CC (BY-NC) Kit

Προσευχή, υπομονή και επιμονή. Καθώς ξεκινάς τη μάχη, να ξέρεις ότι ο Θεός χαίρεται με την επιθυμία σου για αγιότητα και ότι η χάρη Του είναι ενεργή στη ζωή σου. Θα ολοκληρώσει το καλό έργο που ο Ίδιος ξεκίνησε σε σένα (Φιλιππησίους 1:6). Έλα σε Αυτόν με προσευχή και ζήτα Του συχνά τη χάρη να είσαι αγνός και συγκεκριμένα να ξεπεράσεις αυτή τη συνήθεια.

Η νούμερο ένα προσευχή που μπορούμε να προσφέρουμε είναι η Θεία Ευχαριστία. Υπάρχει αρκετή χάρη σε κάθε Θεία Κοινωνία για να σε κάνει άγιο. Βούτα σε αυτή τη δεξαμενή καθαρότητας! Πέρνα περισσότερο χρόνο, επίσης, κάνοντας προσωπική προσευχή και μίλα ανοιχτά στο Χριστό για τους αγώνες σου. Επιπλέον, να λες το Θεοτόκε Παρθένε τακτικά κάθε μέρα, να συχνάζεις στο μυστήριο της εξομολογήσεως, να διαβάζεις την Αγία Γραφή, να προσεύχεσαι με το κομποσχοίνι, να σκέφτεσαι το Πάθος του Κυρίου μας και να παρακαλάς τον άγιο και αγνό Μνήστορα της Παναγίας Ιωσήφ να σε βοηθήσει. Όλα αυτά απαρτίζουν ένα οπλοστάσιο ενάντια σε κάθε αμαρτία.

Όταν πρόκειται να εξομολογηθείς το αμάρτημα του αυνανισμού, είναι κατανοητό ότι πολλοί άνθρωποι θα ντρέπονταν να το αναφέρουν. Αλλά συνειδητοποίησε ότι δεν υπάρχει αμαρτία που δεν έχουν ξανακούσει οι ιερείς. Δεν ανακάλυψες εσύ και παραβίασες την 11η εντολή! Είτε είσαι άντρας είτε γυναίκα, δεν είσαι μόνος σε αυτόν τον αγώνα.

Αν χρειάζεται να εξομολογηθείς επανειλημμένα την ίδια αμαρτία, κάν’ το. Ο διάβολος θα προσπαθήσει να σε αποθαρρύνει, λέγοντας: “Ε, πήγες στην εξομολόγηση τόσες φορές με αυτή την αμαρτία. Γιατί δεν τα παρατάς; Δεν μπορείς να τα καταφέρεις”. Αναγνώρισε ότι αυτές οι σκέψεις είναι πειρασμός και στρέψου κατ’ ευθείαν στην προσευχή. Να ξέρεις ότι θεραπεύεται ο ασθενής που δείχνει το τραύμα του στο γιατρό. Το εξομολογητήριο είναι το κουτί με τα φάρμακα, ο Χριστός μέσω του ιερέως είναι ο γιατρός και αυτό είναι το τελευταίο μέρος που θέλει ο διάβολος να πας. Είσαι με την ομάδα που νικάει, και ο Κύριος δε θα αφήσει να σε αρπάξουν από το χέρι Του. Δεν μπορείς να το κάνεις μόνος σου, αλλά μπορείς να κάνεις τα πάντα μέσω του Χριστού, που σου δίνει δύναμη (Φιλιππησίους 4:13).

CC (BY-NC) Kit
CC (BY-NC) Kit

Φυσικά, άμα έχεις στην κατοχή σου τσόντες, αφίσες μοντέλων ή πρόστυχη μουσική, ξεφορτώσου τα αμέσως. Για χάρη της αγάπης, προφύλαξε τον εαυτό σου από μια τέτοια μόλυνση. Αντικατάστησε αυτά τα πράγματα με χριστιανική μουσική και βάλε ιερές εικόνες στο δωμάτιό σου, ειδικά εκεί όπου συνήθως πέφτεις στην αμαρτία. Αν έχεις τη συνήθεια να βλέπεις πολλή τηλεόραση, βρες κάτι άλλο να κάνεις, όπως γυμναστική. Αυτή βοηθάει να αποβάλεις την ένταση και κάνει το σώμα σου πιο εύκολο να κυριαρχηθεί. Η τηλεόραση είναι αδράνεια συνοδευόμενη από πειρασμούς και αυτό είναι προσάναμμα για τις φλόγες της σαρκικής αμαρτίας. Να αποφεύγεις την αδράνεια, γιατί κανείς δεν εκτίθεται περισσότερο σε αυτούς τους πειρασμούς από εκείνον που δεν έχει τίποτα να κάνει.

Για να σε βοηθήσει να βελτιωθείς στην πειθαρχία, θέσε εφικτούς στόχους. Για παράδειγμα, βάλε μια δέσμευση να μην αυνανιστείς για τρεις μέρες, για μία βδομάδα, για ένα μήνα, ή για οτιδήποτε άλλο θεωρείς ως λογικό χρόνο. Όταν τα καταφέρεις μέχρι εκείνο το σημείο, θα έχεις μια αυξημένη αίσθηση ότι έχεις τον έλεγχο του σώματός σου. Μετά, χωρίς να υποχωρήσεις, αύξησε το χρόνο και συνέχισε την αποχή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Συνέχισέ το αυτό μέχρι που η κακία να ξεπεραστεί.

Κατά τη διάρκεια αυτής της άσκησης, μην ξεχάσεις να κάνεις νηστεία. Η σωστή νηστεία θα σε βοηθήσει να βελτιωθείς στην αυτοκυριαρχία, ώστε να μπορείς να ελέγχεις τον εαυτό σου.

Στο κάτω-κάτω, είμαστε σκλάβοι σε ό,τι μάς εξουσιάζει. Η διαφορά είναι η ίδια όπως μεταξύ ενός αναβάτη που δεν ελέγχει το άλογό του, το οποίο καλπάζει άγρια μέσα από αυλές και σπίτια, και ενός αναβάτη που έχει τον έλεγχο και μπορεί να νικήσει την κούρσα και να σταματά το άλογο με μια προσταγή. Αυτός είναι ο πραγματικά ζωντανός άνθρωπος.

CC (BY-ND) Edoardo Costa
CC (BY-ND) Edoardo Costa

Αυτό το είδος της αυτοκυριαρχίας αποτελεί πρόκληση, αλλά με τη χάρη του Θεού, όλα τα πράγματα είναι δυνατά. Αν ζητήσεις την καθαρότητα, δε θα σου λείψει καμία χάρη. Να είσαι υπομονετικός με τον εαυτό σου και να μην παραδίνεσαι στην αποθάρρυνση. Σύμφωνα με το Κατά Λουκάν Ευαγγέλιο, “με την υπομονή θα κερδίσετε τις ζωές σας” (Λουκά 21:19). Το βραβείο της αληθινής αγάπης αναμένει εκείνους που είναι πραγματικά ελεύθεροι, επειδή αυτοί είναι οι μόνοι ικανοί να δίνουν και να λαμβάνουν.

Τέλος, βοηθάει να εντοπίσουμε τους παράγοντες που συντελούν σε αυτή τη συνήθεια. Συχνά, υποθέτουμε ότι είναι απλά η σαρκική διάθεση, όταν συχνά υπάρχουν και άλλες αιτίες (όπως το στρες, η μοναξιά, η βαρεμάρα κ.λπ.).

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. 11 η εντολή!! Χάχαχα. Τι άλλες μπούρδες θα ακούσουμε. Ξυπνήστε, εδώ ο κόσμος καίγεται και σεις χτενιζεστε. Διαβάστε λίγο ιστορία της θρησκείας και ξεκολειστε από το μεσαιωνα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here