Έξι Έλληνες ομοφυλόφιλοι μιλούν για το Χριστό: Ο Νίκος

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, από το νου μου περνάει η ίδια σκέψη. Για ποιους λόγους μπορεί κάποιος να είναι περήφανος;

Συνήθως έχουμε μάθει να είμαστε περήφανοι για κάποιο επίτευγμά μας. Από τις επιδόσεις μας σε κάποιο μάθημα μέχρι οποιαδήποτε ξεχωριστή ικανότητά μας. Σαφώς και το να έχουμε στόχους, όραμα και σιγουριά για τις δυνάμεις μας είναι υγιές και λέγεται αυτοπεποίθηση.

Όμως η υπερβολική αυτοπεποίθηση οδηγεί σε κάτι άλλο. Τον εγωισμό και την υπερηφάνεια. Είναι αυτό το συναίσθημα που νιώθει κανείς, όταν νομίζει πως ξεχωρίζει από κάποιον άλλον, υποτιμώντας τον έστω και υποσυνείδητα. Είναι αυτό που νιώθει, ότι δεν έχει ανάγκη από κανέναν, αλλά αντιθέτως οι άλλοι έχουν τη δική του ανάγκη. Στις ακραίες μορφές αυτών των περιπτώσεων έχουμε ναρκισσιστικές συμπεριφορές.

Έτσι, όταν πλησιάζει ο καιρός που οργανώνονται τα φεστιβάλ υπερηφάνειας, σκέφτομαι ότι δεν έχω κάνει κάτι, για να το δηλώσω υπερήφανα. Η σεξουαλικότητα, οποιαδήποτε σεξουαλικότητα, δεν είναι επίτευγμα, ούτε κάτι που καθορίζει την προσωπικότητά μου και τις πράξεις μου. Επομένως για ποιο λόγο να νιώθω υπερήφανος;

Περήφανος που διεκδικώ τα δικαιώματά μου;  Μα δεν νιώθω πως μου λείπει κάτι. Ειδικά από τη στιγμή που ο Θεός μάς έχεις δώσει όλη την ελευθερία να επιλέξουμε πώς θα ζούμε. Και όμως πολλοί από τους φίλους μου αυτοπεριορίζονται στον μικρόκοσμό τους προσπαθώντας να νιώσουν ξεχωριστοί, αυτοπροβάλοντας τις ανάγκες του εγωιστικού και όχι του πραγματικού εαυτού τους, βγάζοντας μία υπεροψία σε όποιον έχει διαφορετική άποψη. Αυτό όμως δεν είναι ελευθερία ούτε πραγματικός σεβασμός.

Η πραγματική ελευθερία είναι κοντά σε Εκείνον που μας την έδωσε. Η απόλυτη ελευθερία και ισότητα βρίσκεται μόνο ενώπιον του Θεού. Κι εκεί είμαστε όλοι ίσοι και ίδιοι.

Νίκος, Θεσσαλονίκη

Αφήστε ένα σχόλιο

To email σας μένει μυστικό. *

Τελευταία

Κάθε αγώνας μετράει

Κάθε αγώνας μετράει

Συμβαίνει καμιά φορά να ξενερώνεις με τον αγώνα σου. Άλλα περίμενες και άλλα καταφέρνεις τελικά.

10 Δεκεμβρίου 2023
Παίζοντας με τη φωτιά

Παίζοντας με τη φωτιά

Σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, όπου κάθε καλοκαίρι καίγονται τεράστιες εκτάσεις δάσους και χάνονται

4 Δεκεμβρίου 2023
Μετά την πτώση

Μετά την πτώση

Πάλι αυτή η φαρμακερή στιγμή. Η στιγμή που άφησες εβδομάδες και μήνες αγώνα να πάνε

1 Δεκεμβρίου 2023
Διαλέγοντας τον Χριστό: Συνέντευξη με έναν αμφιφυλόφιλο φοιτητή

Διαλέγοντας τον Χριστό: Συνέντευξη με έναν αμφιφυλόφιλο φοιτητή

— Καλησπέρα, Νίκο. Καλώς όρισες στο Ομοφυλοφιλία.gr. Ευχαριστούμε που είσαι εδώ σήμερα μαζί μας. Πες

27 Νοεμβρίου 2023