Πρέπει να συνειδητοποιηθεί από όλους μας η μισανθρωπία της Νέας Εποχής, η οποία πριμοδοτεί, όπως φαίνεται, την ομοφυλοφιλία για πολλούς και διαφόρους ευνόητους λόγους.

Θα πρέπει παιδαγωγικώς να ξεχωρίσουμε τους ομοφυλόφιλους και τις ομοφυλόφιλες που δεν έχουν πέσει στη σαρκική αμαρτία και εκείνους ή εκείνες που έχουν “απελευθερωθεί από τα ταμπού του παρελθόντος” και έχουν σαρκικές σχέσεις και ίσως προχωρούν σε μια μοντέρνα συμβίωση ομοφυλοφίλων.

Οι πρώτοι δίνουν σκληρές μάχες για να απαλλαγούν από το δαίμονα της ομοφυλοφιλίας που προσπαθεί να κατακτήσει με τους αισχρότερους λογισμούς το νου του αγωνιστή ομοφυλόφιλου και στη συνέχεια να μαυρίσει την ψυχή του, μήπως και καταφέρει να γκρεμίσει τον αγωνιζόμενο.

Οι δεύτεροι που έχουν ισοπεδωθεί από τη συγκατάθεση στη σαρκική ομοφυλοφιλική αμαρτία θα πρέπει να ζητούν εμπόνως το έλεος του Θεού, να εξομολογούνται συχνά και με ειλικρίνεια και κάποια στιγμή θα τύχουν του θείου ελέους. Θα καταφέρουν, του Κυρίου συνεργούντος, να διαλύσουν “τις μηχανές του εχθρού” και να αποτινάξουν τη βδελυκτή σαρκική ομοφυλοφιλική αμαρτία και να ακυρώσουν τις μεθοδείες του διαβόλου.

Χρειάζεται η συμπαράσταση του πνευματικού πατέρα δίπλα τους, η εν Χριστώ καθοδήγησή τους μέχρι να καταλάβουν ότι δεν είναι αδύνατη η διόρθωση και η ευθυδρόμηση αφού “τα αδύνατα παρ’ ανθρώποις, δυνατά παρά τω Θεώ”.

Στο ιερό Μυστήριο της ιεράς εξομολογήσεως, που το αμέτρητο έλεος του Τριαδικού Θεού μάς καταξίωσε να διακονούμε, βλέπουμε νεκραναστάσεις και ανάνηψη σε βαριά τραυματισμένους ομοφυλοφίλους.

3223954930_72e80bb01c

Του π. Σαράντη Σαράντου, εφημερίου Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου. Επιλεγμένη αναδημοσίευση από τον ιστότοπο της Ορθόδοξης Ομάδας Δογματικής Έρευνας.
Προηγούμενο άρθροΠερί ομοφοβίας
Επόμενο άρθροΠώς είναι ο αγώνας;
Ο Πάρης είναι 35 ετών, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Βιώνει ομόφυλες έλξεις από την εφηβική του ηλικία. Πιστεύει, ωστόσο, ότι η Χάρη του Θεού, σε συνδυασμό με τον δικό του προσωπικό αγώνα, μπορεί να μεταβάλλει τον σεξουαλικό του προσανατολισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here