Το επόμενό βήμα

Είσαι Χριστιανός που βιώνει ομόφυλες έλξεις. Ξέρεις ότι οι ομοσεξουαλικές πράξεις είναι αντίθετες στο λόγο του Θεού. Θέλεις να ζήσεις μαζί με το Χριστό και αναρωτιέσαι ποιο πρέπει να είναι το επόμενό σου βήμα. Αυτή είναι η δική μου εμπειρία:

  1. Αποδέξου τον εαυτό σου και συνειδητοποίησε ότι οι έλξεις που βιώνεις είναι απλά αυτές που είναι.
  2. Προσευχήσου, ώστε να σου δώσει ο Θεός την αρετή της αγνότητας.
  3. Φρόντισε να έχεις τριγύρω σου άλλους ανθρώπους που αγωνίζονται επίσης να προοδεύσουν στην αρετή. Η ιδέα είναι απλή: αν είσαι βουτηγμένος στην κοπριά μέχρι το λαιμό, τότε θα καταλήξεις να μυρίζεις κοπριά· αντίθετα, αν είσαι βουτηγμένος στην “αρετή”, θα καταλήξεις να μυρίζεις “αρετή”. Με άλλα λόγια, τα πρόσωπα με τα οποία κάνεις παρέα θα επιδράσουν στην επιτυχία σου στην κατάκτηση της αρετής.
  4. Ξεπέρασε την ιδέα ότι οι άνθρωποι “πρέπει να αλλάξουν το σεξουαλικό τους προσανατολισμό” και αντ’ αυτού δέξου την ιδέα ότι όλοι πρέπει να είμαστε προσανατολισμένοι πρώτα και κύρια προς το Χριστό. Με άλλα λόγια, ας ξεπεράσουμε το πρίσμα “ομοφυλόφιλος-ετεροφυλόφιλος” (όσον αφορά την εικόνα που έχουμε για τους άλλους) και αντ’ αυτού ας ξεκινήσουμε να βλέπουμε ο ένας τον άλλον πρώτα και κύρια όπως μάς βλέπει ο Χριστός: σαν τους αγαπημένους Του.
  5. Μη θέτεις ποτέ παραμέτρους στο τι μπορεί να κάνει ο Κύριος. Μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες είναι ότι πολλοί νεαροί πιστεύουν ότι, άπαξ και βιώνουν ομόφυλες έλξεις, σημαίνει ότι “είναι gay” και τελείωσε η ιστορία. Γι’ αυτούς (και για μένα), η ελπίδα να αποκτήσουν μια “παραδοσιακή” οικογένεια έχει καταρρεύσει και συχνά αρχίζουμε να πιστεύουμε ότι μπορεί να είμαστε μόνοι “για πάντα”. Ίσως η αγνή αγαμία να είναι η κλήση σου, ίσως και όχι. Μπορεί να είναι και η αγνή συζυγία. Αν το αποκλείεις αυτό, σημαίνει ότι αποκλείεις όσα μπορεί ο Θεός να έχει ετοιμάσει για σένα. Αλλά αυτό δε θα συμβεί, αν πρώτα δεν εγκολπωθείς ολόψυχα την αγνότητα.
CC (BY-NC) Jens Schott Knudsen
CC (BY-NC) Jens Schott Knudsen

Για να το θέσω απλά, ο Θεός μάς καλεί όλους να παρουσίασουμε την καρδιά μας αγνή – και δι’ αυτού, έχω δει τον Κύριο να βάζει μια ετερόφυλη σύζυγο στις καρδιές ανθρώπων που βιώνουν ομόφυλες έλξεις. Όχι σε όλους, αλλά σε αρκετούς – πολύ περισσότερους απ’ ό,τι ποτέ θα ακούσετε στα κατεστημένα ΜΜΕ (που βασικά εργάζονται για να βεβαιωθούν ότι αυτοί οι άνθρωποι δε θα γίνουν ποτέ είδηση). Αυτό συχνά συγχέεται από τα media ως μια μορφή αυταπάτης, αλλά ο κόσμος που έχει αυτοαποκλείσει την αγνότητα δεν μπορεί να μιλήσει για τους πιθανούς καρπούς της αρετής της αγνότητας. Θα πρέπει λοιπόν να επιδιώξουμε την αγνότητα, “για να βρούμε σύζυγο”; Όχι. Αυτό θα αποτελούσε μη αγνή επιδίωξη και σκοπιμότητα – γιατί θέτει το θέλημά μας πάνω από το θέλημα του Θεού και όσα ίσως Εκείνος έχει ετοιμάσει για μας. Απλούστατα, πρέπει να υποταχθούμε όλοι στο θέλημά Του και να είμαστε ανοιχτοί στην κλήση Του, όποια κι αν είναι αυτή. Για πολλούς από εμάς, αυτό θα σημάνει μια ζωή αγαμίας, ωστόσο, δε θα είμαστε ποτέ μόνοι, όταν ζούμε την αγαμία για χάρη του Κυρίου. Το γνωρίζω αυτό, γιατί τη βιώνω αυτή τη στιγμή – και ποτέ δεν έχω νιώσει λιγότερη μοναξιά σε όλη μου τη ζωή.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία

Στο κατώφλι των 18 σου χρόνων

Στο κατώφλι των 18 σου χρόνων

Έδωσες πανελλήνιες, πέρασες στο πανεπιστήμιο και σε λίγο θα έχεις την πρώτη σου εξεταστική. Όλα

30 Νοεμβρίου 2022
Όταν η Κοινότητα μας πληγώνει

Όταν η Κοινότητα μας πληγώνει

Όσα γνωρίζουμε για το ενδομειονοτικό στρες στη ΛΟΑΤΚΙ Κοινότητα

3 Νοεμβρίου 2022
Αρκετά με τις κλάψες

Αρκετά με τις κλάψες

Τα αγόρια και τα κορίτσια που έλκονται από το ίδιο φύλο δεν είναι τα ανόητα θύματα μιας ιδιοτροπίας της μοίρας, που ανακαλύπτουν μέσα τους τις ομόφυλες έλξεις. Έχουν επιλογές, και ο Θεός υποσχέθηκε ότι πάντα θα παρέχει στα παιδιά του την χάρη Του για να ζουν και να αντέχουν και τις πιο δύσκολες απαιτήσεις

12 Οκτωβρίου 2022
Το Δικαίωμα του ανθρώπου και το Δικαίωμα του Θεού

Το Δικαίωμα του ανθρώπου και το Δικαίωμα του Θεού

Μερικοί λέτε: «Όλα μού επιτρέπονται». Σωστά, δεν είναι όμως όλα προς το συμφέρον μου. Όλα μού επιτρέπονται, εγώ όμως δεν θα αφήσω τίποτα να με υποδουλώσει…

4 Οκτωβρίου 2022