Το είδωλο πίσω από τις ομόφυλες επιθυμίες

Δε βγάζω την ουρά μου απ’ έξω, όταν λέω ότι οι ομόφυλες έλξεις είναι συχνά αλληλένδετες με την ειδωλολατρία.

Σε αντίθεση με τις ετεροφυλοφιλικές επιθυμίες (επιθυμίες για αυτό που δεν είμαστε και δεν μπορούμε να γίνουμε), οι ομόφυλες επιθυμίες είναι ένας πόθος για αυτό που θέλουμε να δούμε στον εαυτό μας, αλλά το στερούμαστε. Ως αποτέλεσμα, συχνά εμφανίζονται στην καρδιά μας μια δυνατή συναισθηματική υπερεξάρτηση και μια βαθιά ανάγκη να είμαστε κοντά σε κάποιον, για να πάρουμε από αυτόν την αποδοχή και την επιβεβαίωση.

Η γοητεία αυτού του ειδώλου είναι πολλά περισσότερα από μια απλή σεξουαλική εξάρτηση. Και αυτό είναι πολύ καταστροφικό. Μεταξύ άλλων, γεννά πόθους που δεν μπορούν να εκπληρωθούν και επιβαρύνει τρομερά τις φιλίες.

CC (BY-NC) Rob.
CC (BY-NC) Rob.

Άρτος και Ζωή

Στο δικό μου αγώνα ενάντια στις ειδωλολατρικές παρορμήσεις των ομόφυλων έλξεων, αυτά τα λόγια του Χριστού έχουν αποδειχθεί πολύ πολύτιμα για μένα:

Εγώ είμαι ο άρτος της ζωής. Αυτός που έρχεται σε εμένα δεν θα πεινάσει και αυτός που πιστεύει σε μένα δεν θα διψάσει ποτέ (Ιωάν. 6:35).

Δεν με ανησυχεί το ψωμί. Μέσα σε λίγες εκατοντάδες μέτρα από το γραφείο μου, υπάρχουν τρία supermarket και μια ντουζίνα σαντουιτσάδικα. Δεν αναρωτιέμαι αν θα μπορώ να έχω ψωμί στα χέρια μου. Αυτό που με απασχολεί είναι οι επιλογές — να αποφασίσω τι είδους ψωμί να αγοράσω.

Αν αφήσουμε κατά μέρος τις στιγμιαίες αποφάσεις της πρωτοχρονιάς για μείωση των επεξεργασμένων υδατανθράκων, σε πολλά μέρη του κόσμου σήμερα, δεν είναι αυτή η πραγματικότητα. Και δεν ήταν στον καιρό του Ιησού. Το ψωμί ήταν η βασική τροφή, ήταν είδος πρώτης ανάγκης.

Ο Άρτος της Ζωής

Άρα μπορούμε να καταλάβουμε τι εννοεί εδώ ο Χριστός. Δεν είναι ένα προαιρετικό συνοδευτικό για το γεύμα μας. Είναι η βασική τροφή της ζωής μας. Είναι ό,τι χρειαζόμαστε για να ζούμε αληθινά. Το ψωμί θρέφει τα σώματά μας, αλλά ο Χριστός θρέφει τις ψυχές μας. Χωρίς τον Χριστό είμαστε πνευματικά νεκροί. Μόνο Αυτός είναι η πρώτη μας ανάγκη. Μόνο Αυτός μπορεί να μας ικανοποιήσει αληθινά: “Εγώ είμαι ο άρτος της ζωής. Αυτός που έρχεται σε εμένα δεn θα πεινάσει και αυτός που πιστεύει σε μένα δε θα διψάσει ποτέ” (Ιωάν. 6:35).

Ό,τι και να λένε τα συναισθήματά μου, κανένας επίγειος φίλος δεν μπορεί ποτέ να με ικανοποιήσει σε αυτό — κανένας φίλος δεν είναι φτιαγμένος για να με ικανοποιεί σε αυτό το επίπεδο. Μόνο ο Χριστός είναι ο χορταστικός άρτος της ψυχής.

Ως κάποιος που παλεύει με τις ομόφυλες έλξεις, αυτή η αλήθεια είναι απελευθερωτική. Όσο περισσότερο ζω μέσα στο φως της, τόσο κατανοώ ότι είναι αληθινή. Γιατί όσο πειράζομαι για να βρω αυτή την απόλυτη ικανοποίηση σε οποιονδήποτε άλλον, αυτός ο στίχος γίνεται το έρμα της ψυχής και της καρδιάς μου. Μπορώ να Τον δοκιμάσω με αυτόν και είμαι βέβαιος ότι θα αποδειχθεί ο Ίδιος αληθινός και κάθε άνθρωπος ψεύτης. Η ζωή είναι πολύ, πολύ καλύτερη, όταν θέσουμε τον Χριστό στο κέντρο της και πολύ, πολύ χειρότερη, όταν βάλουμε οποιονδήποτε άλλον.

Αιώνια χαρά

Ο Χριστός προσφέρει αυτό που δεν θα προσφέρει ποτέ καμιά ομόφυλη σχέση. Το μεγαλύτερο δώρο που μας δίνει ο Χριστός είναι… ο Χριστός. Δεν είναι το μέσο για κάποιον άλλο, ξεχωριστό σκοπό. Ο άρτος της ζωής δεν είναι κάτι άλλο, με το Χριστό απλά να μας το μοιράζει. Αυτός είναι το βραβείο.

Ο στόχος για τους Χριστιανούς με ομόφυλες έλξεις δεν είναι τόσο να απαλλαγούν. Εγώ, τουλάχιστον, θα ήθελα να γίνω σύζυγος μιας γυναίκας και πατέρας ενός παιδιού. Αλλά υπάρχει ένας πολύ μεγαλύτερος πόθος — μια πιο επείγουσα προτεραιότητα — να γνωρίσω καλύτερα το Χριστό.

“Νίκη” για μένα δεν είναι να αλλάξουν οι έλξεις μου από ομόφυλες σε ετερόφυλες. Γιατί, αν και αυτή θα ήταν μια αλλαγή από τις αφύσικες προς τις φυσικές επιθυμίες, ο αγώνας με τον πειρασμό θα παρέμενε. Το θέατρο της μάχης θα είχε μετακινηθεί, αλλά η πάλη θα παρέμενε εξ ίσου σκληρή.

Όχι. “Νίκη” για μένα, και για τον καθένα που παλεύει με τις ομόφυλες επιθυμίες, είναι μια μεγαλύτερη αγάπη για το Χριστό και μια βαθύτερη γνώση ότι η χάρη Του αρκεί για όλα. Υπάρχει ένα βραβείο μεγαλύτερο από την ετεροφυλοφιλία — ένας μεγαλύτερος Άρτος — στον Κύριο, στον οποίο βρίσκεται η απόλυτη και αιώνια ευτυχία μας.

Sam Allberry

Αφήστε ένα σχόλιο

To email σας μένει μυστικό. *

Τελευταία

Ένας Κύπριος φοιτητής μιλά για την ομοφυλοφιλία (Συνέντευξη)

Ένας Κύπριος φοιτητής μιλά για την ομοφυλοφιλία (Συνέντευξη)

Ποτέ δεν έδωσα υπερβολική προσοχή και αυτό νομίζω είναι σημαντικό. Να μη μας καταπιεί αυτό το πάθος. Να το αντιμετωπίσουμε, δίνοντας σημασία στα τόσα άλλα που είναι πολύ πιο σημαντικά και που μας χαρακτηρίζουν πολύ περισσότερο…

1 Απριλίου 2024
Γιατί κάνουμε σεξ (και σαρκικές αμαρτίες);

Γιατί κάνουμε σεξ (και σαρκικές αμαρτίες);

Ποια είναι τα 13 κίνητρα του σεξ και πώς θα βρούμε την αληθινή αγάπη;

12 Μαρτίου 2024
Ισότητα στο γάμο, Ισότητα στον αγώνα

Ισότητα στο γάμο, Ισότητα στον αγώνα

Όταν παντρεύτηκε ο κολλητός μου, το πανηγυρίσαμε. Ήμασταν ενθουσιασμένοι που έπαιρνε μια τόσο καλή κοπέλα

16 Φεβρουαρίου 2024
Είμαι ομοφυλόφιλος και Χριστιανός γιατί…

Είμαι ομοφυλόφιλος και Χριστιανός γιατί…

Παραμονές της ψήφισης του νομοσχεδίου για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, σε

7 Φεβρουαρίου 2024