Όχι στην υποκρισία

Συχνά βλέπουμε συνανθρώπους μας, τόσο πιστούς Χριστιανούς όσο και αδιάφορους θρησκευτικά, να κατακρίνουν την ομοφυλοφιλία σαν την “ύψιστη διαστροφή”, τη στιγμή που θεωρούν απόλυτα φυσιολογικές τις προγαμιαίες και εξωγαμιαίες σχέσεις μεταξύ ετεροφύλων ή τις θεωρούν κάπως “δικαιολογημένες”, ειδικά στις μέρες μας με την γενικότερη έκλυση των ηθών.

Για τους αδιάφορους, το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι η ηθική τους έχει σαθρά θεμέλια, καθώς ερείδεται σε υποκειμενικά ανθρώπινα κριτήρια και όχι σε κάποια επιστημονική άποψη, φιλοσοφική ή θεολογική παράδοση. Έχουμε βέβαια υποστηρίξει σε άλλο άρθρο, πως η ίδια η φυσιολογία του ανθρώπινου σώματος καταδεικνύει το αφύσικο των ομοφυλοφιλικών πράξεων. Ωστόσο, η ίδια αυτή φυσιολογία δείχνει επίσης σε αυτούς, που θέλουν να δουν πραγματικά την αλήθεια, ότι ο παρθενικός υμένας υπάρχει ακριβώς για να φανερώνει και να διασφαλίζει ότι η κολπική επαφή γίνεται μεταξύ δύο προσώπων, που έχουν σταθερή και ισόβια σχέση μεταξύ τους. Άρα, είναι ξεκάθαρα υποκριτικό να φωνάζεις μεν ότι οι πρωκτικές επαφές μεταξύ ομοφύλων είναι διαστροφικές (που είναι) και να αποσιωπάς ότι οι πρωκτικές επαφές ή οι προγαμιαίες και εξωγαμιαίες κολπικές επαφές μεταξύ ετεροφύλων με τη χρήση μάλιστα “προφυλάξεων” είναι επίσης διαστροφικές.

3751367875_b3d836e796_z

Για τους Χριστιανούς, θα θέλαμε να τους υπενθυμίσουμε ότι η μελέτη της Αγίας Γραφής δεν μας επιτρέπει να καταδικάζουμε συγκεκριμένα πρόσωπα. Μόνος αρμόδιος να κρίνει είναι ο Θεός. “Εσύ ποιος νομίζεις ότι είσαι και κρίνεις τον διπλανό σου;” (Ιακώβου 4:12). Η ίδια Αγία Γραφή, “ο Λόγος του Θεού, που ζει και ενεργεί και κόβει περισσότερο από κάθε δίκοπο μαχαίρι και χώνεται μέχρι την ψυχή και το πνεύμα, τις αρθρώσεις και το μεδούλι, και κρίνει τις σκέψεις και τις επιθυμίες της καρδιάς” (Εβρ. 4:12), καταδικάζει και τις προγαμιαίες σχέσεις. Οι πρώτοι Χριστιανοί ξεκάθαρα έλαβαν τη συμβουλή και την κατήχηση να μην παραδίδουν το σώμα τους στις προγαμιαίες σχέσεις (Πράξ. 15:29). Είναι λοιπόν αμαρτία, σφάλμα και αποτυχία του Χριστιανού οι προγαμιαίες σχέσεις. Πώς μπορεί λοιπόν κάποιος που δικαιολογεί τις προγαμιαίες σχέσεις να καταδικάζει ανερυθρίαστα κάποιον ομοφυλόφιλο;

Ο αδελφόθεος Ιάκωβος προειδοποιεί:

“Όποιος τηρήσει όλο το νόμο εκτός από μία εντολή, την οποία θα παραβεί, έγινε ένοχος όλων. Γιατί αυτός που είπε “μη μοιχεύσεις” είπε και “μη φονεύσεις”. Αν λοιπόν εσύ δεν μοιχεύεις αλλά φονεύεις, έγινες παραβάτης του νόμου” (Ιακ. 2:9-10).

Επί πλέον, ας ξέρουν αυτοί οι κύριοι, ότι όπως λέει ένας σοφός γέροντας “ό,τι κατέκρινες θα το υποστείς”. Ο Κύριος πολλές φορές επιτρέπει σε αυτούς που είναι υπερήφανοι και κατακρίνουν τους άλλους, να δοκιμάσουν τον ίδιο πειρασμό και να πέσουν ακόμη στην ίδια αμαρτία, για να ταπεινωθούν και να πάψουν να κατηγορούν τον αδελφό τους. Ας προσέξουν λοιπόν.

Ο Θεός είναι δίκαιος και δεν προσωποληπτεί (Πράξ. 10:34).

Αφήστε ένα σχόλιο

To email σας μένει μυστικό. *

Τελευταία

Η συνταγή της επιτυχίας

Η συνταγή της επιτυχίας

Είτε αγωνίζεσαι χρόνια κατά της αρσενοκοιτίας είτε ξεκινάς τώρα την πνευματική ζωή, έρχεται η στιγμή

1 Μαΐου 2024
Ένας Κύπριος φοιτητής μιλά για την ομοφυλοφιλία (Συνέντευξη)

Ένας Κύπριος φοιτητής μιλά για την ομοφυλοφιλία (Συνέντευξη)

Ποτέ δεν έδωσα υπερβολική προσοχή και αυτό νομίζω είναι σημαντικό. Να μη μας καταπιεί αυτό το πάθος. Να το αντιμετωπίσουμε, δίνοντας σημασία στα τόσα άλλα που είναι πολύ πιο σημαντικά και που μας χαρακτηρίζουν πολύ περισσότερο…

1 Απριλίου 2024
Γιατί κάνουμε σεξ (και σαρκικές αμαρτίες);

Γιατί κάνουμε σεξ (και σαρκικές αμαρτίες);

Ποια είναι τα 13 κίνητρα του σεξ και πώς θα βρούμε την αληθινή αγάπη;

12 Μαρτίου 2024
Ισότητα στο γάμο, Ισότητα στον αγώνα

Ισότητα στο γάμο, Ισότητα στον αγώνα

Όταν παντρεύτηκε ο κολλητός μου, το πανηγυρίσαμε. Ήμασταν ενθουσιασμένοι που έπαιρνε μια τόσο καλή κοπέλα

16 Φεβρουαρίου 2024