Το Ομοφυλοφιλία.gr ταξιδεύει στον ελληνικό ιστό από το 2015. Στα 5 χρόνια λειτουργίας του, ο μονοθεματικός μας ιστότοπος έχει δημοσιεύσει πάνω από 170 κείμενα που αφορούν τις ομόφυλες έλξεις και κανένα για ζητήματα κατηγορικώς διαφορετικά. Η επιλογή μας να μην δημοσιεύουμε κείμενα για άλλα θέματα που συζητιούνται συχνά στους ομοφυλοφιλικούς κύκλους, όπως η διεμφυλικότητα ή η μεσοφυλικότητα, δεν είναι παρά η έκφραση του απόλυτου σεβασμού μας προς τις επώδυνες εμπειρίες άλλων ανθρώπων για τις οποίες όμως στερούμαστε προσωπικής πείρας και γνώσεων. Με χαρά, για πρώτη φορά κάνουμε μία εξαίρεση και δημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο που αναφέρεται σε αληθινά περιστατικά, που κάποιοι αδελφοί μας μπορεί να θεωρήσουν χρήσιμο.


Ο Ιωάννης είχε γνωρίσει τον Στέλιο πριν λίγο καιρό και του τηλεφώνησε να πάνε άλλη μια φορά για έναν καφέ. Είχαν συζητήσει αρκετά ενδιαφέροντα θέματα και τον ένοιωθε στενό του φίλο, που ταιριάζουν σε πολλά σημαντικά πράγματα. Όμως το ουσιαστικότερο ακόμα δεν το είχαν συζητήσει.

Όταν έφθασαν στο σημείο συνάντησης και κάθισαν, σύντομα ο Στέλιος οδήγησε την συζήτηση προς το ζητούμενο, το οποίο τον κατέκλυζε, χωρίς να μπορεί να γνωρίζει την απάντηση που θα λάμβανε. Ο Ιωάννης, από την πλευρά του, ούτε καν είχε υποψιαστεί.

Στέλιος: Ποτέ δεν είπαμε, Ιωάννη, πώς δεν έκανες οικογένεια μέχρι σήμερα; Δεν θέλησες;

Ιωάννης: Δεν το επιδίωξα. Ήθελα και δεν ήθελα. Εσύ;

Στέλιος: Ξέρεις εγώ δεν ξέρω αν θα μπορούσα. Αυτό ακριβώς ήθελα να σου πω σήμερα.

Λέγοντας αυτό κίνησε με νόημα το χέρι του προς τον Ιωάννη. Ο Ιωάννης, σχεδόν σαστισμένος, γρήγορα το τράβηξε πίσω λίγο, πριν προλάβει να τον ακουμπήσει. Παρ’ όλο που αιφνιδιάστηκε, με μεγάλο επιβάλλον στον εαυτό του, κατόρθωσε τελικά εξωτερικά να παραμείνει σχετικά ψύχραιμος. Μόλις είχε καταλάβει αυτό, που μέχρι τότε, ούτε καν υποψιαζόταν.

Ιωάννης: Τι κάνεις, Στέλιο; Δεν το περίμενα αυτό. Έκανες λάθος να πιστεύεις κάτι τέτοιο για μένα. Με τέτοια πρόθεση ερχόσουν; Και σε θεωρούσα φίλο μου. Μάθε ότι μόνο φίλο θα μπορούσα να σε έχω, όπως και τον οποιοδήποτε. Αυτός είναι ο λόγος, λοιπόν, που δεν παντρεύεσαι;

Ακολούθησε για λίγο σιωπή. Η ατμόσφαιρα είχε φορτιστεί συναισθηματικά με διαφορετικό τρόπο από κάθε πλευρά. Τελικά ο Σ. μπόρεσε και έσπασε την σιωπή και είπε:

Στέλιος: Μη με παρεξηγείς, συγχώρα με, είσαι καλό παιδί. Δεν είμαι ομοφυλόφιλος, όπως νόμισες. Δεν είναι απλά μια έλξη ή έξη, μια επιλογή ή απόκλισή μου αυτό που μου συμβαίνει, αλλά είμαι και βιολογικά μπερδεμένος. Τα φαινόμενα απατούν. Η πραγματικότητα είναι άλλη από ό,τι βλέπεις. Έχω και γυναικεία σωματικά χαρακτηριστικά, που δεν είναι ορατά. Πίσω από τον άνδρα που νομίζεις ότι έχεις μπροστά σου, βρίσκεται ένας άνθρωπος με κρυμμένα γυναικεία μέλη και γυναικεία χρωματοσώματα. Είμαι ένας άνθρωπος μπερδεμένος από λάθος της φύσης, χωρίς να φταίω!

Μετά λίγη σιωπή ακόμα, ακούστηκε η φωνή του Ιωάννη:

Ιωάννης: Μένω άφωνος από ότι μου εκμυστηρεύεσαι. Είναι μεγάλη η δοκιμασία σου. Συγγνώμη για την αντίδραση, δεν γνώριζα. Έπρεπε να μου έλεγες ευθύς εξ αρχής την αλήθεια, εφόσον με εμπιστευόσουν. Γνωρίζεις ότι έχω κατανόηση στα προβλήματα των άλλων και δεν θα έπαυα να παραμένω ένας καλός φίλος σου. Δεν θα απομακρυνόμουν από σένα, επειδή τελικά άλλο φύλο φαίνεσαι να έχεις, και άλλο έχεις! Αρκεί να μην μπερδεύεις και συ τα πράγματα και να σέβεσαι την φιλία μας. Τι περνάς πραγματικά! Πες μου, πως είναι δυνατόν;

Στέλιος: Πολύ σπάνια, σε μία γέννηση κάθε 20.000, εξαιτίας κακής λειτουργίας των επινεφριδίων λόγω υπερπλασίας (πάθησης CAΗ), παράγονται οι ανδρικές ορμόνες (τεστοστερόνη) σε σχετικά πολύ μεγάλη ποσότητα, και έτσι ενώ τα φυλετικά χρωματοσώματα είναι φυσιολογικά για γυναίκα (γονότυπος 46ΧΧ), μπορεί να γίνουν τα χαρακτηριστικά του φύλου ασαφή ή να αποκτηθούν και κάποια ανδρικά όργανα. Σε άλλες περιπτώσεις, όμως, μπορεί να συμβεί και το ακριβώς αντίστροφο (σε μία γέννηση κάθε 16.000), όταν τα φυλετικά χρωματοσώματα είναι φυσιολογικά για άντρα (γονότυπος 46ΧΥ), όπου λόγω μη ευαισθησίας σε ανδρογόνα (πάθηση AIS), παράγονται μειωμένες ανδρικές ορμόνες, που δεν επαρκούν για την δημιουργία κανονικών, σαφών ανδρικών οργάνων ή δεν είναι αρκετές να αναχαιτίσουν την δημιουργία θηλυκών οργάνων. Αυτές οι διαταραχές (Διαταραχές Ανάπτυξης Φύλου – DSD) μπορούν να συσχετιστούν και με τις γονιδιακές μεταλλάξεις του γονιδίου SRY λόγω λάθος ανασυνδυασμού, οπότε η έλλειψη του οδηγεί στην απουσία όρχεων, ενώ υπάρχει ανδρικός γονότυπος (46ΧΥ), ή η προσθήκη του προκαλεί την παρουσία ορχέων, ενώ υπάρχει θηλυκός γονότυπος (46ΧΧ). Υπάρχουν και περιπτώσεις που τα χαρακτηριστικά του φύλου μπορούν να επηρεαστούν και από ανωμαλίες στα φυλετικά χρωματοσώματα, όπως με την ύπαρξη ενός μόνο χρωματοσώματος, αντί για δύο, (γονότυπος 45Χ0, σε μία κάθε 4000 γεννήσεις), η οποία παρουσιάζει ομοιότητα με την περίπτωση της διαταραχής ανάπτυξης φύλου σε άνθρωπο με 46ΧΧ, και όπως με την ύπαρξη τρισωμιών, κυρίως της 47ΧΧΥ (μία κάθε 1000 γεννήσεις), όπου μπορεί να παρουσιαστεί μείωση, συνήθως μικρή, των ανδρικών χαρακτηριστικών (μικροί όρχεις, ολιγοσπερμία ή αζωοσπερμία) και να εμφανιστούν, συνήθως ασθενικά, κάποια γυναικεία χαρακτηριστικά (γυναικομαστία), με παρούσα σχεδόν πάντα στειρότητα. Υπάρχουν και οι περιπτώσεις των μωσαϊκών, όπου συνδυάζονται δύο γονότυποι (ένα μέρος κυττάρων έχει τον ένα και ένα μέρος τον άλλο γονότυπο), όπως 45Χ/46ΧΥ και 46ΧΧ/46ΧΥ, με αποτέλεσμα και πάλι την διαταραχή ανάπτυξης φύλου.

Ιωάννης: Για να καταλάβω καλά, μου λες πως ονομάζεται κάποιος άνθρωπος όταν ανήκει σε μια από τις παραπάνω περιπτώσεις, αφού είναι ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται για κάποιον από τους Λ.Ο.Α.Τ., από τους οποίους άλλοι μεν δεν αλλάζουν το φύλο τους (το βιολογικό), αλλά αντί να έχουν φυσιολογικές σχέσεις με το άλλο φύλο, έχουν σχέσεις με το ίδιο (Λ-λεσβίες και Ο-ομοφυλόφιλοι), ή και με τα δύο (Α-αμφιφυλόφιλοι), και άλλοι δεν αποδέχονται το κανονικό, το βιολογικό φύλο τους, αλλά ορίζουν άλλο από αυτό ως φύλο τους, ορίζουν άλλη από αυτό ως ταυτότητα φύλου τους (Τ-τρανς). Αντιθέτως με τους Λ.Ο.Α.Τ., όσα μου εξήγησες αφορούν προβλήματα εκ γενετής στο ίδιο το βιολογικό φύλο, όπου τα σωματικά (ανατομικά) φυλετικά χαρακτηριστικά (φαινότυπος) δεν συμβαδίζουν με τα φυλετικά χρωματοσώματα (γονότυπος).

Στέλιος: Σωστά, δεν έχουμε καμιά σχέση με τους ΛΟΑΤ, αν και κάποιοι επιλέγουν να ανήκουν σε αυτούς. Αυτό όμως συμβαίνει, επειδή το θέλησαν οι ίδιοι, και δεν είναι δεδομένο. Εμείς ονομαζόμαστε ίντερσεξ (intersex) ή στα ελληνικά μεσοφυλικοί ή πιο κατάλληλα διαφυλικοί (γιατί μεσοφυλικός είναι σαν να λέμε ότι είμαστε στο μέσον άνδρα και γυναίκας, που αυτονόητα είναι άστοχο). Είναι η αντικατάσταση του αποτυχημένου και προσβλητικού όρου που χρησιμοποιούσαν στην αρχαία Ελλάδα, ερμαφρόδιτος, αν και τότε δεν τον θεωρούσαν όπως σήμερα, αλλά οι πρόγονοί μας τον εκλάμβαναν ως σεβαστό. Και δυστυχώς πολλοί δεν τα γνωρίζουν αυτά, και άλλοι μας θεωρούν σαν τους τρανς, και άλλοι θεωρούν τους τρανς σαν εμάς. Ενώ εξ ορισμού είμαστε τελείως διαφορετικές περιπτώσεις και ένα μικρό μόνο ποσοστό διαφυλικών ανθρώπων μπορεί να επιλέξει να είναι και τρανς, αφού αυτό είναι θέμα επιλογής (σε αντίθεση με το να είσαι διαφυλικός, που έτσι γεννιέσαι).

Προσωπικά, σέβομαι τις σεξουαλικές επιλογές των Λ.Ο.Α.Τ., όμως δεν συμφωνώ με όλον αυτόν τον ακτιβισμό τους, όταν αυτός φθάνει σε ακρότητες με χυδαίες, προκλητικές και προσβλητικές δημόσιες εμφανίσεις ή με αιτήματα περί γάμου και υιοθεσίας παιδιών, πράγματα αταίριαστα σε αυτούς, αφού αυτά είναι καθαρά εκ φύσεως για τους ετεροφυλόφιλους. Έτσι δεν υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους υπέρ αποδοχής τους και σεβασμού τους χωρίς διακρίσεις από την κοινωνία, αλλά αντιθέτως αμβλύνουν το χάσμα με όλο το υπόλοιπο ετεροφυλόφιλο κοινωνικό σύνολο. Υπάρχει περίπτωση να τους σεβαστούν οι άλλοι, αν οι ίδιοι απαιτούν την αναγνωρισή τους χωρίς να σέβονται; Και δεν έχει σημασία πόσοι κάνουν την ζημιά, αλλά αυτή είναι εις βάρος όλων. Και όταν διαφυλικοί μπλέκουν με τους Λ.Ο.Α.Τ. είναι εις βάρος και αυτών.

Ιωάννης: Είναι πράγματι κρίμα που δεν τα γνωρίζουν όλα αυτά ο πολύς κόσμος και μπορεί να σας παρεξηγήσουν σαν να ανήκετε στους Λ.Ο.Α.Τ. και να σας αντιμετωπίσουν λες και ήταν επιλογή σας και φταίτε εσείς που γεννηθήκατε διαφυλικοί.

Ωστόσο, με την σημερινή πρόοδο της ιατρικής επιστήμης και τις δυνατότητες, τόσο τις φαρμακευτικές όσο και τις επεμβατικές, που υπάρχουν και για τα προβλήματα που αφορούν το φύλο, θα μπορούσατε να καταφέρετε πολλά έτσι δεν είναι;

Στέλιος: Ναι, έτσι είναι. Και υπάρχει η ιατρική τακτική, αν, αμέσως μόλις γεννηθεί το παιδί, διαπιστωθούν στοιχεία διαφυλικότητας (διαταραχή ανάπτυξης φύλου), τότε να μπει σε ένα πρόγραμμα, σε μια παρακολούθηση, και αν χρειαστεί να γίνει και εγχείριση.

Ιωάννης: Α, ωραία, καλό δεν είναι αυτό; Σε σένα εφαρμόστηκε;

Στέλιος: Όχι, δεν φρόντισαν για μένα κάτι τέτοιο. Και καλύτερα.

Ιωάννης: Καλύτερα;

Στέλιος: Ναι, γιατί πολλές φορές μπορεί να υπάρξει το ερώτημα για τους γονείς: Θέλετε να το κάνουμε αγόρι ή κορίτσι; Και αν η επιλογή είναι λάθος και μπερδέψει το παιδί; Ευτυχώς, λοιπόν, αυτό δεν συνέβη σε εμένα. Και, αν ήθελα θα μπορούσα και τώρα να λάβω μεγάλη ιατρική βοήθεια.

Ιωάννης: Ως προς ποιο φύλο;

Στέλιος: Δεν σου εξήγησα ότι τα χρωματοσώματά μου είναι γυναίκας; Αφού αυτό αποφάσισε ο Θεός να είμαι, θα πάω να γίνω κάτι διαφορετικό; Τα χρωματοσώματα επιλέγονται μια φορά, την ώρα της σύλληψης. Τα σωματικά χαρακτηριστικά, στην σημερινή εποχή, αν θέλουμε τα αλλάζουμε. Και αν τα αλλάξουμε, θα πρέπει να το κάνουμε, όταν υπάρχει ελάττωμα της φύσης προς διόρθωσή του, και όχι να αλλάξουμε κάτι το οποίο είναι κανονικό και φυσιολογικό.

Ιωάννης: Σωστά, μιλάς, γιατί μιλάς με πίστη. Και όπου υπάρχει πίστη, εκεί και μόνο μπορεί να υπάρξει και αληθινή αγάπη. Γιατί αληθινή αγάπη με κάποιον μπορεί να έχουμε, μόνο όταν έχουμε μεταξύ μας και τον Θεό, καθώς ο Θεός είναι αγάπη («ο Θεός αγάπη εστίν», Α΄ Ιωάν. 4:8). Πώς όμως θα έχουμε κοντά μας τον Θεό, και θα αγαπούμε αληθινά, αν δεν κάνουμε το θέλημά Του; Αν Εκείνος μάς δίνει ανδρικά χρωματοσώματα και εμείς Του λέμε «όχι, εμείς θέλουμε να είμαστε γυναίκες», ή το αντίστροφο; Είναι φυσικά αδύνατον.

Γι’ αυτό, λοιπόν, «όχι» στην αλλαγή φύλου, όμως «ναι» στην διόρθωσή του. Στην διόρθωση του φαινοτύπου με βάση τον γονότυπο. Ανάλογα με τα χρωματοσώματα να διορθώνονται τα σωματικά, ανατομικά χαρακτηριστικά του φύλου (ειδικά στην ΧΧΥ περίπτωση που επικρατούν τα ανδρικά χαρακτηριστικά να γίνονται όλες οι διορθώσεις προς τον ανδρικό χαρακτήρα, ενώ σε περιπτώσεις μωσαϊκών να γίνονται οι διορθώσεις προς τον γονότυπο των πλεοναζόντων κυττάρων, από τα δύο ή περισσότερα είδη -βάση του γονοτύπου- κυττάρων του μωσαϊκού).

Στέλιος: Όχι πάντα απαραίτητα. Όταν το χρειαζόμαστε, να τα διορθώνουμε. Μπορεί να εκλάβουμε το πρόβλημά μας ως μια δοκιμασία στη ζωή μας από τον Θεό, στην οποία μπορούμε να κάνουμε υπομονή και να γίνουμε καλύτεροι. Και έτσι να συμβιβαστούμε με το πρόβλημα που γεννηθήκαμε και να μην αλλάξουμε τίποτε, πέρα από το να διορθώσουμε τον εσωτερικό μας εαυτό.

Ιωάννης: Όλα αυτά που λες είναι πολύ σημαντικά, και με ωφελείς που σε ακούω. Όμως άκουσέ με σε αυτό που θα σου πω. Εάν θέλεις να κάνεις οικογένεια -ακόμα και αν δεν μπορείς να φέρεις στο κόσμο παιδιά-, τότε να πας να φροντίσεις να αποκτήσεις και εξωτερικά εμφάνιση ανάλογη με ό,τι μου αποκάλυψες ότι υπάρχει και μέσα σου, σε όλο το σωματικό είναι σου, μέχρι και τα κύτταρά σου, το οποίο αν το κάνεις θα σε βοηθήσει εν τέλει να βρεις τον εαυτό σου ως σύντροφος, πράγμα που το χρειάζεσαι. Και τότε θα βρεις και τον σύντροφό σου…

Στέλιος: Θα είμαστε φίλοι μέχρι τότε;

Ιωάννης: Εννοείται!

Εγγραφή
Θέλω να ενημερώνομαι για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Προβολή όλων των σχολίων