Ένας φοιτητής μπροστά στην ομοφυλοφιλία (συνέντευξη)

12

— Καλησπέρα, αδελφέ! Ευχαριστούμε που δέχτηκες να μιλήσεις στο Ομοφυλοφιλία.gr. Πες μας λίγα λόγια για σένα.
— Χαίρετε! Eίμαι ο Δημήτρης από Θεσσαλονίκη και είμαι φοιτητής, 22 χρονών. Γεννήθηκα σε μια άθεη οικογένεια. Οι γονείς μου δεν με είχαν βαπτίσει μικρό, γιατί θεωρούσαν ότι ο άνθρωπος πρέπει να το επιλεγεί μόνος του. Βαπτίστηκα μετά από μελέτη και επιλογή μου στα 16 και από τότε άλλαξε η ζωή μου. Εδώ και 10 σχεδόν χρόνια, βιώνω ομόφυλες έλξεις.

— Ουάου! Πρέπει να είναι όμορφη εμπειρία να βαπτιστείς μεγάλος. Σίγουρα ένιωσες πολύ διαφορετικά.
— Ναι, ήταν μια μοναδική εμπειρία. Βίωσα τη μετάβαση από την πρώτη κατάσταση, όπου ήμουν ξένος με το Θεό, στο μετά, όπου ο Χριστός ζει μέσα μου.

— Οι ομόφυλες έλξεις όμως προϋπήρχαν.
— Ναι. Εμφανίστηκαν στην 1η Γυμνασίου, δηλαδή από τότε άρχισα να έχω σεξουαλικές φαντασιώσεις με παιδιά από το φιλικό περιβάλλον. Πιο πριν θυμάμαι, στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό είχα κάποιες σεξουαλικές περιπτύξεις με αγόρια της ηλικίας μου. Δεν ξέρω αν αυτές ήταν η αιτία της γένεσης αυτού του πάθους μέσα μου, διότι τα άλλα παιδιά με τα οποία είχα επαφή σήμερα είναι straight. Απλά πιστεύω ότι συνέβαλαν κι αυτές.
Επίσης, πιθανότατα σχετίζεται και η ανατροφή μου κατά την παιδική ηλικία. Λόγου χάρη, δεν υπήρχε το ανδρικό πρότυπο· ο πατέρας μου έλειπε από το σπίτι πολλές φορές και για μεγάλο διάστημα. Τον περισσότερο χρόνο ήμουν με τη μαμά μου, η οποία αρκετές φορές, όταν έκανα κάτι καλό, π.χ. όταν καθάριζε, πήγαινα κι εγώ να τη βοηθήσω, έλεγε «αχ! το κοριτσάκι της μαμάς!». Γιατί πάντοτε ήθελε μία κόρη, αλλά δεν απέκτησε. Αυτό το έλεγε κάποιες φορές μέχρι και στο γυμνάσιο. Τελικά το «αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα» φαίνεται να ισχύει. Αλλά, εντάξει, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα βάλουμε με τους γονείς μας.

— Δημήτρη, πιστεύεις ότι οι ομόφυλες έλξεις είναι κάτι που το επιλέγουμε οι ίδιοι;
— Προφανώς και δεν μπορείς να επιλέξεις τις έλξεις σου, αν θα σου αρέσουν τα αγόρια ή τα κορίτσια. Αυτό που όντως επιλέγεις είναι ο τρόπος που θα διαχειριστείς τις έλξεις και γενικότερα ο τρόπος ζωής σου. Αυτό το πάθος είναι πάρα πολύ περίπλοκο. Δεν ξέρουμε ακριβώς πώς σχηματίζεται. Αλλά δεν αξίζει τόσο να ασχοληθούμε με τα αίτια, όσο με την αντιμετώπιση του.

— Εσύ γιατί επέλεξες να πολεμήσεις τις ομόφυλες έλξεις;
— Κοίταξε να δεις. Ο άνθρωπος, από τότε που εξέπεσε από την αγκαλιά του Θεού και απομακρύνθηκε από Αυτόν, είναι συνεχώς αντιμέτωπος με διάφορα πάθη. Ο Χριστός μάς καλεί να γίνουμε Άγιοι, για να ενωθούμε μαζί του και να ζήσουμε στην αιώνια αγαλλίαση, όπως ζούσε ο άνθρωπος στην αρχή. Επιλέγω, λοιπόν, αυτό τον τρόπο ζωής, την εν Χριστώ ζωή, επειδή είναι όμορφη, παρηγορητική, ελπιδοφόρα. Είναι σταυρική αλλά και αναστάσιμη. Καθώς παλιότερα ήμουν κλειστός χαρακτήρας και ευαίσθητος, αν δεν είχα γνωρίσει το Χριστό, δεν ξέρω πώς θα είχα εξελιχθεί. Μπορεί και να είχα αυτοκτονήσει.
Πιστεύω ότι η ομοφυλοφιλία είναι ένα πάθος, όπως όλα τα πάθη που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος. Πρέπει να αγωνιζόμαστε εναντίον των παθών μας, γιατί μας απομακρύνουν από το Φως, που είναι ο Χριστός.

— Ο πνευματικός σου πόσο σε έχει βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια;
— Εγώ έκανα το λάθος και δεν εξομολογήθηκα το πάθος μου στον πνευματικό μου από την αρχή, γιατί ντρεπόμουν. Άσε που δεν ήξερα και πολλά-πολλά τότε, γιατί ήμουν αρχάριος στην πίστη. Μετά, όσο περνούσαν τα χρόνια, δεν είχα καθόλου θάρρος να το πω, γιατί πίστευα ότι θα άλλαζε εντελώς γνώμη για μένα και ότι θα απογοητευόταν. Προσπαθούσα μόνος μου να αγωνίζομαι, αλλά ομολογώ ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο. Πολύ εύκολα χάνεις τις ελπίδες σου.

— Είναι πράγματι πολύ δύσκολο. Πώς άντεξες;
— Κάποια στιγμή στα 19 μου —δεν ξέρω πώς, προφανώς επέδρασε η χάρη του Θεού—, αποφάσισα να το εξομολογηθώ σε έναν αγιορείτη ιερομόναχο. Εκείνη η μέρα ήταν τόσο ξεχωριστή! Πετούσα! Μου έφερε στη μνήμη την ημέρα της Βάπτισής μου. Μετά λέω, εντάξει! δε χρειάζεται τώρα να το πω και στον πνευματικό μου. Αλλά ήταν λάθος αυτή η σκέψη. Γιατί, όπως ένας αθλητής, έτσι κι εμείς χρειαζόμαστε να έχουμε έναν καλό προπονητή στη ζωή μας να μας παρακολουθεί και να μας οδηγεί.

Πριν από τρεις μήνες, μπήκα στην Κοινότητα του Ομοφυλοφιλία.gr και γνώρισα δυο εξαιρετικά παιδιά. Γνωριστήκαμε και από κοντά μάλιστα. Ε, λοιπόν, βοηθήθηκα πάρα πολύ από αυτό το γεγονός! Πήρα πολλή δύναμη, χαρά και θάρρος. Γιατί, όπως λέει και ο Άγιος Παΐσιος, «βοηθάει πολύ σε αυτές τις περιπτώσεις να έχει κανείς έναν καλό φίλο» . Πόσο μάλλον, όταν ο φίλος είναι και συναγωνιστής.

Έτσι, πριν από λίγο καιρό, πήγα στον πνευματικό μου και μίλησα για μένα. Αυτή η εξομολόγηση, μπορώ να πω ότι ήταν η πιο ειλικρινής και αληθινή από όλες τις άλλες φορές. Δεν ένιωθα καθόλου άγχος ή ντροπή. Ήταν σαν να μιλούσα με κάποιον φίλο μου για το πώς πέρασα το καλοκαίρι. Όσο για τα συναισθήματα μετά; Ας πω καλύτερα αυτό που λέει ένα χριστιανικό τραγούδι: «Η ευχή πώς ενεργεί, μη ζητάς να σου το πω· δεν μπορώ να εκφραστώ· είναι θείο μυστικό».

— Εξαιρετικό τραγούδι αυτό. Δημήτρη, δηλάδη, πιστεύεις ότι η Εκκλησία κάνει αρκετά για τους πιστούς της, που βιώνουν ομόφυλες έλξεις;
— Χμμ, όχι. Πιστεύω ότι η Διοικούσα Εκκλησία δεν κάνει τίποτα για να βοηθήσει τους ομοφυλόφιλους. Θα έπρεπε να εφαρμόσει μια ιδιαίτερη ποιμαντική, να μας δείξει στοργή και ταυτόχρονα να διδάξει την οδό της απαλλαγής από αυτό το πάθος. Είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα σήμερα η ομοφυλοφιλία και απασχολεί πολλούς και πολλές. Ταυτόχρονα, γίνεται μεγάλη και καλά σχεδιασμένη προπαγάνδα διεθνώς, που λέει «ζήσε αυτό που νιώθεις», «απελευθέρωσε τον εαυτό σου» κ.λπ., κ.λπ.. Και ρωτάω εγώ: ο αληθινός σου εαυτός, όμως, ο φυσικός, πού πάει; Γιατί τον υποδουλώνεις;

— Ναι, αδελφέ. Μακάρι να υπάρξει αυτή η ποιμαντική, για να μπορέσει να βοηθηθεί όλος αυτός ο κόσμος. Αλήθεια, τι όνειρα κάνεις για το μέλλον;
— Κοίτα! Πριν από 6 μήνες, γνώρισα μια κοπέλα, με την οποία άρχισα να κάνω πολλή παρέα. Βγαίναμε μαζί για καφέ, παίζαμε κι έτσι απέκτησα μεγάλη οικειότητα. Επεδίωκα από μόνος μου να την πλησιάζω πιο πολύ. Σιγά-σιγά άρχισα να νιώθω έτσι κάποιες έλξεις προς αυτήν. Από τότε άρχισαν να μη με ελκύουν τα αγόρια, όπως παλιά.

Μετά, όταν μπήκα στην Κοινότητά σας εδώ, πήρα πιο πολύ θάρρος και δύναμη και, πλέον, δεν έχω πειρασμούς ως προς το πάθος αυτό και μπορώ να πω ότι κάποιες εικόνες που θυμάμαι από γκέι πορνογραφία τις σιχαίνομαι. Ιδίως, όμως, από τότε που εξομολογήθηκα στον πνευματικό μου, έχω αλλάξει πολύ περισσότερο. Έχω την αυτοπεποίθηση ότι μπορώ να ερωτευτώ μια κοπέλα και να κάνω σχέση μαζί της και το θέλω πολύ αυτό.

— Υπέροχα νέα!
— Ναι. Ξέρω, όμως, ότι το πάθος υπάρχει ακόμα μέσα μου. Αν δώσω δικαιώματα στον διάβολο, τότε θα επανέλθουν οι πειρασμοί. Αγωνίζομαι, λοιπόν, με την προσευχή, τη νηστεία, την εξομολόγηση και τη Θεία Κοινωνία.
Ο Χριστός, πολλές φορές, όταν ήταν να θεραπεύσει κάποιον, ρωτούσε: «θέλεις υγιής γενέσθαι;». Και ποιος δεν θέλει, δηλαδή! Αλλά δεν είναι τυχαία η ερώτηση.

Για να δείξουμε λοιπόν ότι θέλουμε να απαλλαγούμε απ’ αυτό το πάθος, πρέπει να κάνουμε εγκράτεια αυστηρή, να μην κοιτάμε δεξιά-αριστερά ωραία πρόσωπα, ωραία κορμιά. Να τα κόβουμε αμέσως.Τότε είναι που ενεργεί και έχει δικαίωμα ο Θεός να σε βοηθήσει και να σου αφαιρέσει το πάθος. Ειδάλλως δίνουμε δικαίωμα στους δαίμονες.

Ελπίζω και πιστεύω, λοιπόν, ότι με τη βοήθεια του Θεού θα ξεριζωθεί πλήρως αυτό το πάθος και, μέσα από μια σχέση, θα έλθουν πλήρως οι ετερόφυλες έλξεις.

— Δημήτρη, ευχαριστούμε πάρα πολύ για την όμορφη μαρτυρία που δίνεις στους αναγνώστες μας. Εύχομαι ο καλός Θεός, όπως σε οδήγησε να Τον πιστέψεις και να βαπτιστείς, να σε οδηγεί σε όλη σου τη ζωή να ακολουθείς το θέλημά Του.

12
Άφησε ένα σχόλιο

avatar
4 Σχολιαστές
ΧαράλαμποςΓιώργος Δ.ΧριστοςΔημητρης Πρόσφατοι σχολιαστές
  Εγγραφή  
Θέλω να ενημερώνομαι για
Χριστος
Επισκέπτης
Χριστος

Αλλος ενας που επαθε πνευματικη λοβοτομη και στα 22του,αν ειναι δυνατον, θεραπευτηκε απο την ομοφυλοφιλια του! Σταματηστε να μας κοροιδευετε με στημενες συνεντευξεις γιατι προκαλειτε περισσοτερο κακο απ’το καλο που προσπαθειτε να κανετε!Εχετε ξεπερασει σε προπαγανδα ακομη και την ομοφυλοφιλικη κοινοτητα που προσπαθει-και τα εχει καταφερει-να παρουσιασει την ομοφυλοφιλια σαν κατι φυσιολογικο κι εσεις τωρα τη θεραπεια της σαν κατι ευκολο!

Χριστος
Επισκέπτης
Χριστος

Κι εσυ αγαπητε Γιωργο ποτε επιτελους θα καταλαβεις οτι εκεινος που προσπαθει να θεραπευσει εναν ομοφυλοφιλο ειναι ο ιδιος αρρωστος που χρησιμοποιει ταλαιπωρους ανθρωπους για να δωσει τη δικη του νευρωτικη μαχη.Ο δικος σας φοιτητης μολις καταλαβε οτι ειναι ομοφυλοφιλος,θεραπευτηκε.Εχετε βγαλει ψευτες ολου τους Πατερες που θεωρουν τα παθη »φιλεπιστροφα»,γι αυτο θεωρω το site σας προτεσταντικο,μη εχων την παραμικρη σχεση με την Ορθοδοξη Παραδοση.Γι αυτο μη διαδιδετε ψευδεις πληροφοριες περι θεραπειας της ομοφυλοφιλιας ,γιατι παραδιδετε σε τρομερα βασανιστηρια και ενοχικα συνδρομα πληθος ανθρωπων.

Δημητρης
Επισκέπτης
Δημητρης

Λοιπον, αγαπητε Χριστο .. ειμαι ο 22-χρονος φοιτητης της συνεντευξης, γραψε μου email να επικοινωνησουμε για οποιαδηποτε απορία και δυσπιστια σου! Εσυ ο γνησιος ορθοδοξος… μαλλον βιαστηκες να κρινεις.

Χριστος
Επισκέπτης
Χριστος

Δημητρη,δεν το επαιξα καθολου γνησιος Ορθοδοξος,απλως αμφιβαλλω για το συντομο της μεταστροφης σου.Το email μου ειναι zaxarchris@yahoo.gr,και θα χαρω να μιλησουμε!

Χαράλαμπος
Επισκέπτης
Χαράλαμπος

Χρίστο, ουδείς μίλησε για θεραπεία με επιστημονικούς/ιατρικούς όρους, σαν εγχείρηση. Γιατί αρνείσαι να καταλάβεις την διαφορετικότητα του κάθε ανθρώπου; Ναι, τα πάθη είναι πάθη. Κι ο Θεός είναι Θεός όμως, και δεν μπαίνει πάντοτε στα καλούπια μας και στα ανθρώπινα μας «αδύνατα»…
Εγώ είμαι str8. Ίσως να αγνοώ πάρα πολλές πτυχές του θέματος και βιωματικές παραμέτρους, αλλά δεν θα σπεύσω να κατηγορήσω την συνέντευξη ως -ντε και καλά- πλαστή…
Τώρα για τα περί προτεσταντισμού, ίσως θα έπρεπε το site να κάνει μία ξεκάθαρη δήλωση, αλλά από την άλλη κάθε εμπειρία χρήσιμη είναι.

Χριστος
Επισκέπτης
Χριστος

Αγαπητε Χαραλαμπε δεν μ’ενδιαφερει η θεραπεια με ιατρικους ορους,γιατι ουτε οι ιδιοι οι γιατροι δεν την αποδεχονται αφου η ΠΟΥ εχει αφαιρεσει την ομοφυλοφιλια απο τον καταλογο των ασθενειων.Το προβλημα σαρξ θα το λυσει η πλαξ ελεγε ο π.Επιφανιος Θεοδωροπουλος.θα γινονταν πιο πιστευτες τετοιου ειδους συνεντεξεις αν μας ελεγαν οτι με τη Χαρη του Θεου αποφευγουμε την εμπρακτη αμαρτια,αλλα οχι στα 12 ομοφυλοφιλος και στα 22 σχεση με κοπελλα.Αυτο με ξεπερναει!

Χαράλαμπος
Επισκέπτης
Χαράλαμπος

Χριστο. Καταρχήν, στην (αμφιλεγόμενη) κλίμακα του Kinsey τοποθετούνται πολλές σκάλες «σεξουαλικής προτίμησης» να το πούμε έτσι. Μπορεί (ιατρικώς) όντως κάποιος να «επιστρέψει» σε μία (σχεδόν) ετεροφυλη έλξη ειδικά αν βρίσκεται προς την μέση της. Δεν είναι όλοι οι gay το ίδιο όπως τους φανταζόμαστε. Η σεξουαλικότητα είναι περισσότερο φάσμα και λιγότερο σταθερή κατάσταση.
Κατά τα άλλα ο π. Επιφάνιος έχει σίγουρα δίκιο αλλά απο την άλλη υπάρχουν περιπτώσεις στο γεροντικό όπου ο Θεός επέτρεψε ξαφνικά πχ σε ασκητές να δοκιμαστούν πολύ έντονα σαρκικά ενώ μέχρι τότε δεν είχαν καν αντιμετωπίσει αντίστοιχα πάθη. Κατόπιν η φλόγα πάλι έσβηνε… Μην ξεχνάς πως Εκείνος επιτρέπει τον σταυρό του καθενός, και έχει την δύναμη να κάνει τα πάντα.