Το επόμενό βήμα

Είσαι Χριστιανός που βιώνει ομόφυλες έλξεις. Ξέρεις ότι οι ομοσεξουαλικές πράξεις είναι αντίθετες στο λόγο του Θεού. Θέλεις να ζήσεις μαζί με το Χριστό και αναρωτιέσαι ποιο πρέπει να είναι το επόμενό σου βήμα. Αυτή είναι η δική μου εμπειρία:

  1. Αποδέξου τον εαυτό σου και συνειδητοποίησε ότι οι έλξεις που βιώνεις είναι απλά αυτές που είναι.
  2. Προσευχήσου, ώστε να σου δώσει ο Θεός την αρετή της αγνότητας.
  3. Φρόντισε να έχεις τριγύρω σου άλλους ανθρώπους που αγωνίζονται επίσης να προοδεύσουν στην αρετή. Η ιδέα είναι απλή: αν είσαι βουτηγμένος στην κοπριά μέχρι το λαιμό, τότε θα καταλήξεις να μυρίζεις κοπριά· αντίθετα, αν είσαι βουτηγμένος στην “αρετή”, θα καταλήξεις να μυρίζεις “αρετή”. Με άλλα λόγια, τα πρόσωπα με τα οποία κάνεις παρέα θα επιδράσουν στην επιτυχία σου στην κατάκτηση της αρετής.
  4. Ξεπέρασε την ιδέα ότι οι άνθρωποι “πρέπει να αλλάξουν το σεξουαλικό τους προσανατολισμό” και αντ’ αυτού δέξου την ιδέα ότι όλοι πρέπει να είμαστε προσανατολισμένοι πρώτα και κύρια προς το Χριστό. Με άλλα λόγια, ας ξεπεράσουμε το πρίσμα “ομοφυλόφιλος-ετεροφυλόφιλος” (όσον αφορά την εικόνα που έχουμε για τους άλλους) και αντ’ αυτού ας ξεκινήσουμε να βλέπουμε ο ένας τον άλλον πρώτα και κύρια όπως μάς βλέπει ο Χριστός: σαν τους αγαπημένους Του.
  5. Μη θέτεις ποτέ παραμέτρους στο τι μπορεί να κάνει ο Κύριος. Μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες είναι ότι πολλοί νεαροί πιστεύουν ότι, άπαξ και βιώνουν ομόφυλες έλξεις, σημαίνει ότι “είναι gay” και τελείωσε η ιστορία. Γι’ αυτούς (και για μένα), η ελπίδα να αποκτήσουν μια “παραδοσιακή” οικογένεια έχει καταρρεύσει και συχνά αρχίζουμε να πιστεύουμε ότι μπορεί να είμαστε μόνοι “για πάντα”. Ίσως η αγνή αγαμία να είναι η κλήση σου, ίσως και όχι. Μπορεί να είναι και η αγνή συζυγία. Αν το αποκλείεις αυτό, σημαίνει ότι αποκλείεις όσα μπορεί ο Θεός να έχει ετοιμάσει για σένα. Αλλά αυτό δε θα συμβεί, αν πρώτα δεν εγκολπωθείς ολόψυχα την αγνότητα.
CC (BY-NC) Jens Schott Knudsen
CC (BY-NC) Jens Schott Knudsen

Για να το θέσω απλά, ο Θεός μάς καλεί όλους να παρουσίασουμε την καρδιά μας αγνή – και δι’ αυτού, έχω δει τον Κύριο να βάζει μια ετερόφυλη σύζυγο στις καρδιές ανθρώπων που βιώνουν ομόφυλες έλξεις. Όχι σε όλους, αλλά σε αρκετούς – πολύ περισσότερους απ’ ό,τι ποτέ θα ακούσετε στα κατεστημένα ΜΜΕ (που βασικά εργάζονται για να βεβαιωθούν ότι αυτοί οι άνθρωποι δε θα γίνουν ποτέ είδηση). Αυτό συχνά συγχέεται από τα media ως μια μορφή αυταπάτης, αλλά ο κόσμος που έχει αυτοαποκλείσει την αγνότητα δεν μπορεί να μιλήσει για τους πιθανούς καρπούς της αρετής της αγνότητας. Θα πρέπει λοιπόν να επιδιώξουμε την αγνότητα, “για να βρούμε σύζυγο”; Όχι. Αυτό θα αποτελούσε μη αγνή επιδίωξη και σκοπιμότητα – γιατί θέτει το θέλημά μας πάνω από το θέλημα του Θεού και όσα ίσως Εκείνος έχει ετοιμάσει για μας. Απλούστατα, πρέπει να υποταχθούμε όλοι στο θέλημά Του και να είμαστε ανοιχτοί στην κλήση Του, όποια κι αν είναι αυτή. Για πολλούς από εμάς, αυτό θα σημάνει μια ζωή αγαμίας, ωστόσο, δε θα είμαστε ποτέ μόνοι, όταν ζούμε την αγαμία για χάρη του Κυρίου. Το γνωρίζω αυτό, γιατί τη βιώνω αυτή τη στιγμή – και ποτέ δεν έχω νιώσει λιγότερη μοναξιά σε όλη μου τη ζωή.

Μία Απάντηση

Αφήστε ένα σχόλιο

To email σας μένει μυστικό. *

Τελευταία

Κάθε αγώνας μετράει

Κάθε αγώνας μετράει

Συμβαίνει καμιά φορά να ξενερώνεις με τον αγώνα σου. Άλλα περίμενες και άλλα καταφέρνεις τελικά.

10 Δεκεμβρίου 2023
Παίζοντας με τη φωτιά

Παίζοντας με τη φωτιά

Σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, όπου κάθε καλοκαίρι καίγονται τεράστιες εκτάσεις δάσους και χάνονται

4 Δεκεμβρίου 2023
Μετά την πτώση

Μετά την πτώση

Πάλι αυτή η φαρμακερή στιγμή. Η στιγμή που άφησες εβδομάδες και μήνες αγώνα να πάνε

1 Δεκεμβρίου 2023
Διαλέγοντας τον Χριστό: Συνέντευξη με έναν αμφιφυλόφιλο φοιτητή

Διαλέγοντας τον Χριστό: Συνέντευξη με έναν αμφιφυλόφιλο φοιτητή

— Καλησπέρα, Νίκο. Καλώς όρισες στο Ομοφυλοφιλία.gr. Ευχαριστούμε που είσαι εδώ σήμερα μαζί μας. Πες

27 Νοεμβρίου 2023