Αντίδοτο στη μοναξιά

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα στη ζωή των ανθρώπων κάθε τάξης και φυλής είναι η μοναξιά. Μια μοναξιά, που στην περίπτωση των ομοφυλόφιλων, μπορεί να στοιχειώσει ολόκληρη τη ζωή τους. Για να την ξεπεράσουν, οι άνθρωποι το ρίχνουν στις δημόσιες σχέσεις, τις γνωριμίες μέσω διαδικτύου, το clubbing, το σεξ κ.α.

Υπάρχει όμως απλούστερος τρόπος: η χριστιανική αγάπη. Γιατί αυτός που αγαπάει αληθινά το συνάνθρωπό του δε νιώθει ποτέ μοναξιά, καθώς η καρδιά του είναι πεπληρωμένη από τη χάρη του Αγίου Πνεύματος. Ο άγιος γέροντας Αιμιλιανός Σιμωνοπετρίτης είπε κάποτε:

Μοναξιά νοιώθει αυτός που δεν αγαπά και η μοναξιά γίνεται μεγαλύτερη, όταν θέλω να με αγαπούν.

Οποιοσδήποτε άνθρωπος, είτε βασιλιάς είτε ζητιάνος είναι, μόλις θελήσει να τον αγαπούν, θα δείτε ότι αμέσως θα νοιώσει μοναξιά.

Μόλις αρχίσει να αγαπά, όχι με αγάπη ανθρώπινη αλλά εν τη Εκκλησία, αρχίζει να φεύγει η μοναξιά και ανακαλύπτει πως όλη η Εκκλησία, οι πάντες είναι μαζί του.

Ας αποκτήσουμε λοιπόν την αγάπη, το μόνο μέσο που φέρνει την ευτυχία.

15109257188_a9754d1074_z

Μία Απάντηση

  1. Ειλικρινά δεν έχω λόγια να σας εκφράσω για το ποση δυναμη μου δινετε μέσω αυτου του ιστολογιου. Ο Θεός να σας δίνει δύναμη και πίστη στον Αγώνα σας.Σας ευχαριστώ πολύ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία

Όταν η Κοινότητα μας πληγώνει

Όταν η Κοινότητα μας πληγώνει

Όσα γνωρίζουμε για το ενδομειονοτικό στρες στη ΛΟΑΤΚΙ Κοινότητα

3 Νοεμβρίου 2022
Αρκετά με τις κλάψες

Αρκετά με τις κλάψες

Τα αγόρια και τα κορίτσια που έλκονται από το ίδιο φύλο δεν είναι τα ανόητα θύματα μιας ιδιοτροπίας της μοίρας, που ανακαλύπτουν μέσα τους τις ομόφυλες έλξεις. Έχουν επιλογές, και ο Θεός υποσχέθηκε ότι πάντα θα παρέχει στα παιδιά του την χάρη Του για να ζουν και να αντέχουν και τις πιο δύσκολες απαιτήσεις

12 Οκτωβρίου 2022
Το Δικαίωμα του ανθρώπου και το Δικαίωμα του Θεού

Το Δικαίωμα του ανθρώπου και το Δικαίωμα του Θεού

Μερικοί λέτε: «Όλα μού επιτρέπονται». Σωστά, δεν είναι όμως όλα προς το συμφέρον μου. Όλα μού επιτρέπονται, εγώ όμως δεν θα αφήσω τίποτα να με υποδουλώσει…

4 Οκτωβρίου 2022
Η Παναγία, το AIDS και ο Billy Bo

Η Παναγία, το AIDS και ο Billy Bo

Πώς σώθηκε ο Billy Bo, ο γνωστότερος Έλληνας ομοφυλόφιλος της δεκαετίας του ’80…

17 Ιουνίου 2022