώμη για μένα και ότι θα απογοητευόταν. Προσπαθούσα μόνος μου να αγωνίζομαι, αλλά ομολογώ ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο. Πολύ εύκολα χάνεις τις ελπίδες σου.

— Είναι πράγματι πολύ δύσκολο. Πώς άντεξες;
— Κάποια στιγμή στα 19 μου —δεν ξέρω πώς, προφανώς επέδρασε η χάρη του Θεού—, αποφάσισα να το εξομολογηθώ σε έναν αγιορείτη ιερομόναχο. Εκείνη η μέρα ήταν τόσο ξεχωριστή! Πετούσα! Μου έφερε στη μνήμη την ημέρα της Βάπτισής μου. Μετά λέω, εντάξει! δε χρειάζεται τώρα να το πω και στον πνευματικό μου. Αλλά ήταν λάθος αυτή η σκέψη. Γιατί, όπως ένας αθλητής, έτσι κι εμείς χρειαζόμαστε να έχουμε έναν καλό προπονητή στη ζωή μας να μας παρακολουθεί και να μας οδηγεί.

Πριν από τρεις μήνες, μπήκα στην Κοινότητα του Ομοφυλοφιλία.gr και γνώρισα δυο εξαιρετικά παιδιά. Γνωριστήκαμε και από κοντά μάλιστα. Ε, λοιπόν, βοηθήθηκα πάρα πολύ από αυτό το γεγονός! Πήρα πολλή δύναμη, χαρά και θάρρος. Γιατί, όπως λέει και ο Άγιος Παΐσιος, “βοηθάει πολύ σε αυτές τις περιπτώσεις να έχει κανείς έναν καλό φίλο” . Πόσο μάλλον, όταν ο φίλος είναι και συναγωνιστής.

Έτσι, πριν από λίγο καιρό, πήγα στον πνευματικό μου και μίλησα για μένα. Αυτή η εξομολόγηση, μπορώ να πω ότι ήταν η πιο ειλικρινής και αληθινή από όλες τις άλλες φορές. Δεν ένιωθα καθόλου άγχος ή ντροπή. Ήταν σαν να μιλούσα με κάποιον φίλο μου για το πώς πέρασα το καλοκαίρι. Όσο για τα συναισθήματα μετά; Ας πω καλύτερα αυτό που λέει ένα χριστιανικό τραγούδι: «Η ευχή πώς ενεργεί, μη ζητάς να σου το πω· δεν μπορώ να εκφραστώ· είναι θείο μυστικό».

— Εξαιρετικό τραγούδι αυτό. Δημήτρη, δηλάδη, πιστεύεις ότι η Εκκλησία κάνει αρκετά για τους πιστούς της, που βιώνουν ομόφυλες έλξεις;
— Χμμ, όχι. Πιστεύω ότι η Διοικούσα Εκκλησία δεν κάνει τίποτα για να βοηθήσει τους ομοφυλόφιλους. Θα έπρεπε να εφαρμόσει μια ιδιαίτερη ποιμαντική, να μας δείξει στοργή και ταυτόχρονα να διδάξει την οδό της απαλλαγής από αυτό το πάθος. Είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα σήμερα η ομοφυλοφιλία και απασχολεί πολλούς και πολλές. Ταυτόχρονα, γίνεται μεγάλη και καλά σχεδιασμένη προπαγάνδα διεθνώς, που λέει «ζήσε αυτό που νιώθεις», «απελευθέρωσε τον εαυτό σου» κ.λπ., κ.λπ.. Και ρωτάω εγώ: ο αληθινός σου εαυτός, όμως, ο φυσικός, πού πάει; Γιατί τον υποδουλώνεις;

— Ναι, αδελφέ. Μακάρι να υπάρξει αυτή η ποιμαντική, για να μπορέσει να βοηθηθεί όλος αυτός ο κόσμος. Αλήθεια, τι όνειρα κάνεις για το μέλλον;
— Κοίτα! Πριν από 6 μήνες, γνώρισα μια κοπέλα, με την οποία άρχισα να κάνω πολλή παρέα. Βγαίναμε μαζί για καφέ, παίζαμε κι έτσι απέκτησα μεγάλη οικειότητα. Επεδίωκα από μόνος μου να την πλησιάζω πιο πολύ. Σιγά-σιγά άρχισα να νιώθω έτσι κάποιες έλξεις προς αυτήν. Από τότε άρχισαν να μη με ελκύουν τα αγόρια, όπως παλιά.

Μετά, όταν μπήκα στην Κοινότητά σας εδώ, πήρα πιο πολύ θάρρος και δύναμη και, πλέον, δεν έχω πειρασμούς ως προς το πάθος αυτό και μπορώ να πω ότι κάποιες εικόνες που θυμάμαι από γκέι πορνογραφία τις σιχαίνομαι. Ιδίως, όμως, από τότε που εξομολογήθηκα στον πνευματικό μου, έχω αλλάξει πολύ περισσότερο. Έχω την αυτοπεποίθηση ότι μπορώ να ερωτευτώ μια κοπέλα και να κάνω σχέση μαζί της και το θέλω πολύ αυτό.

— Υπέροχα νέα!
— Ναι. Ξέρω, όμως, ότι το πάθος υπάρχει ακόμα μέσα μου. Αν δώσω δικαιώματα στον διάβολο, τότε θα επανέλθουν οι πειρασμοί. Αγωνίζομαι, λοιπόν, με την προσευχή, τη νηστεία, την εξομολόγηση και τη Θεία Κοινωνία.
Ο Χριστός, πολλές φορές, όταν ήταν να θεραπεύσει κάποιον, ρωτούσε: «θέλεις υγιής γενέσθαι;”. Και ποιος δεν θέλει, δηλαδή! Αλλά δεν είναι τυχαία η ερώτηση.

Για να δείξουμε λοιπόν ότι θέλουμε να απαλλαγούμε απ’ αυτό το πάθος, πρέπει να κάνουμε εγκράτεια αυστηρή, να μην κοιτάμε δεξιά-αριστερά ωραία πρόσωπα, ωραία κορμιά. Να τα κόβουμε αμέσως.Τότε είναι που ενεργεί και έχει δικαίωμα ο Θεός να σε βοηθήσει και να σου αφαιρέσει το πάθος. Ειδάλλως δίνουμε δικαίωμα στους δαίμονες.

Ελπίζω και πιστεύω, λοιπόν, ότι με τη βοήθεια του Θεού θα ξεριζωθεί πλήρως αυτό το πάθος και, μέσα από μια σχέση, θα έλθουν πλήρως οι ετερόφυλες έλξεις.

— Δημήτρη, ευχαριστούμε πάρα πολύ για την όμορφη μαρτυρία που δίνεις στους αναγνώστες μας. Εύχομαι ο καλός Θεός, όπως σε οδήγησε να Τον πιστέψεις και να βαπτιστείς, να σε οδηγεί σε όλη σου τη ζωή να ακολουθείς το θέλημά Του.

Φωτογραφία: Unsplash

18 Απαντήσεις

 1. Αλλος ενας που επαθε πνευματικη λοβοτομη και στα 22του,αν ειναι δυνατον, θεραπευτηκε απο την ομοφυλοφιλια του! Σταματηστε να μας κοροιδευετε με στημενες συνεντευξεις γιατι προκαλειτε περισσοτερο κακο απ’το καλο που προσπαθειτε να κανετε!Εχετε ξεπερασει σε προπαγανδα ακομη και την ομοφυλοφιλικη κοινοτητα που προσπαθει-και τα εχει καταφερει-να παρουσιασει την ομοφυλοφιλια σαν κατι φυσιολογικο κι εσεις τωρα τη θεραπεια της σαν κατι ευκολο!

  1. Χρίστο, όλες οι απαντήσεις είναι 100% αληθινές. Πότε επιτέλους θα καταλάβεις ότι όλοι οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι υποχρεωτικό να έχουμε τις ίδιες εμπειρίες;

 2. Κι εσυ αγαπητε Γιωργο ποτε επιτελους θα καταλαβεις οτι εκεινος που προσπαθει να θεραπευσει εναν ομοφυλοφιλο ειναι ο ιδιος αρρωστος που χρησιμοποιει ταλαιπωρους ανθρωπους για να δωσει τη δικη του νευρωτικη μαχη.Ο δικος σας φοιτητης μολις καταλαβε οτι ειναι ομοφυλοφιλος,θεραπευτηκε.Εχετε βγαλει ψευτες ολου τους Πατερες που θεωρουν τα παθη ”φιλεπιστροφα”,γι αυτο θεωρω το site σας προτεσταντικο,μη εχων την παραμικρη σχεση με την Ορθοδοξη Παραδοση.Γι αυτο μη διαδιδετε ψευδεις πληροφοριες περι θεραπειας της ομοφυλοφιλιας ,γιατι παραδιδετε σε τρομερα βασανιστηρια και ενοχικα συνδρομα πληθος ανθρωπων.

  1. Χρίστο, τα πάθη είναι όντως φιλεπίστροφα, αλλά δεν παύουν να είναι ασθένειες από τις οποίες ο Χριστός θέλει να μας θεραπεύσει. Δεν είπε κανείς ότι θα απαλλαγούμε από τους εμπαθείς λογισμούς χωρίς αγώνα. Όμως, πρέπει να απαλλαγούμε. Και η ομοφυλοφιλία είναι πάθος, όπως ακριβώς και η πορνεία, και γι’ αυτό καλούμαστε να την υπερβούμε και να κατακτήσουμε την αγνότητα.

   Έπειτα, δεν ξέρω αν έχεις βιώσει μια “μεταστροφή” στη ζωή σου, αλλά ο Χριστιανός που αποφασίζει φιλότιμα να μετανοήσει για τις αμαρτίες του, όπως εξ άλλου και ο νεοφώτιστος, δέχεται αφειδώλευτη τη χάρη του Θεού. “Όπου γαρ επλεόνασεν η αμαρτία, υπερεπερρίσευσεν η χάρις”. Είναι επομένως απολύτως φυσικό και συνηθισμένο στα πρώτα βήματα της χριστιανικής μας ζωής ή ενός φιλότιμου νέου ξεκινήματος η χάρη του Θεού να ενεργεί με εντυπωσιακό τρόπο και η πρόοδος να έρχεται γρήγορα και θεαματικά. Επ’ αυτού μπορώ να καταθέσω και τη δική μου μαρτυρία, ότι μετά τη μετάνοιά μου επί 1,5 χρόνο δεν είχα εμπαθείς λογισμούς όσον αφορά το συγκεκριμένο κομμάτι.

   Θα σε παρακαλέσω, λοιπόν, να αφήσεις τους 22χρονους κι αυτούς που τώρα ξεκινούν σε αυτή την οδό, να βιώσουν με πληρότητα την προσωπική τους “Πεντηκοστή” και να τραβήξουν το δρόμο που ο Θεός έχει ετοιμάσει για αυτούς. Μια “Πεντηκοστή” που άλλωστε είναι διαθέσιμη σε όλους μας, ακόμη και στη δική σου ηλικία, αρκεί ειλικρινώς να μετανοήσουμε.

 3. Λοιπον, αγαπητε Χριστο .. ειμαι ο 22-χρονος φοιτητης της συνεντευξης, γραψε μου email να επικοινωνησουμε για οποιαδηποτε απορία και δυσπιστια σου! Εσυ ο γνησιος ορθοδοξος… μαλλον βιαστηκες να κρινεις.

  1. Δημητρη,δεν το επαιξα καθολου γνησιος Ορθοδοξος,απλως αμφιβαλλω για το συντομο της μεταστροφης σου.Το email μου ειναι zaxar*****@yahoo.gr,και θα χαρω να μιλησουμε!

 4. Χρίστο, ουδείς μίλησε για θεραπεία με επιστημονικούς/ιατρικούς όρους, σαν εγχείρηση. Γιατί αρνείσαι να καταλάβεις την διαφορετικότητα του κάθε ανθρώπου; Ναι, τα πάθη είναι πάθη. Κι ο Θεός είναι Θεός όμως, και δεν μπαίνει πάντοτε στα καλούπια μας και στα ανθρώπινα μας “αδύνατα”…
  Εγώ είμαι str8. Ίσως να αγνοώ πάρα πολλές πτυχές του θέματος και βιωματικές παραμέτρους, αλλά δεν θα σπεύσω να κατηγορήσω την συνέντευξη ως -ντε και καλά- πλαστή…
  Τώρα για τα περί προτεσταντισμού, ίσως θα έπρεπε το site να κάνει μία ξεκάθαρη δήλωση, αλλά από την άλλη κάθε εμπειρία χρήσιμη είναι.

   1. Ευχαριστώ, συγνώμη για την δυσπιστία… Δεν ήξερα το site. Ο Θεός να σας δίνει δύναμη. Γιατί είστε εν μέσω διασταυρούμενων πυρών: Σας βλέπουν (ίσως) με δυσπιστία και κάποιοι της Εκκλησίας και (σίγουρα) οι υπερήφανοι ΛΟΑΤΚΙ θα σας λοιδωρούν…
    Θα μπορούσατε να πάρετε μία συνέντευξη από τον π. Βασίλειο Θερμό. Βρήκα πολλά κοινά στοιχεία στην ποιμαντική σας σκέψη με την δική του, όπως τουλάχιστον αποτυπώνεται στο βιβλίο “έλξη και πάθος”.
    Επίσης θα μπορούσατε να βρείτε κάποιον έμπειρο πνευματικό πατέρα ώς αφανή “πνευματικό” του έργου-αν δεν έχετε ήδη.
    Συγνώμη για το θάρρος.

  1. Αγαπητε Χαραλαμπε δεν μ’ενδιαφερει η θεραπεια με ιατρικους ορους,γιατι ουτε οι ιδιοι οι γιατροι δεν την αποδεχονται αφου η ΠΟΥ εχει αφαιρεσει την ομοφυλοφιλια απο τον καταλογο των ασθενειων.Το προβλημα σαρξ θα το λυσει η πλαξ ελεγε ο π.Επιφανιος Θεοδωροπουλος.θα γινονταν πιο πιστευτες τετοιου ειδους συνεντεξεις αν μας ελεγαν οτι με τη Χαρη του Θεου αποφευγουμε την εμπρακτη αμαρτια,αλλα οχι στα 12 ομοφυλοφιλος και στα 22 σχεση με κοπελλα.Αυτο με ξεπερναει!

   1. Χριστο. Καταρχήν, στην (αμφιλεγόμενη) κλίμακα του Kinsey τοποθετούνται πολλές σκάλες “σεξουαλικής προτίμησης” να το πούμε έτσι. Μπορεί (ιατρικώς) όντως κάποιος να “επιστρέψει” σε μία (σχεδόν) ετεροφυλη έλξη ειδικά αν βρίσκεται προς την μέση της. Δεν είναι όλοι οι gay το ίδιο όπως τους φανταζόμαστε. Η σεξουαλικότητα είναι περισσότερο φάσμα και λιγότερο σταθερή κατάσταση.
    Κατά τα άλλα ο π. Επιφάνιος έχει σίγουρα δίκιο αλλά απο την άλλη υπάρχουν περιπτώσεις στο γεροντικό όπου ο Θεός επέτρεψε ξαφνικά πχ σε ασκητές να δοκιμαστούν πολύ έντονα σαρκικά ενώ μέχρι τότε δεν είχαν καν αντιμετωπίσει αντίστοιχα πάθη. Κατόπιν η φλόγα πάλι έσβηνε… Μην ξεχνάς πως Εκείνος επιτρέπει τον σταυρό του καθενός, και έχει την δύναμη να κάνει τα πάντα.

 5. Για να δείξουμε λοιπόν ότι θέλουμε να απαλλαγούμε απ’ αυτό το πάθος, πρέπει να κάνουμε εγκράτεια αυστηρή, να μην κοιτάμε δεξιά-αριστερά ωραία πρόσωπα, ωραία κορμιά. Να τα κόβουμε αμέσως.Τότε είναι που ενεργεί και έχει δικαίωμα ο Θεός να σε βοηθήσει και να σου αφαιρέσει το πάθος. Ειδάλλως δίνουμε δικαίωμα στους δαίμονες.

  Αγόρι εδώ, 16, μου αρέσουν τα αγόρια , δεν είμαι γκέϊ.

  Θα κρατήσω αυτό το σημείο μέσα μου καλά , στο μυαλό και στην καρδιά.
  Μερικά κομμάτια ομολογώ πως φαίνονται αρκετά ψεύτικα και στημένα..
  Πολύ απλοϊκά θα έλεγα για να είναι αληθινά. Αλλά.. ίσως έτσι να είναι. Όντως να είναι τόσο απλό.
  Αλλά κάτι μέσα μου.. δεν με αφήνει να το πιστέψω.
  Κορίτσι ερωτικά δεν έχω δει ούτε στα ονειρά μου.. [και κυριολεκτικά και μεταφορικα]

  Εγώ δεν έχω θέμα βέβαια , παρθένος θα μείνω.
  Είμαι απίστευτα ντροπαλός για να κάνω κάτι. Πολύ θα ήθελα να βρω κάποιους φίλους ίσως.. στην ηλικία μου κοντά όσο γίνεται. Ή και όχι.. δεν ξέρω, Ότι φέρει ο Θεός καλό είναι. Ξέρει αυτός…

  Ζορίζομαι πάρα μα πάρα πολύ με την ομοφυλοφιλία μου. Κοιτάζω τα αγόρια από πάνω μέχρι κάτω και καρφώνω το βλέμμα μου στα πρόσωπα τους.. νιώθω πως σκέφτονται πως είμαι γκέι.. όντως το νιώθω.
  Ευτυχώς δεν είμαι θυληπρεπής και ούτε δείχνω. Αν ήμουν; Ίσως να ήμουν και νεκρός με τέτοια βλέμματα που ρίχνω σε ότι αρσενικό κινείται κάτω των 25 πάνω κάτω…

  Όταν λέω ευτυχώς δεν είμαι θυληπρεπής.. κανένα υπονούμενο δεν κρύβω για τους πιο feminine απ την μάζα , αγόρια.
  Ίσα ίσα.. τους πάω περισσότερο!
  Είναι βέβαια μεγάλο θέμα. Και όλοι μοιάζουν μεταξύ τους..έχουν ίδια ακριβώς ψυχολογία , ιδιοσυγκρασία μέχρι και ιδεολογία !

  1. Οπως η οσια Μαρια η αιγυπτια ηταν πορνη .μετανοησε απο το παθος της και εγινε αγια.ετσι και η ομοφιλοφιλια αν την δεις ως παθος διορθωνεσαι αν την δεις ως τροπο ζωης τοτε εινε δυσκολο.το ιδιο ισχυει και με τους ετεροφιλους που αναζητουν πολλες σχεσεις η εφημερες

 6. Δεν είπε κανείς ότι η φωτογραφία είναι του Δημήτρη. Όλες οι φωτογραφίες που συνοδεύουν ιστορίες εικονίζουν άλλα πρόσωπα, γιατί κάποιοι έξυπνοι είναι χριστοφοβικοί και δεν μπορούν να δεχθούν το διαφορετικό. Και φυσικά δεν δικαιούνται να τους εγκαλέσουν που δεν βγαίνουν φωτογραφία, άτομα που ούτε το όνομά τους δεν τολμούν να γράψουν.

Αφήστε ένα σχόλιο

To email σας μένει μυστικό. *

Τελευταία

Ένας Κύπριος φοιτητής μιλά για την ομοφυλοφιλία (Συνέντευξη)

Ένας Κύπριος φοιτητής μιλά για την ομοφυλοφιλία (Συνέντευξη)

Ποτέ δεν έδωσα υπερβολική προσοχή και αυτό νομίζω είναι σημαντικό. Να μη μας καταπιεί αυτό το πάθος. Να το αντιμετωπίσουμε, δίνοντας σημασία στα τόσα άλλα που είναι πολύ πιο σημαντικά και που μας χαρακτηρίζουν πολύ περισσότερο…

1 Απριλίου 2024
Γιατί κάνουμε σεξ (και σαρκικές αμαρτίες);

Γιατί κάνουμε σεξ (και σαρκικές αμαρτίες);

Ποια είναι τα 13 κίνητρα του σεξ και πώς θα βρούμε την αληθινή αγάπη;

12 Μαρτίου 2024
Ισότητα στο γάμο, Ισότητα στον αγώνα

Ισότητα στο γάμο, Ισότητα στον αγώνα

Όταν παντρεύτηκε ο κολλητός μου, το πανηγυρίσαμε. Ήμασταν ενθουσιασμένοι που έπαιρνε μια τόσο καλή κοπέλα

16 Φεβρουαρίου 2024
Είμαι ομοφυλόφιλος και Χριστιανός γιατί…

Είμαι ομοφυλόφιλος και Χριστιανός γιατί…

Παραμονές της ψήφισης του νομοσχεδίου για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, σε

7 Φεβρουαρίου 2024